Centerpartisten Anneli Sjöberg kritiserade regeringen – fick sparken från jobbet som lärare

Anneli Sjöberg kritiserade regeringen och fick sedan sparken. I det totalitära Sverige kan vad som helst hända om man kritiserar regeringens politik. Anneli Sjöberg deltog i Folkets Demonstration i Stockholm den 30 januari i år och medverkade även vid demonstrationen i Göteborg förra helgen.

Den 30 januari sade Anneli Sjöberg:

Jag vill att mina egna barn och kommande generationer ska få växa upp i ett land med samma förmåner i form av demokrati och fri- och rättigheter som jag många andra i min generation har gjort.

Sjöberg sade ingenting under demonstrationen som egentligen var kontroversiellt. Men i dagens Sverige kan precis vad som helst vara kontroversiellt utan att någon begriper orsaken. Anneli kritiserade feminismen och det är väl idag lika illa som att kritisera mångkultur och islam, något som blivit tabu i den offentliga debatten.

I det totalitära Sverige gäller det att väga sina ord om man vill behålla sitt arbete och sin sociala status. Anneli Sjöberg arbetar som lärare i Söderköping och har varit anställd i kommunen i 31 år. En kort tid efter att hennes medverkan i Folkets Demonstration blev känd kallades hon till möte med en facklig företrädare och skolans rektorer. Där fick hon beskedet att hon inte fick fortsätta sin tjänst som lärare och uppmanades några dagar senare att säga upp sig. Vid ett nytt möte några dagar senare blev hon erbjuden 16 månadslöner för att säga upp sig, men hotades samtidigt med konflikter och smutskastning om hon inte accepterade erbjudandet.

Skälen för att säga upp Anneli Sjöberg har de som sparkade hennes försökt dölja genom att ange helt andra svepskäl som att hon ska ha använt jobbmail för privat bruk och att hon kommit för sent vid några tillfällen. Det är efterhandskonstruktioner. Anledningen till att hon sparkades var hennes åsikter och att det fanns kollegor ”som kände sig illa till mods” av centerpolitikerns åsikter.

Om någon känner sig illa till mods av en arbetskamrats politiska tillhörighet och åsikter som inte ens är kontroversiella så har vi ett demokrati- och samhällsproblem. Ingen ska kunna bli av med jobbet på grund av sina åsikter.

Anneli Sjöberg säger till Nya Tider:

Rektorn, som har rummet mitt emot mitt, bad mig komma in till honom. Och där brast det fullständigt. Jag storgrät i säkert en kvart. Jag frågade om detta verkligen var vad han ville. Han såg uppriktigt ärlig och rent av plågad ut när han sade att det var det inte.

Anneli Sjöberg på Folkets Demonstration i Göteborg den 23 april i år:

Läs mer om fallet i Nya Tider. Ta gärna en prenumeration på Sveriges bästa papperstidning.

nya_tider

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s