Norrtälje kommun bjöd 260 kolonisatörer på kurs – för att slippa stenkastning #asylkaos

Norrtälje kommun har ökat sin mottagning av kolonisatörer drastiskt vilket syns i antalet asylboenden som ökat snabbt på kort tid. Vissa dagar ser centrala Norrtälje ut som någon del av Orienten när busslaster av migranter från olika asylboenden kommer dit för att lära känna orten.

Kommunpolitikerna är lyriska över att få fylla upp den tidigare trivsamma Roslagskommunen med migranter från dysfunktionella kulturer i tredje världen. För att vägleda kolonisatörerna in i det samhälle som de ska få ta över från svenskarna erbjuds de mängder av specialkurser, utbildning, förtur till boenden, praktikplatser och jobb.

Nu har myndigheterna i kommunen uppmärksammat tendenser till samma slags problem som är vanliga i de livsfarliga invandrartäta förorterna utanför Stockholm och andra storstäder.

rospiggar-kolonisatorer-norrtalje
Kolonisatörer på kurs i Norrtälje. Foto: Norrtälje Tidning.

Vid flera tillfällen har ”ungdomar” stått ovanför broar och kastat stenar på bilar. Inbrott och personöverfall som är relaterad till mångkulturen har ökat, men invånarna i Norrtälje har inte fått veta så mycket om det eftersom lokalmedia döljer sådana problem. Periodvis drabbas kommunen av omfattande villainbrott och båtstölder, men ingen får veta vilka främmande ligor som ligger bakom. I enlighet med det rådande samhällsklimatet ska alla problem som är kopplade till migrationspolitiken eller våra öppna gränser sopas under mattan för att folk inte ska kunna dra slutsatsen att migrationspolitiken hotar Sverige och svenskarna på många sätt.

I förebyggande syfte bjöd polisen och räddningstjänsten in 260 ”nyanlända” till möte. Där skulle de få lära sig vilka lagar och regler som gäller i samhället samtidigt som de skulle kunna få kunskap om brandsäkerhet och livräddning.

Det framgick tydligt att en av orsakerna till det specialanpassade mötet med de nyanlända var att få dem att stå på lagens sida. Lokalmedia skriver:

Stenkastning mot polis och annan uniformerad personal ska till varje pris undvikas.

Många migranter har med sig en allmän skepsis mot polis och myndighetspersoner och nu skulle de få träffa sådana och lära sig förstå att svenska myndigheter betraktar dem som ”vilka andra svenskar som helst”.

Många kommuner har liknande övningar för ungdomar, men när antalet uppenbara problem nu visar sig så tycks man ha intensifierat och specialanpassat möten med ”nyanlända” som inte bara är kolonisatörer utan också potentiella hot mot samhällsordningen.

Men även om de är både kolonisatörer och hot så vill politikerna ha massor av dem, obegripligt varför.

Lokalmedia skriver:

Därför fick alla ungdomar med bakgrund som asylsökande, ofta ensamkommande, specialanpassade dagar i år. Koordinatorn Gun Björk som ansvarar för skolutbildning inom Räddningstjänsten kunde räkna in 180 deltagare av 260 anmälda.

Polisen Carola Wiklund menar att det är mycket viktigt att ”ungdomar som kan ha med sig dåliga erfarenheter av hur de bemöts av uniformerad personal är särskilt viktiga att få träffa”. Hon säger till lokalmedia:

Det blir ett annorlunda möte med dessa ungdomar. De har helt andra erfarenheter och funderar inte som svenska ungdomar.

Att döma av hur kursen var upplagd så framgick det att de nyanlända behandlades som de kulturfrämlingar de är. Lokalmedia skrev:

Jakob Elbrant från Ung Fritid påpekar att det inte är lätt att förklara sådana begrepp i samband med frågor om till exempel rökning och alkohol ens med kroppsspråk.

När brandmannen Peter Holmqvist går igenom hjärt-lungräddning kan starka känslor uppstå.

– En elev förklarade att om hans far fick hjärtstopp och han misslyckades med ett återupplivningsförsök så skulle han anklagas för att ha dödat sin pappa. Då får vi förklara att här vill vi att man försöker, även om det ofta misslyckas.

Att det finns en viss oro för att någon oskyldig Norrtäljebo ska få stenar i huvudet råder det inga tvivel om. Lokalmedia skriver:

Den stora tanken med att köra detta med språkintroduktionselever är att vi ska undvika stenkastningen och få dem att förstå att vi finns här för dem, säger Gun Björk.

Men varje sten de kastar och varje annat brott de begår bär politikerna skulden till. Det är politikerna som ska ställas till svars för migranternas brott, det är politikerna som importerat dem och de är politikerna som ska straffas när migranter begår brott.

Svenska politiker och myndigheter tror att bara man utbildar de nyanlända och förklarar hur vårt samhälle fungerar så blir de som vi. Den inställningen är direkt korkad och strider mot allt förnuft. Det går inte att ändra genetiken, mentaliteten eller de nedärvda egenskaperna hos främlingarna och det går inte att lyfta migranter med IQ 80 till IQ 100. Vad vi istället gör är att vi genom migrationspolitiken bygger in problem som sedan bara förvärras i takt med det demografiska förfallet.

Det enda vettiga är att sätta med foten och kräva att samtliga migranter från tredje världen ska flytta hem igen. Det är dessutom den enda möjligheten att rädda Sverige från ytterligare förfall.

forsvara-sverige1

Mandatfördelningen i Norrtälje:

Socialdemokraterna, 20 mandat
Moderaterna, 16 mandat
Centerpartiet, 6 mandat
Sverigedemokraterna, 6 mandat
Miljöpartiet de gröna, 4 mandat
Vänsterpartiet, 3 mandat
Folkpartiet liberalerna, 3 mandat
Roslagens oberoende parti, 2 mandat
Kristdemokraterna, 1 mandat

Ledamöter i kommunstyrelsen i Norrtälje:

Ulrika Falk (S), ordförande
Berit Jansson (C), 1:e vice ordförande
Kjell Jansson (M), 2:e vice ordförande
Olle Janson (S)
Hanna Stymne-Bratt (S)
Aleksandar Srndovic (S)
Margareta Lundgren (S)
Anders Olander (C)
Ingrid Landin (MP)
Bino Drummond (M)
Mats Hultin (M)
Lotta Lindblad-Söderman (M)
Karin Karlsbro (L)
Catarina Wahlgren (V)
Mikael Strandman (SD)

Relaterat:

Ny trend på Nationaldagen: Afghansk folkdans

Ytterligare minst 150 kolonisatörer till Norrtälje

Norrtälje får nytt asylboende på nedlagd militäranläggning

Nytt asylboende i Norrtälje

Elva inbrott på en vecka i Norrtälje

Ulrika Falk (S) och Ingrid Landin (MP) vill öppna sju asylboenden i Norrtälje

Norrtälje tar emot ca 200 ”ensamkommande”

Företagare på Singö vill ta emot asylsökande

Asylprofitören Jan Emanuel Johansson mångmiljonär på att förstöra Sverige

Närtuna skola i Norrtälje ta emot 90 asylsökande

Nysättrahemmet i Norrtälje blev asylboende

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s