Stor framgång för Donald Trump igår

I gårdagens republikanska primärval i de fem delstaterna Florida, North Carolina, Illinois, Missouri och Ohio vann Donald Trump alla utom Ohio där globalisten John Kasich vann. Kasichs seger var en följd av omfattande stöd från media och den republikanska partieliten. Kasich är globalisternas knähund.

donald-trump

Donald Trump vann stort i Florida med 45,8 procent. På andra plats kom Marco Rubio med 27 och därefter kom Ted Cruz med 17 procent

Donald Trump vann en betryggande seger North Carolina med 42.2 procent över tvåan Ted Cruz som fick 36,8 procent. I Illinois fick Trump 38,3 procent mot 30,3 för tvåan Ted Cruz och 19,7 för John Kasich. I Missouri var det en knapp seger för Trump med 40,8 procent mot 40,6 för Ted Cruz. I Ohio fock John Kasich 46,8 procent av rösterna medan Trump fick nöja sig med 37,7 procent. På tredje plats kom Ted Cruz med 13.1 procent. På den demokratiska sidan vann Hillary Clinton över Bernie Sanders i alla fem stater.

På grund av hur demografin ser ut i USA så menar mån att detta kan vara republikanernas sista seger om Trump vinner och blir president. De svarta och andra minoriteter tenderar att rösta demokratiskt och i takt med att de blir fler ökar väljarunderlaget för demokraterna. Den vita arbetarklassen som republikanerna har varit dåliga på att rekrytera tidigare har på grund av Trumps medverkan och politiska utspel nu till stora delar gått in för att stödja just honom.

Den amerikanska valrörelsen fortsätter.

Donald Trumps presskonferens igår:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s