Hundratals ”nyanlända” till Solna #asylkaos

Solna är en av Sveriges mest förtätade kommuner. Kommunpolitikerna har förstört kommunen som en gång var riktigt trevlig och trygg. Under 1960-talet inleddes en stor omvandling av Solna när kommunpolitikerna beslutade sig för att riva gamla Hagalund och bygga gigantiska höghus som idag går under namnet Blåkulla. Det är idag ett område som domineras av invandrare.

Det är ett område som borde rivas och ge plats för småskalig bebyggelse åt svenskar.

hagalund.png
När politiker bestämmer blir det så här. Men politikerna själva vill inte bo där.

Sedan 1960-talet har kommunen byggt många områden som upplåtits åt invandrare. Solna är idag ett tragiskt exempel på hur man byggt trista förvaringsanstalter för att folk ska kunna sova där när de inte arbetar. Det är inget mänskligt liv att leva i sådana områden. Kommunen korsas av stora vägar och de allt högre husen står allt närmare varandra. Solna är ett skräckexempel på hur kommunpolitiker planerar och bygger utan hänsyn till människans önskan att leva och bo småskaligt – vilket är bättre för familjer och barn.

Nu avser kommunpolitikerna i Solna att fortsätta det förstörelsearbete som har pågått sedan 1960-talet och kan fortgå för att folk låter politikerna härja fritt. Folk är inte tillräckligt intresserade av vad som händer i den egna kommunen och det är därför som Solna och även Sverige förfaller. Det hjälper inte att klaga på politikerna, man måste göra något själv. Man kan ge sig in i politiken eller ägna sig åt någon slags opinionsbildning för att motverka förfallet.

Delar Stenbackaskolan på Bredkilsbacken 1 i Huvudsta ska nu rivas och på den platsen bygger man ca 125 lägenheter åt ”ensamkommande” och andra migranter från dysfunktionella kulturer i tredje världen. ”Nyanlända” kommer alltså att få nya specialdesignade lägenheter och gå före andra i bostadskön. Under en tid har delar av skolan fungerat som evakueringsboende och den delen kommer att finnas kvar.

Bostadsbolaget Signalisten i Solna har redan ett system där asylsökande som nyligen fått uppehållstillstånd för förtur till bostäder och går före andra som stått i bostadskö i tio år. Nu halkar de bostadssökande ännu längre bak i kön.

Solna ska ta emot 268 ”nyanlända” 2016 och då behövs det ännu fler bostäder. Signalisten kommer att upplåta ytterligare 20 hyresrätter som går direkt till dessa ”nyanlända”. Den privata hyresvärden Wåhlins kommer att ge fem av sina lägenheter till migranter som just kommit till Sverige. Flera andra lokaler och bostäder kommer att tas fram åt dessa afghaner, somalier, irakier, eritreaner, syrier och andra som inte skulle ha fått sätta sin fort i vårt land om vi hade röstat fram bättre politiker.

svenska_politiker_farligast

Mandatfördelningen i Solna:

Moderaterna 20
Socialdemokraterna 14
Miljöpartiet 8
Liberalerna 6
Vänsterpartiet 5
Sverigedemokraterna 3
Kristdemokraterna 2
Centerpartiet 2
Bergshamrapartiet 1

Kommunstyrelsen Solna:

Granfalk, Pehr, M, ordf
Damström Gereben, Marianne, L, 1:e v. Ordf
Öberg, Arne, S, 2:e v. Ordf
Chryssafis, Arion, M
Rådén, Lars, M
Persson, Magnus, C
Klippfalk, Samuel, KD
Eriksson, Eva, S
Mårtensson, Gösta. S
Magnusson, Thomas, V
Huber, Bernhard, MP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s