Regeringen öser miljarder till ”ensamkommande” och tar pengarna från fattigpensionärer

De svenska pensionärerna kommer att få allt sämre eftersom de invandrade ”ensamkommande” har rätt att få 3 000 kr i månaden i efterlevandestöd tills de fyller 20 år. De kan även få efterlevandestöd retroaktivt på 70 000 kr. Allt de behöver är att fylla i en blankett att deras förälder/föräldrar förmodas vara döda. Någon kontroll görs ej av Pensionsmyndigheten. Det inbjuds till riskfritt fusk.

Pensionsmyndighetens kostnader för de ensamkommande invandrarna, minst 30 000 st, beräknas kosta 77 000 000 kr om året före år 2020. Observera att vuxna invandrares kostnader tillkommer.

Förutom dessa ekonomiska stöd har de ensamkommande ”barnen” kontantbidrag, gratis bostad och mat, kläder m.m.

Utom efterlevandestödet kostar varje ensamkommande minst en miljon kr om året för skattebetalarna, för närvarande 45 miljarder kr (45 000 000 000 kr).

Det kan jämföras med att statens budget för 2 miljoner pensionärer är 39 miljarder kr.  

30 000 ensamkommande utländska ungdomar får 6 miljarder mer är vad 2 000 000 svenska pensionärer får totalt (garantipension, efterlevandepension för vuxna, bostadstillägg, äldreförsörjningsstöd, pensionsmyndigheten).

Regeringen låter en kvarts miljon svenska fattigpensionärer leva på en inkomst som är under EU:s existensminimum. I stället vräker de miljarder kr på invandrade ”barn” dvs ungdomar så att dessa kan leva i ekonomiskt överflöd.

En regering som i första hand ger skattebetalarnas pengar till utlänningar som aldrig betalt skatt och låter sina egna medborgare som jobbat ett helt liv och betalt skatt sättas på undantag i misär, är en kriminell regering som absolut måste röstas bort så snart som möjligt.

Fattigpensionären Svea
(som har 1.200 kr att leva på sedan hyran är betald)

 

2 thoughts on “Regeringen öser miljarder till ”ensamkommande” och tar pengarna från fattigpensionärer”

 1. Kan vi organisera oss som de militanta pensionärerna? Kravet är dubbelt så hög pension efter ett arbetsliv i Sverige som en flyktingpensionär får i äldreförsörjningsstöd och bostadsbidrag utan att ha arbetat en timme i Sverige. 5500 +6000 * 2= 23 000kr/ månaden. Annars får vi beväpna oss!

  Gilla

 2. Se då, Nyanländas bidrag från försäkringskassan
  Publicerad 2016-03-29 13:07:00 i Mångkultur,

  Lite då och då kan man läsa på olika bloggar och hemsidor om vad nyanlända invandrare kan få i ersättning från försäkringskassan (hela världens socialbyrå) varje månad.

  De summor som de enligt bloggarna kan komma upp i har minst sagt varit hissnande och då är det svårt att tro på vad som skrivs..

  Därför bestämde jag mig för att ringa upp försäkringskassan (hela världens socialbyrå) och ta reda på vad som gäller här och nu idag.

  Kvinnan jag talade med (förmodligen från något öststatsland kunde jag höra på hennes brytning), var mycket trevlig och tillmötesgående och inte alls som anställda på myndigheter brukar vara om man ber om att få reda på fakta.

  De brukar antingen hänvisa till sina hemsidor och om det man vill få veta är något som inte står på deras hemsidor, frågar de vem man är och varför man vill veta det eller det även då det gäller statliga myndigheter som finns till för att tjäna folket. De svenska medborgarna.

  Behöver man kanske informationen för en uppsats (ett skolarbete) eller är man kanske möjligtvis journalist (en snokare)? I såna fall på vilken tidning?

  Det finns ingen hejd på vilka närgångna frågor en del myndigheter kan tänkas ställa och inte så sällan hänvisar de till någon chef eller påstår att de inte är insatta i frågan (har tillräckligt med kunskaper) trots att man genom telefon blivit skickad till just den (personen man talar med) som skall ha kunskap. Jättemycket kunskap i frågan.

  Vad jag fick veta var faktiskt ungefär det jag har läst på andras bloggar (i alternativa nyheter) med ett tillägg som gjorde mig riktigt chockerad (återkommer till det nedan).

  Jag bad om två exempel. Det första exemplet handlar om en ensam nyanländ person och det andra exemplet om en ensamstående trebarnsmamma (med ett barn under 11 och två över 11) .

  Ska tilläggas att alla bidrag som ni får kännedom om nu (om ni inte kände till dem innan) och som våra landsförrädare till politiker (ivrigt påhejade av kyrkor och andra godhetsinrättningar) gladeligen skänker bort till kreti och pleti från hela världen, är skattebefriade.

  Det jag fick veta var att en ensam nyanländ person som ställer upp på att delta i aktiviteter som arbetsförmedlingen anordnar vilket kan vara allt ifrån att läsa svenska för invandrare (SFI) till Sverigeintroduktion (utbildning i hur man tvättar i en tvättstuga, hur man bär sig åt för att slänga sopor och mycket annat som kan vara nyttigt att veta), alternativt vuxendagisaktiviteter a.la Fas 3 (allmänt kallad FASAN) får 308 kronor om dagen (20 – 22 dagar i månaden) i etableringsersättning.

  Den nyanlända som är ensamstående kan få två skattefria bidrag:

  1. Etableringsersättning:

  Om vi räknar på 22 dagar i månaden så blir det 6776 kronor.

  2. Bostadsersättning:

  Om personen har en bostad med en hyra på cirka 5.700 kronor så får den 3.900 i bostadsersättning (kallas bostadsersättning och inte bostadstillägg eller bostadsbidrag). Jag fick veta att de flesta får 3.900 kronor i bostadsersättning (om inte hyran är under 1.800 kronor per månad) och det är vad man max kan få som ensamstående.

  En ensamstående ”nyanländ” får alltså sammanlagt 10.676 kronor i månaden skattefritt vilket är mer än de lägsta pensionerna och bra mycket mer än vad många sjukskrivna får (människor som arbetat och har arbetat hela sitt liv i Sverige men som har blivit sjuka) och bra mycket mer än vad svenska socialbidragstagare får per månad.

  En ensamstående trebarnsmamma (med som nämnts ett barn under 11 och två över 11) får

  1. Etableringsersättning för sig själv:

  6776 kronor (22 dar i månaden 308 kronor per dag)

  2. Etableringstillägg för barnen:

  För barnet under 11 får hon 800 kronor per månad

  För barn nummer 1 över 11 år får hon 1500 kronor i månaden

  För barn nummer 2 över 11 år får hon 1500 kronor.

  Det blir sammanlagt 3.800 i etableringstillägg.

  För sig själv och barnen får hon alltså 6776 + 3.800 kronor vilket blir 10.576 kronor.

  3. Bostadsbidrag:

  Den ensamstående mamman kan också få bostadsbidrag och om hon har en lägenhet som kostar 7.500 kronor i månaden (kvinnan på försäkringskassan tog detta exempel) så får hon även 5.200 i bostadsbidrag. Har hon en hyra som överstiger 7.500 får hon förstås mer (det finns ingen direkt gräns för hur hög hyran får vara i detta fall).

  Förutom etableringstillägg för barnen så får hon vanligt barnbidrag. Fattas bara annat!!!

  4. Barnbidraget är på 1050 kronor per barn och månad.

  1050 per barn är lika med 3150 kronor per månad men då hon har tre barn får hon flerbarnstillägg för barn nummer tre(som jag inte fick riktigt grepp om hur stor den summan var). Som minst får hon i alla fall 3150 kronor per barn och månad.

  5. Underhållstöd.

  Ensamstående mammor har också rätt till underhållstöd för varje barn. Underhållsstödet är på 1573 kronor per barn och månad vilket för tre barn blir 4719 kronor i månaden från samhället i de fall när det inte finns någon pappa som kan betala. Huruvida den ensamstående mamman är ensamstående eller ej är något som FK knappast kan kolla upp. Det räcker att den ensamstående mamman står skriven som ensamstående på adressen för att kallas ensamstående.

  Summan av kardemumman blir alltså att en nyanländ ensamstående ”fattig och utblottad” mamma (eller varför inte pappa?) får 23.645 varje månad från FK (hela världens socialbyrå) skattefritt och då är inte flerbarnstillägget för det tredje barnet inräknat.

  Och nu kommer det mest osmakligaste av allt som den trevliga kvinnan på FK valde att berätta trots att hon inte hade behövt det då det inte var något jag frågade efter.

  Håll i er nu! Om den utblottade och fattiga mamman skulle få tag i ett arbete, ett vitt arbete, (har någon som kan passa barnen när hon har läst färdigt SFI för dagen, varit på vuxendagis i arbetsförmedlingens regi eller lärt sig slänga sopor) så får hon lov att arbeta VITT under sex månader per år utan att alla dessa bidrag påverkas ett endaste dugg.

  Hon har med andra ord rätt att (förutom att inkassera bidrag på sammanlagt 23.645 kronor varje månad) dryga ut kassan ytterligare genom ett lönearbete under sex månader per år.

  Vad kan man säga annat än att det är förståeligt att alla vill till just Sverige?
  Glöm inte träd ur EU samt att migrationskrisen bara börjat. https://twitter.com/rostaratt/status/714539963514269703

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s