Lassekrogs gästgiveri i Korskrogen i Ljusdal blir asylboende #asylkaos

Lassekrogs gästgiveri på Härjedalsvägen i Korskrogen i Ljusdals kommun blir asylboende. Lassekrog har varit gästgiveri i lite över 50 år. När de tidigare ägarna tänkte sälja verksamheten 2013 vill de att den skulle drivas vidare, de ville inte sälja till vem som helst och ville inte att krogen skulle bli asylboende. En potentiell köpare dök upp och vill omvandla krogen till HVB-hem, men då sålde inte ägarna.

1-lassekorogs-gastgiveri-ljusdal2-lassekorogs-gastgiveri-ljusdal

Den finns många exempel på hur liknande verksamheter har sålts och där ägarna har velat se att verksamheten drivs vidare och inte blir asylboende. Men i flera fall finns det personer som köpt en anläggning och falskeligen uppgivit att de avser att driva en inarbetad verksamhet vidare. Efter en kort tid har de stängt ned, i hemlighet tagit kontakt med Migrationsverket eller sin kommun, och sedan upplåtit anläggningen åt asylsökande.

Det finns så mycket pengar att hämta i asylbranschen att all affärsmoral sätts åt sidan när det erbjuds möjligheter att tjäna stora pengar. Inte nog med att man bryter löften mot tidigare ägare, man ägnar sig dessutom åt en verksamhet som slår sönder vårt land och låter kolonisatörer från efterblivna kulturer kolonisera Sverige.

De som blir asylprofitörer är ofta samvetslösa människor som gärna ser sitt land gå under bara de själva kan tjäna en hacka på undergången.

Redan i september 2015 fanns Lassekrog med på kommunens lista över tänkbara framtida asylboenden. I december köptes Lassekrog av Björn Friberg. Han påstår att han söker efter en krögare som vill arrendera krogen, men att ”fastigheten under tiden behöver en annan lönsam verksamhet”. Han säger att han har fått en förfrågan om att göra fastigheten till asylboende och att han ”tittar på det”.

Men Björn Friberg är en asylprofitör. Han driver redan ett stort asylboende i Hedemora tillsammans med Marcus Oscar Träff och Sten Sture Ingemar Sjögren. Det är den gamla Skogshögskolan i Garpenberg som har flera hundra boende och är en lönsam verksamhet, vilken samtidigt bidrar till förstörelsen av Sverige.

Så när Friberg köpte Lassekrog var det inte för att driva verksamheten vidare.

Just nu renoveras Lassekrog för att kunna möta de krav som Migrationsverket ställer på ett asylboende. Björn Friberg är liksom andra asylprofitörer en riktig hycklare. Han säger till lokalmedia:

Samhället ser ut som det gör just nu och det råder brist på boendeplatser. Det är ingen hemlighet att man tjänar pengar på tillfälliga asylboenden, men samtidigt gör man en god gärning. Många av de människor som kommer till Ljusdal nu har upplevt saker som är svåra för oss svenskar att förstå. De behöver trygghet och tak över huvudet.

Björn Friberg har inte förstånd nog att ifrågasätta den politik som innebär att Sverige koloniseras av analfabeter och andra från dysfunktionella kulturer och gör Sverige till ett land som allt mer påminner om tredje världen. Man hjälper inte människor i tredje världens oroshärdar genom att transportera dem till Sverige, man hjälper dem genom att se till att de kan stanna kvar i närområdet. När man fraktar dem till Sverige bidrar man istället till att bryta ned vårt land.

Om man fraktar människor från tredje världen till Sverige och Ljusdal då har man onda avsikter, inte goda.

Innan asylboendet öppnar, vilket troligen blir om 3-4 veckor, kommer Fribergs företag att anställa ett tiotal personer som ska arbeta med att ge de asylboende service dygnet runt.

byt-ut-politikerna

Kommunstyrelsen i Ljusdal:

Molin, Lars, M, ordf
Görgård, Sören, C, 1:e v. Ordf
Evensson, Markus, S, 2:e v. Ordf
Troedsson, Maria, M
Hedman, Kennet, M
Oscarsson, Yvonne, V
Noréus, Harald, L
Mill, Jonny, LB
Björkbom, Lars, KD
Fridner, Örjan, S
Michelson, Kristina, S
Jonsson, Iréne, S
Hansson, Kristoffer,MP
Bergström, Benny, SD
Olsson, Mikael, SD

Relaterat:

Gästis i Färila kan bli asylboende

Flera hundra asylsökande kan komma till Ljusdal

Misshandlad för att han inte hade cigaretter

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s