Kerstin Lundin på Omsorgshuset vräker hyresgäster och orsakar social katastrof

För en tid sedan sålde Nerikes Bygg och Bostad en fastighet på Snickarvägen i Brevens Bruk i Örebro kommun till Omsorgshuset i Stockholm AB. Det blev början på en social katastrof för hyresgästerna i fastigheten. Brevens bruk har 120 invånare och riskerar nu att få ett asylboende.

brevens-bruk

Sverige blir ett alltmer omänskligt samhälle. Makthavare och anan överhet betraktar andra medborgare som befinner sig längre ned på samhällsstegen som mindre värda människor som man kan hunsa, tysta eller behandla illa i allmänhet.

Det var inte för så många decennier sedan som vi hade ett ganska gott förhållande till varandra här i landet trots olika social status och andra skillnader. Man kunde kommunicera och lyssna på varandra och även man inte alltid var överens så fanns det en vilja att försöka arbeta för det gemensamma bästa.

Vårt samhälle var en gemenskap som vi skulle vårda för att de efterkommande skulle få leva i ett så bra samhälle som möjligt. Sedan dess har det hänt något. Politikerklassen och mediaägare har frångått alla tankar på att respektera undersåtar och vanliga medborgare som har åsikter om sitt samhälle. De har utvecklat metoder för att tysta alla som är kritiska till hur makthavarna drar åt tumskruvarna och visar rent förakt mot medborgare som är oroade över tillståndet i landet.

Det står alldeles klart att Sverige har blivit fullkomligt totalitärt när makthavarna tvingar på medborgare en politik som de inte vill ha. Genom tvångslagar ser man till att varenda kommun fylls upp med migranter från dysfunktionella kulturer i tredje värden så att vår svenska befolkning trängs undan i sitt eget land.

Samtidigt har man skapat en politik som gör att rent parasitära element kan sko sig på den politik som bedrivs när de tillåts tjäna stora pengar på att upplåta fastigheter till asylsökande migranter. Runt om i hela landet försöker människor slippa asylboenden inpå knuten och vill helst inte se några alls i landet eftersom de begriper vilka konsekvenserna blir på lång sikt. Men ingen bryr sig om dessa kritiker. Politikerna bryr sig inte och de ”företagare” som försöker profitera på asylpolitiken bryr sig inte heller.

Vad som hägrar framför deras ögon och näsor är möjligheten att tjäna stora pengar och då kvittar det om vårt land samtidigt går under. Det är ett skrämmande beteende som borde vara fullkomligt oacceptabelt och även lagstridigt.

Först det första är dessa företagare fullkomligt samvetslösa. För det andra är de hänsynslösa och för det tredje så är de samhällsskadliga. De är samvetslösa för att de inte skäms för att bedriver en verksamhet som bevisligen förstör vårt land. De är hänsynslösa för att de inte lyssnar på folkliga opinioner och tar emot stora pengar i form av skattemedel och för att de fyller upp en fastighet med människor som inte har i vårt land att göra. De är samhällsskadliga för att deras verksamhet leder till omfattande problem i samhället med social oro, urholkad demokrati, demografisk obalans, etnisk resning av svenska folket och kraftigt förvärrad brottslighet.

Sedan finns det asylprofitörer som är extra jävliga i sitt profiterande.

När Nerikes Bygg och Bostad sålde fastigheten i Brevens bruk skrevs det in i kontraktet att om de nya ägarna ville riva eller ändra inriktning på verksamheten så har hyresgästerna inte rätt att bo kvar. Det var ett önskemål från köparen Omsorgshuset i Stockholm AB eftersom de redan vid köpet hade en uppfattning om vad de skulle göra med fastigheten. De har tänkt sig att öppna ett HVB-hem i huset. Hyresgästerna har troligen inte fattat vad det hela handlade om.

Förra veckan fick hyresgästerna i fastigheten ett brev där det framgick att de var uppsagda. De fick en chock. Många har bott i huset i decennier och en del har bott där sedan huset byggdes. Nu har de tre månader på sig att flytta.

Kerstin Lundin som är vd för Omsorgshuset i Stockholm AB säger till lokalmedia:

Vi hotar ingen med vräkning, vi har sagt upp hyresgästerna från deras rivningskontrakt, tre månaders uppsägning. Om de ej flyttar ut på angivet datum har vi informerat att vi kommer vidta åtgärder. De har alla avsagt sig besittningsrätten, de hyr på rivningskontrakt. Vi har inga möjligheter att erbjuda andra lägenheter.

Här har vi att göra med en sällsynt avart i det svenska samhället som många kanske inte trodde existerade. Den hänsynslöshet som Kerstin Lundin uppvisar är total.

Företaget bedriver asylboenden och HVB-hem, men även LSS-hem och äldreboenden. De säger att de ännu inte bestämt vad fastigheten ska användas till. Anledningen till att de inte säger det är att de är oroliga för mer kritik än vad de redan fått. Flera indikationer pekar på ett tilltänkt HVB-hem.

I styrelsen för Omsorgshuset i Stockholm AB finns enligt allabolag.se vd Kerstin Lundin och ledamoten Besim Akdogan. De styr sin verksamhet från Götalandsvägen 230, hus 23 i Älvsjö i södra Stockholm.

En av de vräkta hyresgästerna sade till lokalmedia:

Och hitta en bostad på dagens hyresmarknad är ju nästan omöjligt. Du vet en av mina grannar blev så orolig av det här att hon nästan svimmade när hon öppnade brevet med uppsägningen. Jag fick leda henne in i lägenheten för att hon inte skulle falla ihop.

Hänsynslösheten i ärendet är så stor att företagets verksamhet och ledning borde granskas närmare. Det ska inte kunna gå till så här i Sverige. Omsorgshuset har 1 400 anställda och är alltså inget litet företag.

Om någon bor i närheten av Brevens bruk så vore det fint om ni kunde försöka följa upp ärendet.

3 kommentarer på “Kerstin Lundin på Omsorgshuset vräker hyresgäster och orsakar social katastrof”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s