Påven vill ha öppna gränser #asylkaos

När påven Franciskus höll tal igår i samband med en allmän audiens väljande han till världens nationer att öppna sina hjärtan och öppna sina gränser.

Påven har sett alla migranter som tränger sig upp mot Europa och vill nu att de europeiska länderna öppnar sina dörrar för dem. Förra året kom 1,1 miljoner migranter bara till Tyskland och enligt påven är det alldeles för få.

paven-franciskus
Vill ha öppna gränser överallt utom i sin egen stat

När påven vill att våra gränser vara öppna hänvisar han liksom en del andra kristna till myter och legender om när judarna deporterades till Babylonien och deras tid i exil omkring år 587-537 f.Kr.

Påven sade:

Hur många av våra bröder och systrar lever i denna tid i en verklig och dramatisk situation i exil långt från sina hemländer, med en reflektion i ögonen av sina hem i spillror, sina hjärtan full av rädsla och ofta, tyvärr, i sorg över förlusten av nära och kära.

Det märkliga är att påven kan vräka ur sig vad som helst utan att kritiseras offentligt. Han är en maktfaktor som kan påverka många människor och få dem att gå i hans ledband. Han är en sektledare vars makt och inflytande ingen i sekten ifrågasätter.

Påven har tidigare kritiserat Donald Trump för att han vill bygga en mur på gränsen mellan USA och Mexico. Påven fick då till svar av många att han kunde börja med att riva murarna som omger Vatikanstaten och själv ta emot alla migranter. Vatikanstaten har inte tagit en enda asylsökande.

Det är egentligen synd om påven. Om man förläser sig på bibeln är det lätt att tappa förståndet.

2 thoughts on “Påven vill ha öppna gränser #asylkaos”

  1. När ska påven riva murarna runt Vatikanen?
    Hur många asylboenden finns i Vatikanen?
    Påven kanske blivit jude, inte otroligt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s