Elva SD-politiker i Tomelilla har lämnat partiet

I Tomelilla är missnöjet med SD så stort att inte mindre än elva politiker har lämnat SD Tomelilla under mandatperioden. På Tomelilla.net skriver Håkan Malmgren:

Efter en rad avhopp bland SD politiker i Tomelilla, stod Christer Svensson på tur att väljas in i kommunfullmäktige, vilket också skedde i måndags.

Sejouren som politiker blev dock inte långvarig för Christer, som i går meddelade att han avsäger sig uppdraget:

– Att jag skulle bli invald har varit känt sedan länge, då listan som Länsstyrelsen går efter är en offentlig handling, och ligger tillgänglig på val.se. Dessutom låg det som ett ärende i kallelsen som gick ut till samtliga ledamöter inför måndagens KF sammanträde, berättar Christer.

Med tanke på den utsatta situation som SD Tomelilla befinner sig i borde varje person vara aktuell för någon form av engagemang, men ingen i SD verkar speciellt intresserad av de ”nya” politikerna som har, och kommer att väljas in.

– Jag förväntade mig att någon från partiet skulle höra av sig, men det har varit helt tyst. Nu känner jag till många av de interna problemen som partiet brottas med eftersom jag följer turerna i media, men att sådant uppträdande är ju helt oacceptabelt! Är avsikten att lägga ner verksamheten? Avslutar en frågande Christer Svensson.

Christer blir den elfte (11!) politikern som lämnar SD Tomelilla under mandat perioden, och vi har troligen inte sett slutet ännu. Ytterligare 3 politiker ska väljas in från listan för att fylla stolarna i SD, efter tidigare avhopp.

Dessutom finns det stora frågetecken runt flera av de redan ”aktiva” ledamöterna (SD+vildar). Några har inte synts till i politiken på över ett halvår.

Många avhopp beror på ombudsmännens obegripligt klantiga inhopp i föreningen. De verkar inte vilja ha någon kommunförening i Tomelilla. Oklart varför.

Men Nya Partiet bara bugar och tackar och tar emot de avhoppare som hoppar i rätt riktning!

Nya Partiet har sökt både politiker och ombudsmän i SD för en kommentar men utan framgång.

Kommentar: Missnöjet mot hur SD hanterar än de ena än det andra är stor och utbredd lövet hela landet. Idag har vi också hundratals personer som uteslutits – många på vaga grunder – som längtar efter att något nytt parti ska startas. Förutsättningarna för att bilda ett nytt parti har aldrig varit större.

Asylkaos kommer att resa runt i landet under sommaren och prata människor samt försöka hjälpa till ett knyta samman likasinnade. Om det resulterar i något återstår att se.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s