Max hamburgare är helt oätliga, bara tanken på att äta deras mat kan få vem som helst att spy #asylkaos

För några år sedan startade hamburgerkedjan Max en kampanj mot Sverigedemokraterna för att visa att man uppskattar att det väller in migranter från tredje världen till Sverige. Det var mitt under Alemdalsveckan 2013 som företaget gick ut med en kampanj där man ville ge invandrare förtur till jobb.

Kampanjen var rena provokationen mot Sverigedemokraterna då den inleddes samma dag som SD skulle tala. Personal från Max sprang runt i Almedalen med sina kampanjblad som var direkt riktade mot SD.

max_hamburgare2

Företaget hade utvecklat ett ”mångfaldsprogram” som innebar att minst 50 invandrare skulle anställas som chefer och utöver det skulle ett stort antal invandrare anställas till företagets över 100 restauranger. Företaget grundades av Curt Bergfors och drivs idag av sönerna Richard och Christoffer Bergfors som ligger bakom ”mångfaldsprogrammet”.

En anställd chef vid namn Pär Larshans stod bakom och försvarade kampanjen. Det var han som kommunicerade mångfaldsplanen till media där han förklarade och försvarade den. Förutom att Max gav hundratals invandrare jobb före svenskar så har företaget också restauranger i Dubai där köttet i hamburgarna kommer från halalslaktade djur.

Max hamburgare tjänar pengar på att sälja mat till muslimer, ger invandrare företräde till jobb och bekämpar aktivt det enda invandringskritiska partiet i rikdagen.

Men det stannar inte vid det.

Förutom att man anställer en del helt vanliga svenskar, som gör att restaurangen fortfarande får några kunder, så anställer man ett stort antal invandrare – dessutom utan att kontrollera deras bakgrund. Personalpolitiken är under all kritik och det finns ingen på chefsnivå på företaget som har något omdöme. De är nöjda bara de får kränga sina hamburgare  – som är oätliga. Eftersom de är så upptagna med att anställa invandrare så kontrollerar företaget inte ens deras bakgrund eller tar ordentliga referenser. Många är nyanlända och det finns inte ens referenser att tillgå. Max vill inte bara anställa invandrare, de ska helst vara från tredje världen.

Men personalpolitiken kan leda till ond bråd död.

I november förra året utsattes Max i Falkenberg för ett rån – för andra gången. Fem personer gick in på restaurangen och utförde ett rån samtidigt som de misshandlade personalen mycket brutalt. Media försökte tona ned hur brutal misshandeln var, men den utfördes med baseballträ och kofot samtidigt som gärningsmännen hotade den kvinnliga personalen med kniv.

Ett av offren fick kniven uppkörd mot halsen samtidigt som hon blev slagen med en kofot så att armarna gick av. Gärningsmännen hade också ett baseballträ som de använde. En kvinna ur personalen fick tänder utslagna. Gärningsmännen hade också släpat ett av offren i fötterna över golvet. Misshandeln var så grov att det bara behövts några fler slag för att offret skulle kunna ha dött. Men hon överlevde.

Polisen började misstänka att rånet var ett ”insiderjobb”

Det visade sig snart att gärningsmannen var en av de invandrare som företaget anställt i enlighet med sina mångfaldsplaner där invandrare skulle får förtur till jobb. Det var alltså restaurangens mångfaldspolitik som orsakade den brutala misshandeln på det mest skadade offret som heter Pernilla.

Den man som misshandlade Pernilla heter Egzon Rama. Han jobbade som chef och hade inkvoterats för att han var invandrare, inte för att han hade några kunskaper eller referenser. Han var ingen bra chef och var inte heller en bra medarbetare. Han var, liksom som många andra migranter från tredje världen som inte kan kommunicera i enlighet med våra kulturella normer eller koder, mycket lättkränkt. Han tålde ingen kritik. Han var också ett exempel på den personalpolitik som Max tillämpar.

Egzon Rama var Pernillas närmaste chef. Hon hade kritiserat Egzon Rama vilket fick honom att börja ruva på hämnd. Tillsammans med fyra kumpaner och med hjälp av två flickvänner som var anställda på Max planerades rånet.

När Egzon Rama och hans kumpaner tagit sin in på Max för att utföra rånet gick han till besinningslös attack mot Pernilla med kofoten. Hon fick ca tio slag med full kraft riktade rakt mot huvudet. Egzon Rama krossade hennes armar och skadade hennes ansikte så att hon sedan tvingades sy 40 stygn.

I går kom domen från tingsrätten. De två flickvännerna dömdes till två respektive tre års fängelse. Den yngsta gärningsmannen fick åtta månaders sluten ungdomsvård medan de övriga dömdes till fängelse. Egzon Rama dömdes till nio års fängelse.

Några av domarna kommer sannolikt att överklagas.

Hur har det gått för Pernilla? Hon återhämtar sig och mår bättre, men såren kommer nog aldrig att läkas.

Det som orsakade detta brutala rån och den brutala misshandeln var alltså Max personalpolitik. Det innebär att Max borde betala ett stort skadestånd till Pernilla. Har de gjort det? Vi pratar om ett stort skadestånd. Minst en miljon borde hon kräva av arbetsgivaren eftersom det är Max som är orsaken till överfallet.

Glöm inte:

max_hamburgare2

Relaterat:

Slog nästan ihjäl kvinna med kofot

 

6 kommentarer på “Max hamburgare är helt oätliga, bara tanken på att äta deras mat kan få vem som helst att spy #asylkaos”

  1. Tack för denna information. Chockerande och jag kommer aldrig sätta min fot på Max. Jag ska föra detta vidare till alla jag känner.

    Gilla

  2. Äter inte snabbmat längre för att den helt enkelt är ohälsosam. Åker heller inte taxi om jag absolut inte måste. Slipper på så vis mycket av exponering mot ovälkomna migranter.

    Gilla

  3. Ytterligare skäl att bojkotta snabbmatskedjor är ju att de serverar halalcertifierade livsmedel, kunderna bekostar alltså dessa certifieringar som går rakt ner i fickan på shariakommitén – till vad nyttjas våra pengar inom den demokratiföraktande och kvinnoförnedrande shariakommittéen?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s