Vad händer med Hotel Appelberg i Sollefteå? #asylkaos

Hotell Appelberg ligger på Storgatan 51 i Sollefteå. Hans-Erik och Seija Östman köpte fastigheten 1998 av Pingstkyrkan och började året efter att driva hotellverksamhet. I december 2013 gick hotellet i konkurs efter att ägarna arrenderat ut det till andra. Det tog bara sju månader innan konkursen var ett faktum. Paret Östman som blivit pensionärer hade tänkt dra sig tillbaka, men efter konkursen ville de försöka driva det igen en tid för att få verksamheten på fötter.

När de till slut inte kunde driva verksamheten vidare såldes fastigheten 2015 till det skånska företaget Quorum Properties AB med Sven Thomas Melin och Johan Tungard i styrelsen. Restaurangen i fastigheten drevs av Jannike Stenskog som vid ägarbytet fortsatte att driva restaurangen och ansvarade även för hotellverksamheten, som fortsatte en tid.

appelbergs_solleftea_12
Hotell Appelberg

Jannike Stenskog kämpade med att få restaurangen och hotellet att fungera och försökte få tag på de nya ägarna då hon ville förnya kontraktet för sin verksamhet. Gång på gång försökte hon få tag på dem men lyckas inte med det. Hon hade stora planer på att utveckla restaurangen och ha öppet längre på kvällarna. Jannike behövde också få tag på ägarna för att diskutera behov av viss renovering. Hon hade redan lagt in privata pengar för att renovera puben.

Jannike Stenskog gav till slut upp och bestämde sig i slutet av januari för att stänga både hotellet och restaurangen. Sedan dess har Hotel Appelberg varit stängt.

Quorum Properties AB som äger fastigheten köpte Bettans konferenscenter i den lilla orten Stöndar förra året och betalade 22 miljoner för den. Köpet av Hotel Appelberg skedde ungefär samtidigt. Fastigheten i Stöndar blev asylboende och i Stöndar var plötsligt migranter från tredje världen fler än de svenska invånarna.

Själva asylverksamheten på anläggningen sköts av Boendeförvaltning och projekt i Helsingborg AB med Andreas Wargenbrant och Onni Susi i styrelsen.

Vi har här att göra med ett gäng hänsynslösa asylprofitörer vars enda syfte är att tjäna pengar. Att Sverige går under på grund av deras så kallade företagande är inget som de själva ens reflekterar över.

När asylprofitörerna ville öppna asylboende på Hotell Appelberg så fick de nej från kommunen. De måste ha varit en viss besvikelse då de betalade 3,4 miljoner för den anrika fastigheten. Kommunen har sett flera brister i asylprofitörernas verksamhet och vill att bristerna åtgärdas innan de ger nya tillstånd.

Hotellet står nu tomt och vad som ska hända med det är oklart. Egentligen borde myndigheterna konfiskera det från ägarna och överlåta det åt några hedervärda svenskar som vill driva verksamheten vidare som hotell och restaurang.

Flera personer har sökt asylprofitörerna men de gömmer sig för media. Nya Tider har försökt komma i kontakt med dem för att ställa frågor, men det tycks vara omöjligt att nå dem.

Asylprofitörerna är hänsynslösa människor som en dag måste ställas till svars för vad de ställer till med och de ska helst återbetala alla skattemedel som de tjänat på att förstöra vårt land.

Det yttersta ansvaret ligger dock hos politikerna som skapat alla de lagar och regler som gör det möjligt för migranter från tredje världen att välla in i Sverige och ta över vårt land. Redan om tio år kommer svenskarna att vara i minoritet i sitt eget om utvecklingen inte ändras snabbt och drastiskt.


nya_tider
Läs mer i detta ämne i Sveriges bästa papperstidning Nya Tider. Ta gärna en prenumeration!


svenska_politiker_farligastMandatfördelning i Sollefteå:

Socialdemokraterna 21
Västrainitiativet Sollefteå Kommuns Bästa 8
Moderaterna 5
Centerpartiet 4
Vänsterpartiet 3
Sverigedemokraterna 2
Liberalerna 1
Miljöpartiet 1

Ledamöter i kommunstyrelse i Sollefteå:

Lassen Elisabet, S, ordf
Sjödén Åsa, S, v. Ordf
Åberg John, S, led
Edholm Lillemor, S
Svensson Tommy, S
Nilsson Åsa, S
Persson Torbjörn, S
Lundin Kim, S
Östberg Leif, L
Sörlin Bengt, M, 2:e v. Ordf
Franzén Kerstin, M
Breitholtz Ulf, V
Ahlenhed Mattias, VISKB
Fluur Gunilla, VISKB
Andersson Johan, C

Relaterat:

Hotell Björklunden i Sollefteå blir asylboende

Före detta äldreboende i Ramsele blir asylboende

Svenskar i minoritet i Stöndar i Sollefteå

150 asylsökande flyttar in i Hågestaområdet i Sollefteå

Graningegården utanför Sollefteå blir HVB-hem för asylsökande

100 asylsökande kom idag till Gålsjö bruk i Sollefteå

En kommentar på “Vad händer med Hotel Appelberg i Sollefteå? #asylkaos”

 1. Hotell Appelberg är en del av staden Sollefteås själ, och har så varit de senaste 130 åren. När kung Chulalongkorn av Siam (nuv. Thailand) besökte Sollefteå år 1897 så bodde han där.
  Bra att kommunen säger nej till asylboende precis mitt i stan och i en sådan anrik historisk byggnad. Besökte själv hotellet vid ett tillfälle för många år sedan och kunde riktigt känna historiens vingslag.

  De skånska asylprofitörerna Sven Thomas Melin och Johan Tungard borde fjättras på stadens torg och strykas med fjäder och tjära, androm till skräck och varnagel. Deras tillgångar bör samtidigt frysas för att sedan delas ut till Sveriges fattigpensionärer…

  Tack Asylkaos för en fin och informativ sida! Läser numera här varje dag…

  Gillar särskilt bojkottlistan! (den borde finnas i ett komprimerat format så att man kunde skriva ut den, och praktiskt ha den med sig i plånboken eller kavajfickan).
  Såg förresten att Interpol numera har en 100 ”most wanted” lista över de mest eftersökta mördarna och förbrytarna i EU. Skulle inte ni kunna ha en lista med Sveriges värsta asylprofitörer?
  Tror att många skulle uppskatta en sådan lista så man vet vem man skall bestryka med fjäder och tjära nästa gång!

  M.V.H.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s