De jagar flyktingar vid ungerska gränsen – Nyheter Svt.se

Till:

sharon.jama@svt.se
orjan.magnusson@svt.se
agenda@svt.se
david.oscarsson@svt.se
anna.hedenmo@svt.se
delateuropa@svt.se
rolf.fredriksson@svt.se

kopia:

hanna.stjarne@svt.se
aktuellt@svt.se
rapport@svt.se
robert.olsson@svt.se>

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/de-jagar-flyktingar-vid-gransen

Varför envisas ni journalister med att kalla asylsökande för ”flyktingar” som ni gör på ovanstående länk? ”Flyktingar” är ett ord som dagligen missbrukas av journalister och politiker. Personer som söker asyl är asylsökande, inte flyktingar. Vem är då flykting? Ja, det är helt enkelt så att den som i sitt beslut om asyl fått flyktingförklaring enligt definitionen i Genevekonventionen kan kallas ”flykting”. Ingen annan. Den som inte fått sin asylansökan färdigbehandlad är fortfarande asylsökande.

Ett exempel på asylsökande som inte har asylskäl är dom som ångrar sig och återvänder till sina hemländer som de säger ha flytt ifrån. Detta visar att de inte har haft asylskäl från början om de väljer att resa hem, men SVT anser tydligen att alla asylsökande är flyktingar i behov av skydd.

En mycket klar majoritet av de asylsökande som har fått stanna i Sverige under årens lopp har saknat asylskäl men fått stanna ändå. Gunnar Sandelin (socionom och journalist som bland annat har arbetat som nyhetsreporter på Sveriges Television) och Karl-Olov Arnstberg (professor i etnologi) skriver följande i boken ”Invandring och mörkläggning”:

”Mellan 1980 och 2012 har Sverige totalt sett beviljat drygt 1,6 miljoner uppehållstillstånd. Över 400 000 gäller asylsökande som har fått stanna. Av dessa är 10 procent flyktingar enligt såväl vår utlänningslag som FN:s konvention. Därtill kommer 25 procent så kallade skyddsbehövande, vilka inte klassas som flyktingar. Resten har fått stanna av andra orsaker. Media använder felaktigt ”flyktingar” som ett täckande begrepp för i princip alla som söker asyl”.

Frans Timmermans är socialdemokrat, var tidigare utrikesminister i Nederländerna och är numera EU-kommissionens förste vice ordförande. I en artikel på brittiska tidningen The Telegraphs hemsida, den 26 januari i år, säger han att 60 procent av de asylsökande som kommer till EU-länderna saknar asylskäl. De är ekonomiska migranter som söker ett bättre liv i Europa socialt och ekonomiskt. Denna siffra kommer från EU:s gränsmyndighet Frontex. Det informerar ni inte tittarna om och lär väl inte göra det när ni nu under en veckas tid ska ha en extra bevakning om Europa (#delateuropa). Jag har en känsla av att detta kommer att vara en kampanj där svenska folket ska hjärntvättas om migrationspolitiken i Sverige och Europa som ni har ägnat er åt i många år. Ni vill uppfostra istället för att opartiskt sprida rätt information till tittarna, samt att ni vill vinkla och mörklägga viktiga fakta om detta ämne. Europa är inte i en ”flyktingkris” som ni på SVT påstår. Det handlar om en migrationskris.

När det gäller asylinvandringen till Sverige så är det ingen asylsökande som har skäl att få stanna här därför att de har rest tusentals mil genom flera säkra länder för att komma hit. De bör återvända till första asylland.

Ungern, som ovanstående länk handlar om, är ett europeiskt föredöme i migrationspolitiken. Jag håller med vad premiärminister Viktor Orban har sagt i denna fråga.

Jag säger: Ja till Fästning Europa.

Källor:

http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/821552-rekordmanga-angrar-sin-asylansokan-flera-missnojda-med-boende

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/12123684/Six-in-ten-migrants-not-entitled-to-asylum-says-EU-chief.html

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3525279/Mass-migration-allowing-terrorists-pour-Europe-EU-s-border-agency-admits-s-revealed-false-documents-not-facing-thorough-checks.html

https://meritwager.wordpress.com/2015/09/11/naser-khader-i-berlingske-tidende-andra-ar-i-sjalva-verket-libaneser-eller-nordafrikaner-som-pastar-att-de-ar-syrier-de-ar-inte-pa-flykt-fran-ett-olycklig-inbordeskrig-utan-soker-sig-helt-enkelt/

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/darfor-extrabevakar-svt-europa-denna-vecka

http://m.b.dk/kronikker/medierne-fortegner-realiteterne?redirected=true&redirected=true

Paul Nilsson

 

En kommentar på “De jagar flyktingar vid ungerska gränsen – Nyheter Svt.se”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s