Bostäder åt ”nyanlända” byggs i Spånga #asylkaos

I närheten av Sundbyskolan i Spånga i västra Stockholm kommer politikerna att uppföra minst 100-150 lägenheter åt migranter från dysfunktionella kulturer i tredje världen. Lägenheterna byggs intill ett villaområde där det bor huvudsakligen svenskar. Området ligger väldig nära livsfarliga invandrartäta områden som Tensta, Rinkeby och Hallonbergen. Många som bor i Sundby är väl medvetna om problemen med mångkulturen.

Planeringen av de blivande lägenheterna har pågått i det tysta och kom som en mindre chock för de närboende när de fick kännedom om det. Nyligen samlades Sundby egnahemsförening till möte och det kom fler än vid något annat möte tidigare. Vid mötet beslutades att en arbetsgrupp skulle skapas för att följa upp med mer information om planerna.

sundbyskolan_2_spanga

Liksom när andra asylboenden planeras vågar inte alla säga sin mening utan hänvisar till att ”platsen är dåligt vald” eller andra ganska ovidkommande svepskäl för att slippa få asylsökande i sin närhet. Det vore bättre om folk försökte ifrågasätta hela det migrationspolitiska projektet som går ut på att hela Sverige blir en enda stor asylanläggning. Det går inte att bara kritisera problem i närområdet, även om det också är viktigt och bra, men när det gäller migrationspolitiken så hotar den hela Sverige.

Invånarna i Sundby vill med största sannolikhet bo och leva i ett svenskt område även i framtiden och vill för allt i världen inte bo i ett Rinkeby eller Tensta. Därför måste de fördjupa sig i vilka problem politikerna skapar och försöka motverka att dessa problem förvärras i samhället.

Bakom planeringen av boendet i Sundby och andra asylboenden finns huvudsakligen politiker från sjuklövern som saknar förmåga att räkna ut vilka konsekvenser deras politik orsakar på samhället.

Verksamhetschefen på Blå vägen i Spånga, Ulla-Mai Ceder Lindberg, arbetar med integration och säger:

Är det någon som gillar att fiska då kan man gå och fiska med dem. Gillar man fotboll kan man spela fotboll. Det är ett sätt för dem att komma in i samhället och lära sig språket. Det finns mängder med folk som vill göra bra saker. Men de behöver guidning.

Det är ungefär så här naiva politiker, socialarbetare och många andra tänker. Det är kortsiktigt och det är ansvarslöst. De reflekterar inte över att det migrationspolitiska projektet kan medföra några problem för samhället. Man kan anta att de har besökt Rinkeby minst en gång och kunna jämföra med vanliga trevliga svenska villaområden, men de tycks inte klara av att se skillnaderna och förstå vilka skador deras politik ger på samhället.

Naiviteten är häpnadsväckande och visar att dessa människor inte borde har några som helst ledande befattningar i samhället. Att de kan ha det tyder på allvarliga systemfel som måste åtgärdas. Lena Karlsson, som är samordnare för Stockholms stad, säger:

Vi har valt platser där bygglov för detta ändamål inte strider mot detaljplan för att underlätta behandling och undvika överklaganden.

Hon medger alltså att platsen valts för att försvåra överklaganden. Ungefär på liknande sätt arbetar politiker på andra håll i landet. De påtvingar oss sitt migrationspolitiska projekt och försöker sedan försvåra möjligheten för vanliga människor att få inflytande över projekten genom att göra det svårare att överklaga eller protestera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s