Nato-anhängare blir chefredaktör för SD:s nättidning Samtiden – som ingen läser

SD:s olika tidningsprojekt har varit mer eller mindre misslyckade. Väldigt få utanför den egna SD-kretsen läser Samtiden. Det betyder inte att allt som stått att läsa där varit dåligt, men det har varit trist, tillrättalagt, utan glöd och verkligt engagemang.

De alternativa medier som går bäst är de som är fristående från partier och organisationer där skribenterna kan ta ut svängarna utan hänsyn till partipiskor och hot om uteslutning.

SD som parti har liberaliserats kraftigt sedan valet 2010 och är idag en del av en åttaklöver där skillnaderna partierna blir allt mindre. Under den värsta migrationskrisen någonsin i Sveriges historia var SD mer tysta än de någonsin tidigare har varit.

Många har trott och hoppats att SD skulle bedriva intensiva upplysningskampanjer för att få politikerna att upphöra med den invasionsliknande politiken, men ingenting har hänt. Partiledningen har varit tyst.

Inför den viktiga frågan om Samarbetsavtalet med Nato har SD varit helt tysta. Partiet har inte bedrivit någon som helst opinionsbildning mot Nato eftersom svikare i partitoppen inte längre bryr sig om Sverige, de tänker mera på sin egen makt, sina karriärer och sina inkomster.

Om de hade brytt sig om Sverige så hade de agerat kraftfullt mot invasionspolitiken och mot Nato-avtalet.

Som ett led i en fortsatt liberaliseringsprocess har man nu anställt en ny ansvarig utgivare och chefredaktör för nättidning Samtiden. Det märkliga är att man anställer en liberal debattör som är Natoanhängare.

Wikipedia skriver om Erixon:

Erixon driver en politisk blogg. Där har han utmärkt sig med sitt starka stöd för Bush-administrationens utrikespolitik. Erixon driver tesen att frihet är det överordnade värdet, varför man ibland måste gå i krig för att avväpna diktaturer. Politiskt definierar han sig som borgerlig debattör och undviker andra etiketteringar (men har sagt att ”libertariansk kommunitarism ligger honom nära, och han kan betecknas som neolibertarian).

Det är inget principiellt fel på Dick Erixon eller hans åsikter, men han står mycket långt från den politik som krävs för att kunna rädda Sverige från djupare förfall. Han är liberal. I samband med övergången till Samtiden kallar han sig nu ”socialkonservativ”, men förefaller fortfarande vara Natoanhängare.

Nu blir han ansvarig för Samtiden och därmed får tidningen en ännu mer liberal profil än tidigare.

Pressmeddelandet från SD:

Vid en extra bolagsstämma den 18 maj 2016 valdes Dick Erixon till ny styrelseledamot i Samtid & Framtid AB som ger ut nättidningen Samtid. Han blir också ansvarig utgivare och chefredaktör.

Dick Erixon, kommenterar:

– Globaliseringens tidevarv ställer helt nya krav på den nationella politiken. Det handlar om att tydliggöra värderingar kring medborgarskap, rörlighet över gränserna, integration och vilka normer och principer som är överordnade och vilka som inte är det.

Vidare förklarar han varför socialkonservatism fyller en viktig samhällsfunktion:

– En socialkonservativ agenda kan erbjuda de svar som behövs i vår samtid. En agenda som förstår och utvecklar tankarna om samhällskontraktet som redan 1600-talsfilosoferna Thomas Hobbes och John Locke formulerade. Varje människa har personligt ansvar – oavsett om man är kvinna eller man, svart eller vit, hetero eller gay, ung eller gammal – att vara en god samhällsmedborgare. Bara om rättigheter balanseras mot skyldigheter kan en hållbar balans skapas i samhället som alla gemensamt kan ställa upp på.

Mattias Karlsson, gruppledare och Sverigedemokraternas representant vid bolagsstämman, kommenterar:

– Det är en mycket glädjande nyhet och jag både hoppas och tror att Dick Erixon skall kunna bidra till att både lyfta kvalitén på tidningen Samtiden och medverka till att skapa större utrymme för fria socialkonservativa perspektiv på samhällsdebatten inom ramen för mer etablerade medier.

För ytterligare information, kontakta Sverigedemokraternas pressavdelning:

Det är lätt att konstatera att Dick Erixon kommer att tillföra tidningen ett antal texter, men att det inte blir något av värde för den som är nationalist.

Relaterat:

Ska det vara så svårt att fatta att Nato är dåligt för Sverige?

Skandalen kring Värdlandsavtalet

Helt oacceptabelt om Sverigedemokraterna röstar igenom Värdlandsavtalet

Erik Johansson om Nato med Johan Fälldin (C)

Värdlandsavtalet ett exempel på riksdagens ovilja att kommunicera med folket

Miljöpartiet kommer att rösta för Värdlandsavtalet

Centerpartiet fattade beslut om att få med Sverige i Nato

Varning för Nato

Nato finalises military build-up to counter Russia

På kurs mot krig

Nato nästa

Nej till Russofobi

SD kan rösta för Nato – för att tillfredsställa moderaterna

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s