Asylkaos svarar en meningsmotståndare #asylkaos

En del hör av sig till oss och klagar på att de fått rasistiska flygblad i sin brevlåda. Vi har egentligen aldrig kommenterat det tidigare, men kommer från och med nu då och då att besvara sådana brev och lägga ut svaren här. Idag svarar vi på ett brev som är skrivet av en person i Täby norr om Stockholm. Vi publicerar inte hans namn, bara initialerna.

Hejsan,

Idag slank det ner ett av era flyers i brevlådan. Ni har fått mig att må illa med hjälp av er hatiska propaganda och därför tänkte jag dela med mig av mitt illamående.

Ni påstår att ”De som kommer hit får förtur till vård, bostäder, arbeten, utbildningar och annan samhållsservice.”. I Sverige får ingen förtur till vård av något slag, om inte det är akut förstås. Vet inte om akutboenden räknas som ‘förtur till bostäder’ men visst låter det hemskt att låta människor bo under broar istället. Hur och när migranter får förtur till utbildning är för mig en gåta, men det är ju tydligen för mycket att begära att få källor på det. 

Er propaganda påminner så mycket om hatet under 1930-talet att jag mår fysiskt illa. Ingen människa är mer värd än någon annan. Folk flyr krig och död medan ni oroar er för ett icke existerarande ‘befolkningsutbyte’. Denna rädsla har styrt många att starta krig och låter läskigt bekant för människor som just har flytt ifrån regioner med propaganda som denna. 

I propagandan skriver ni om migranter och sedan om terrorism. Ni tar alla lösa trådar och väver ett garn av hat och gala för att kunna driva er opinion. Känns detta igen från någon annan rörelse som var aktiv under 1900-talets början? 

Svensk kultur är lika lättflyktig som molnen på himlen och har alltid varit så, kommer alltid förbli så och lär som molnen finnas kvar. Skäms på er.

Med vänliga hälsningar,

AL

asylkaos-brev

Hej AL!

Tack för ditt brev. Vi utgår från ett du har fått ett flygblad med invandringskritiskt innehåll i din brevlåda. Exakt vilket flygblad det handlar om framgick inte. Det hade kunnat vara bra att få veta det. Vi sponsrar en del olika flygblad, men inget av de flygbladen innehåller hatisk propaganda.

Däremot innehåller de kritik mot invandringspolitiken och tankar om vad som händer med vårt land om vi fortsätter på den inslagna vägen med fortsatt massinvandring. Om åsikter du inte gillar gör dig illamående så kanske det är dags att börja inse att miljoner svenskar har åsikter som du inte gillar. Att du blir illamående av att höra åsikter från någon av dessa svenskar är oroande.

Du har full rätt att leva i din egen bubbla och inbilla dig att dina åsikter stämmer med verkligheten, men att migranter som nyligen kommit till Sverige får förtur till bostäder och annan samhällsservice är ingen myt.

Nyligen inledde energibolaget Eon ett samarbete med Arbetsförmedlingen om att ge 100 nyanlända migranter förtur till praktikplatser på företaget. Det är bara ett av många exempel på hur företag med hjälp av arbetsförmedlingen eller andra myndigheter låter migranter gå före i kön.

Nyanlända och asylsökande för förtur till bostäder i många kommuner och kan gå före människor som stått 10-15 år i bostadskön. Det förekommer på många håll. Det kommunala bostadsbolaget Örebro Bostäder AB låter var tionde lägenhet gå till migranter som alltså får gå före andra i kön. Så är det på många håll i landet. I Solna gav bostadsbolaget Signalisten förtur åt ”nyanlända” och även den privata hyresvärden Wåhlins gav förtur åt migranter.

Nyanlända migranter får också förtur till utbildningar och annan service som de dessutom inte behöver betala en enda krona för. När de får förtur till lärarjobb kallas det ”snabbspår”. Allt betalas av svenska skattebetalare – även av skattebetalarna som inte gillar den här politiken.

Det vore en sak om sådana som du stod för alla kostnader och tog ansvar för alla problem som uppstår i sviterna av migrationspolitiken. Men sådana som du tar aldrig ansvar, ni överlåter ansvaret åt andra, till exempel polisen, brandkåren och socialen.

Många asylboenden placeras vid skolor för att migranterna ska få snabbspår till utbildningar och jobb. ”Ensamkommande” specialbehandlas redan från starten när de får bo på HVB-hem med service dygnet runt och full tillgång till gode män, psykologer, pedagoger och integrationskonsulenter som ska se till att de slussas in på rätt utbildningar. De får medlemskap i idrottsföreningar och fria busskort. De får precis allt gratis. Kommun efter kommun bygger specialbostäder åt dem, medan svenska ungdomar kommer sist i kön.

De får gå i särskilda förberedelseklasser, de får gå specialkurser som inriktar sig på samhällsorientering och det finns nu förslag på att de ska få särskild sexualundervisning eftersom de saknar koppling till vår kultur och behöver lära sig hur det fungerar här.

Du säger att ”Er propaganda påminner så mycket om hatet under 1930-talet att jag mår fysiskt illa.” Att du mår illa kanske beror på att du inte lever i verkligheten. Det är 2016 nu och det är problem anno 2016 vi diskuterar. Om du lever kvar i 1930-talet så är det din sak, vi gör inte det. Men du kanske tycker att det hade varit bra om Sverige haft öppna gränser på 1930-talet och låtit andra folk ta över vårt land redan då. Du säger att ”ingen människa är mer värd än någon annan”. I så fall kan vi ju lika gärna riva alla gränser och låta andra folk ta över Sverige idag. Problemet som du inte kommer undan är att andra folk inser att de har ett värde och gärna försvarar sina kulturer och sina folk. De anser ofta att de har ett högre värde och ser ned på oss som de bara utnyttjar.

Du skriver att ”Folk flyr krig och död medan ni oroar er för ett icke existerande ‘befolkningsutbyte’. Denna rädsla har styrt många att starta krig och låter läskigt bekant för människor som just har flytt ifrån regioner med propaganda som denna.”

Det har alltid varit krig någonstans i världen. Det är inte vår skyldighet att städa upp efter alla krig som andra folk bedriver i andra världsdelar och erbjuda alla människor i hela världen att komma hit. Tycker du verkligen att det är rimligt att vem som helst från vilken del av världen som helst ska kunna söka asyl här? Dessutom är de som kommer hit inte flyktingar, de är huvudsakligen migranter som söker ett bättre liv. Vad menar du med ”icke existerande ‘befolkningsutbyte’”? Faktum är att vi byter ut den svenska befolkningen mot människor som kommer hit från andra delar av världen. Vi trängs undan i vårt eget land av en stor migration som kommer att göra oss svenskar till en minoritet i vårt eget land om ca 10-15 år. Tino Sanandaji anser att svenskarna kommer att vara i minoritet omkring år 2025. Är det något som en svensk ska behöva finna sig i? Han skriver också att det är pensionärerna som betalar för asylinvandringen genom försämrade pensioner:

Totalt ökar invandring bördan på pensionssystemet (mellan år 2017 och 2020) med ca 280 miljarder kr, 400 miljarder i extra kostnader minus 120 miljarder i intäkter.

Du skriver att ”Svensk kultur är lika lättflyktig som molnen på himlen och har alltid varit så, kommer alltid förbli så och lär som molnen finnas kvar. Skäms på er.” Även om den svenska kulturen ändras över tid så är den ändå ett uttryck för svenska folkliga uttryck. Om andra folk tar över landet så kommer det som vi betraktar som svensk kultur att tyna bort. För att ta ett enda exempel: Om muslimer tar över landet så försvinner allt det som förknippas med svensk kultur och ersätts med något annat. Nu är det folket som det handlar om. Ett folk som dör ut kan inte återuppstå. Svenskarna är ett folk med mångtusenåriga rötter. Vi har varit ett av världens mest homogena folk som varit känt för sina goda kvaliteter. Vi har själva skapat ett gott samhälle för våra medborgare men nu börjar vi rasera det. Vi var en gång det tryggaste landet i världen, idag är vi ett land som får allt större problem med social oro, ökad otrygghet på gator och torg med mängder av personrån, överfall, inbrott och annan brottslighet som huvudsakligen är en produkt av det mångkulturella samhället.

Vi har idag över 700 000 muslimer i Sverige. De kommer att vara i majoritet om ett antal decennier om utvecklingen fortsätter som den gör idag. Om du inbillar dig att Sverige inte förändras till det sämre då så är du mer än naiv. Saudiarabien som är ett av världens rikaste länder har inte tagit emot en enda asylsökande från Mellanöstern, inte ens muslimer. Vad tror du det beror på?

Att Sverige tar emot så många migranter beror på att svenska folket är naiva och lurade av sina makthavare. Har du aldrig varit i Rinkeby? Det är ganska typiskt att människor som försvarar den invasionsliknande politiken sällan eller aldrig bor i de mångkulturella getton som blir följen av stor invandring. Vad tror du att det beror på? Vi avslutar vårt svar till dig med ett tänkvärt citat.

Mitt land är inte längre mitt. Det är belägrat av andra länders befolkningar. Begär inte av mig att jag ska känna samhörighet med de söndertrasade resterna av det land jag föddes i. Jag känner inte igen mig i ett helt förändrat Sverige, mitt främlingskap bara växer. Liksom andra svenskar har jag berövats de fundamentala förutsättningar som allt liv bygger på: igenkännande – som skapar samhörighet – som skapar trygghet – som skapar framtidstro. Vi som tillhör ursprungsbefolkningen – vi som brukade kallas svenskar innan ordet stals och devalverades till att gälla vem som helst som råkar sätta sin fot på svensk mark – byts ut i allt snabbare takt.”

Julia Caesar 4 november 2012.

4 thoughts on “Asylkaos svarar en meningsmotståndare #asylkaos”

  1. Bra svarat! Folk vill medvetet slå ut svenska folket och vår kultur och ersätta den med den muslimska. Det är märkligt att det inte finns ryggrad hos vissa. Kommer aldrig att förstå detta självhat och denna undergivenhet hos svenskar som inte kan stå upp för de värden som våra förfäder slogs och dog för, bland annat i andra världskriget. Kvinnors jämställdhetshetskamp är bortkastad, jämlikhetssträvandet är bortkastat. Tragiska människor skriver tragiska svador utan eftertanke. Eller uppvisar brist på det mesta, snarare.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s