George Soros bedriver kampanjer mot journalister som rapporterar sakligt om Donald Trump

Color of Change, CoC, är bara en av hundratals organisationer som George Soros driver eller sponsrar. Den arbetar parallellt med organisationen MoveOn, som också finansieras av Soros, och samlar vänsterextrema grupper till motstånd mot Donald Trump. När flera hundra motdemonstranter angrep ett kampanjmöte i Chicago nyligen där Trump skulle tala så var det MoveOn som hade planerat och genomfört aktionen.

Donald Trump behandlas mycket illa i amerikanska medier, men det händer ibland att journalister berättar sakligt om hans politiska förslag eller vad som drabbat honom i form av vänsterextrema protester.

donald_trump
George Soros vill sparka alla som skriver sakligt om Donald Trump

Den liberala och vänsterorienterade nyhetskanalen CNN lät två reportrar analysera Donald Trumps valkampanj och resultat blev en ovanligt saklig och korrekt beskrivning av Trump. Reportrarna heter Jeff Lord och Andy Dean.

Color of Change och andra nätverk som Soros är insyltad i uppskattar inte att någon beskriver Trump i sakliga termer. Så nu har CoC skickat ut 20 000 mail för att få CNN att sparka de två reportrarna.

CoC leds formellt av Rashad Robinson och han skriver bland annat i sitt mail:

When CNN pays people like Jeffrey Lord and Andy Dean to defend and make excuses for Trump’s racist and violent message CNN is anything but unbiased, and ends up validating Trump’s violent message for millions of viewers.

CNN:s högsta chef Jeff Zucker förnekar att de har promotat Trump och menar att presidentkandidaten alltid ställt upp när kanalen försökt intervjua honom. Color of Change har också skrivit brev till storbolag och krävt att de inte ska sponsra någonting som har med Trump att göra, inte heller den republikanska konferensen (Republican National Convention) där Trump kan nomineras till republikansk presientkandidat. CoC menar att då stöder man ”rasistisk retorik”.

Color of Change samarbetar med en rad vänsterextrema nätverk och har tidigare försökt hindra annonsörer från att annonsera i medier som anses vara konservativa. Varje vit politiker eller debattör som försöker kritisera globalisering eller invandring riskerar att bli måltavla för CoC. År 2011 bedrev organisationen en kampanj mot den konservativa författaren och debattören Pat Buchanan som hade ett kontrakt med nyhetskoncernen MSNBC och medverkade i olika radioprogram. Efter kampanjen från CoC bröt MSNBC kontraktet med Buchanan.

Nu lägger CoC ned stora resurser på att bekämpa Trump och dessutom bekämpar de alla som beskriver Trump på ett sakligt sätt.

Color of Change räknas som en antivit organisation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s