Jimmie Åkesson bekräftar en farlig trend i partiet

Det är inte med någon större glädje man framför kritik mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Det är snarare med sorg man ser hur han klamrar sig fast som partiledare och drar SD i en riktning som innebär att det blir allt svårare att rädda Sverige. SD:s utveckling påminner om Socialdemokraternas. Socialdemokraterna byggde upp ett svenskt folkhem, men något gick sedan väldigt fel i partiet som ändrade kurs ganska drastiskt och sedan länge är partiet ett direkt landsförrädiskt parti. Trots kursändringen finns det säkert människor som lever idag som röstade på Socialdemokraterna när Tage Erlander var partiledare och har fortsatt att rösta på partiet trots den radikala ändringen av partiets politik. Samma parti kan ändra färg och politik och ändå behålla sin väljarbas.

Sverigedemokraterna har varit invandringskritikernas stora hopp genom sitt försvar av det svenska Sverige som vi nu håller på att förlora. Trots en invasionsliknande politik sedan förra hösten med invandringsrekord och fortsatt stor invandring så har SD tonat ned allt som har med invandringspolitiken att göra.

Partiet vågar inte ens längre kritisera islam eller den stora invandringen av muslimer.

Retoriken från partiledningen har ändrats så mycket att det är helt omöjligt att tro att den kommer från ett nationalistparti. När Åkesson talar är det mest floskler han får ur sig. Det finns ingenting i det han säger som tyder på en vilja att göra något åt Sveriges allvarliga problem. Han låter möjligen som en dansk socialdemokrat.

Istället tyder precis allt på att partiledningen vill anpassa SD till en näst intill meningslös alliansliknande politik som ligger nära det liberala och globalistiska Moderaterna. Åkesson hoppas på ett samarbete med Moderaterna, men det kommer aldrig att ske.

Skulle det mot förmodan ske då vet vi att SD:s politik har urholkats så mycket att partiet har övergivit sin själ helt och hållet.

Den som hoppas och tror att SD ska bättra sig och driva en hårdare invandringskritisk linje kommer att få vänta förgäves. Det kommer aldrig att hända. Svenskarna är ett naivt och godtroget folk som tvingas se hur det egna landet tas ifrån dem för att de har röstat på sjuklövern. Nu ser vi precis samma naivitet hos väljare som röstar på SD. Folk väntar och hoppas att SD ska lösa Sveriges problem, trots att SD inte har några lösningar och inte ens vill lösa Sveriges problem. Istället lockar man medlemmar och väljare som tycks fungera enbart som fotsoldater åt en mer eller mindre korrupt partiledning.

När Jimmie Åkessons svärmor Margareta Larsson hoppade av arbetet i riksdagen och blev politisk vilde efter en konflikt med Mattias Karlsson och Jimmie Åkesson så har hon nu inrättat sig i ett annat liv. De senaste dagarna har hon hängts ut i media och även invandringskritiska debattörer har anklagat henne för svek.

Men orsaken till att Margareta Larsson fick en riksdagsplats var att man inom SD-toppen tillämpar en svågerpolitik där man gynnar nära anhöriga och partilojala oavsett deras brist på kompetens. Det fanns ett stort antal andra kandidater som hade platsat bättre i riksdagen än Margareta Larsson. Thoralf Alfsson, Gustav Kasselstrand eller Jessica Ohlson hade alla tre kunna göra ett betydligt bättre jobb än exempelvis Linus Bylund, Paula Bieler och Margareta Larsson som kvoterats in av mera tvivelaktiga skäl.

Många vet vilken härva som förekom i partiet när partiledningen bröt kontakten med ungdomsförbundet och kastade ut hela SDU. Tusentals potentiella SD-politiker slängdes ut. De ansågs vara för radikala, trots att de bara hade ganska moderata – men ansvarsfulla – åsikter om den extrema svenska invandringspolitiken. Det är inte radikalt att vilja ha tillbaka sitt fäderneärva land – det är bara en självklarhet.

Under de senaste dagarna har det framkommit att lobbyister har varit framgångsrika med att påverka SD i önskad riktning och få fram sina önskemål om vissa politiska förändringar i samhället.

Sverigedemokraterna är redan delvis köpta av lobbyister som lyckas få med SD-politiker på fina bjudmiddagar och även kunnat påverka SD:s politik. Det är mycket sannolikt att lobbyister eller andra intressegrupper har fått SD att tona ned hela sin invandringspolitik med falska löften om framtida allianser med andra partier. Men ingen har tvingat SD-ledningen att överge viktiga politiska principer, det är självvalt och kommer från den lilla klicken som styr partiet.

Sedan 2010 har retoriken inom partiet ändrats ganska drastiskt parallellt med att man lanserar alltmer liberala politiker, som den skolpolitiske talesmannen Stefan Jakobsson som vill underlätta för kolonisatörer att ta över Sverige.

Sverigedemokraterna lanserade en film samma dag som Jimmie Åkesson höll sitt vårtal i Stockholm i lördags. Det är film fylld av floskler och som innehåller samma fraser som Åkesson upprepade i sitt tal – som han fick rungande applåder för. Exakt vad åhörarna applåderade åt är ganska oklart eftersom människor som lyssnar på skickliga retoriker tycks kunna applådera åt vad som helst hur innehållslös retoriken än är.

Jimmie Åkesson är en skicklig retoriker, men det som kommer ur hans mun är mycket floskler utan substans och kärna. Filmen inleds med att Åkesson säger att landets slits isär och att det går i rasande fart. Åkesson säger:

Vi har länge påtalat risken för och varnat för just detta. Varnat för att vårt samhälle är på väg att falla samman. Få har velat lyssna.

Det är en sanning med modifikation. SD har inte sedan 2010 varit tydliga med var problemen finns och har inte heller presenterat några tydliga svar på hur man ska sätta stopp för de problem som Åkesson påstår att han ser. Som stort politiskt parti borde man sätta ned foten mot den politik som driver Sverige mot en avgrund, men det har SD inte gjort. Åkessons retorik är ett spel för galleriet.

Jimmie Åkesson säger vidare:

Vi måste säga som det är, att vi befinner oss i den värsta samhällskris som Sverige har genomlevt i modern tid. Och det kommer att ta långt tid att återskapa den trygghet, den gemenskap, den hemkänsla och den framtidstro som en gång gjorde Sverige till ett av världens bästa länder att leva i. Det kommer att ta tid och det måste vi förstå.

Nu har Åkesson växlat upp sin floskelgenerator. ”Trygghet, gemenskap, hemkänsla, framtidstro” är inget annat än floskler som kan betyda vad som helst, men är positiva ord som kan generera sympati hur de än används.

Åkesson talar om att ”återskapa trygghet”, men nämner ingenting om att självaste SD har accepterat resultatet av den invasionsliknande politiken eftersom de aldrig satt ned foten mot den eller krävt att alla migranter ska skickas tillbaka till de länder de kom från eller hör hemma i. SD har istället medverkat till att utveckla förslag som gör att migranterna kan stanna här i evighet.

Jimmie Åkesson:

Men trots det är jag hoppfull. Jag väljer att vara hoppfull därför att alternativ finns egentligen inte. Vi kan och måste vända det här. Till att börja med måste vi frigöra oss från dom påhittade konflikter man har lurat i oss. Konflikten i det svenska samhället i dag handlar inte om hudfärg, om kön, om sexuell läggning eller om klass. Konflikten går inte heller mellan dom som är födda i landet och dom som inte är det. Den verkliga konflikten står mellan det konstruktiva och det destruktiva.

Återigen tomma ord och floskler. SD varken kan eller vill ”vända det här”. Det har man ju visat gång på gång när man

1) uteslutit hundratals människor varav många med ansvarsfulla och kloka åsikter.
2) låter liberaler utan kunskaper eller vilja att lösa några problem få positioner som riksdagsmän eller andra platser i partiet.
3) accepterar resultatet av de övriga partiernas politik.
4) inte gör något för att stänga gränsen helt och hållet för migranter från tredje världen.
5) inte kräver att samtliga migranter från tredje världen ska skickas tillbaka.

Åkesson säger att konflikten i Sverige inte handlar om hudfärg eller var man är född. Vad han vill säga är att vi ska acceptera stor invandring från andra länder även i tredje världen och att det inte spelar någon roll om det kommer araber, afrikaner eller andra till vårt land. I praktiken förnekar Åkesson svenskarna rätten till sitt eget land och tar till samma språkbruk som kulturmarxister och liberaler för att tillfredsställa deras krav på ett mångetniskt Sverige.

Jimmie Åkesson:

Kort sagt, konflikterna står mellan dom som stärker vårt land och dom som förstör vårt land.

Orden illustreras av bilder på människor som slår sönder bilar, men det är ju inte de som förstår vårt land. De som förstör vårt land är politiker och media och en viss typ av politik om söndrar vårt folk och hotar vår etniska sammansättning.

Det nämner Åkesson ingenting om.

Jimmie Åkesson:

Min övertygelse är att ett stärkt svenskt medborgarskap överbryggar de konstlade konfliktlinjerna och ger oss den sammanhållning vi behöver för att klara dom svåra utmaningar vi står inför. Det är i medborgarskapet vi hittar medborgarandan, respekten för vårt arv, för den svenska kulturen, för tidigare generationer och för dom som byggt upp det här landet. Det är så du, jag och dom kan bli vi. Oavsett hur vi råkar se ut, var vi är födda, vilket kön vi har eller vilken siffra som står i vårt lönebesked. Att få bli svensk medborgare är ett välkomnande in i vår gemenskap, det är någonting högtidligt.

Jimmie Åkesson menar att Sverige ska bli lite likt USA. Alla kan bli svenskar oavsett etnisk och kulturell bakgrund och att endast medborgarskapet är ett tecken på att man är svensk. I den amerikanska retoriken kan vem som helst bli amerikan.

Men Sverige är inte USA. Sverige är ett tidigare etniskt homogent land om förstörts av politiker som öppnat gränserna för stor invandring – mot folkviljan. Åkesson vill nu fortsätta på den inslagna vägen med den enda skillnaden att invandringen ska minska i antal, inte av hänsyn till vår etnicitet eller kultur. Färre ska komma hit, men de kan likväl komma från Afrika och Mellanöstern och de kan också vara muslimer. Det är Åkessons slutsats.

Jimmie Åkesson:

Men det är också ett medborgarkontrakt förknippat med plikter och med skyldigheter. Vi kommer aldrig att välkomna dom som kommer hit bara för att förstöra eller för att leva på vår bekostnad. Men samtidigt behöver vi stärka vägen för dom som har en uppriktig ambition att faktiskt bli en del av vårt samhälle. Det är en mörk tid för vårt land när myndigheter, etablissemang och medier använder varje tänkbar metod för att tysta oppositionen.

Åkesson ska inte ta ordet ”tysta oppositionen” i sin mun. Det finns ingen inom SD som har tystat en opposition så mycket som han har gjort (tillsammans med Mattias Karlsson och Richard Jomshof) och det har fått enorma skadeverkningar på den svenska politiken. Om SDU hade varit kvar och ledande personer inom SDU fått riksdagsplatser och behandlats som de ansvarsfulla människor de är så hade allt sett bättre ut. Om minst 50 av alla uteslutna, som uteslöts bara för att läst fel böcker eller gillat fel sida på facebook etc, hade fått vara kvar så hade vi haft en bättre politik i SD och en verklig opposition mot sjuklövern.

Nu har vi Åkessons liberalism och den är inget att sträva efter. Den leder åt fel åt och när godtrogna svenskar nu gör misstaget att följa en falsk profet så kommer det inte att sluta bra.

Jimmie Åkesson:

Men jag har en dröm om ett samhälle som snart går samman i enighet som trots allt är viktigast, det som verkligen spelar roll; framtiden för våra barn. Jag har en dröm om en stärkt medborgaranda, en ökad respekt för vårt gemensamma arv. Ett samhälle präglat av tillit, samhörighet och framtidstro; för en bättre framtid, för ett starkare, tryggare, varmare och mer framgångsrikt Sverige. Det är dags för oss alla att stå upp för vår plats här i världen.

Den här typen av floskler förekommer bara hos falska politiker. En äkta och ärlig politiker är rättfram och talar klarspråk. Vi kommer att behöva sådana politiker mycket snart annars faller Sverige sönder.

7 kommentarer på “Jimmie Åkesson bekräftar en farlig trend i partiet”

 1. Jag är i huvudsak libertarian (national-libertarian?), men vill ändå sända ut en uppmaning till mer utrerade nationalister att bilda ett nytt parti. SD:s största förräderi är att man kommer lägga ned sina röster och låta oppositionen vinna omröstningen den 26 maj om värdlandsavtalet. Detta blir för mig droppen. Jag kunde acceptera att man av fingerspetskänsliga skäl röstade för FRA-lagen, fast jag anser att den lagen används i lika hög grad för att spionera på invandringskritiker som på islamister. Men nu går man för långt. Å andra sidan, är inte vårt land redan förlorat? Förlåt min defaitism, men jag kan inte se hur man i någon mån skulle kunna återskapa det Sverige som var 1970, inte ens det som var 2000. Man borde redan då infört ett moratorium på all invandring samt uppmuntrat återvandring i stor skala. Kommer jag vara kvar i Sverige 2018? Umgås dagligen med tankar på att emigrera till Finland eller något östeuropeiskt land. T ex Ungern.

  Gillad av 1 person

 2. Välformulerat och mitt i prick. Det är varmt och gott vid köttgrytorna för SD. Svenska folket ska kuvas och brytas ned, helst utrotas.

  Gilla

 3. Jag tycker om snooker. Kommentatorerna brukar ofta säga att för att vinna en final går det inte att börja tänka: jag kanske vinner, eller jag har redan vunnit. Vad man måste göra är att koncentrera sig på varje boll utan några andra tankar än att sätta just den bollen.
  Vad finns det för andra alternativ än sd frågar jag mig. Hur lång tid tar det innan något nytt kommer i rampljuset…

  Gillad av 1 person

 4. Det var otroligt många ord för att säga i stort sett ingenting.

  Men skitpratare har vi sett förr 😉

  Gilla

 5. Jag tror att du oroar dig allt för mycket, bara för att Jimmie flörtar lite med 87%-arna och försöker bättra på opinionssiffrorna, betyder inte att han gett up sitt mål.

  Gilla

 6. Tyvärr. Om det varit nån stake i Kesselstrand och dom övriga i det uteslutna ungdomspartiet hade dom startat ett nytt parti genast. Men sån ryggrad finns inte hos honom och hans närmaste. Glöm dom.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s