Asylkaos söker jobb på asylboende i Bålsta #asylkaos

På grund av det rådande asylkaoset i Sverige söker några medarbetare på Asylkaos jobb på asylboenden för ensamkommande flyktingungdomar. I dag skickar vi in vår första ansökan från en medarbetare.

Vårljus
Catarina Olsson
Verksamhetschef
070-300 54 50
catarina.olsson@varljus.se

Angående anställning som handledare för ensamkommande flyktingungdomar i Bålsta. Referensnummer A580863.

Hej Catarina!

Jag ser att kommunernas eget vårdbolag har ambitionen att förena kvalitet, samhällsnytta och lönsamhet. Vårljus ägs av 25 kommuner i Stockholms län och är uppenbarligen ett företag i trygga händer med en säkrad framtid. De 25 kommunerna styrs av goda människor som vill slå världsrekord i godhet genom att låta Sverige bli inte bara en humanitär stormakt utan också framtidslandet nummer ett. Vi måste förstå att alla människor i hela världen vill komma hit och bli svenskar så att Sverige en dag tar över hela världen och blir inte bara en stormakt utan den enda makten på jorden. Jorden tillhör Sverige!

När alla har upptäckt vårt fantastiska land och hur vi kan göra alla människor på jorden lyckliga genom att göra dem till fullvärdiga medborgare med samma rättigheter som alla andra svenskar så är det bara en tidsfråga innan vi har räddat världens alla folk från fattigdom, krig, sjukdomar svält, problem med sina föräldrar, från dumma politiker, varmt klimat och annat som kan skapa olycka i en människas liv. När alla människor på jorden kommit hit så behövs inga andra länder.

Ni på Vårljus arbetar med storslagna mål. Ni vill inte bara att alla människor på jorden ska få komma till Sverige, de ska få leva och bo här gratis resten av sina liv och det är verkligen en gudagåva till världens alla folk att ni finns. Att ni gör en samhällsnytta råder det inga tvivel om.

Ni har gjort tusentals och åter tusentals människor lyckliga genom att låta dem bo i fina nyrenoverande lägenheter eller andra boenden. De får bo och leva gratis, får lön för att göra ingenting och ju mindre de gör desto mer bidrag kan man samla in till dem. Då kan de också få cyklar, iphones, ipads, armanikostymer och frikort på systembolaget.

Ni på Vårljus gör ett fantastiskt arbete. Catarina, jag vill också berömma dig för att du arbetar för att jordens alla människor ska kunna komma till Sverige och bli svenskar. Det är ingen lätt uppgift att få människor från andra kulturer att inse att Sverige är bäst. Att vara svensk är mänsklighetens crème de la crème, men alla har ännu inte fattat det.

Den som tidigare känt skam över att vara pygmé, eskimå eller maorier kan så snart de klivit över gränsen till vårt kära fosterland nu äntligen bli stolta människor. Stolta svenskar! Vi kan faktiskt rädda hela världen från den skam folk känner över sin bakgrund och ge dem en identitet som betyder något. Att vara svensk är vilja öppna sitt hjärta, sin dörr och sin plånbok.

Det är självklart att alla vill bli svenskar och det är självklart att vi ska hjälpa alla folk på jorden så att de kan komma hit – till oss. Vi ska vara stolta över att så många vill komma komma till oss och bo här, trots att vi inte alltid kan erbjuda allt det som de önskar. Men vi måste lyssna på dem och försöka tillgodose deras önskemål så långt det går oavsett vilka önskemål de har.

Jag läser på er hemsida:

Vi erbjuder krisinsatser och utredningar i dygnsvård, öppenvård samt jour- och familjehemsverksamhet. Vi driver en omfattande verksamhet för barn och ungdomar som kommer ensamma till Sverige. Vi har gruppboenden för asylsökande och ungdomar som beviljats permanent uppehållstillstånd samt stöd- och träningsboenden för tiden efter gruppboendet.

Det är nästan med gråten i halsen jag skriver till er för att söka den tjänst som ni har utannonserat. Jag riktigt längtar efter att få hjälpa till med att få många miljoner, eller hundratals miljoner människor att kunna komma till Sverige och få ta del av det överflöd av mat, pengar och lyx som omger oss. Ju mer vi kan skänka bort av vårt överflöd och vårt land desto lyckligare blir vi – eller hur?

Jag söker jobbet som handledare för ensamkommande flyktingungdomar i Bålsta av tre skäl. Det första är att Bålsta är en väldigt trist håla där ingenting händer. Det bor bara ursvenskar där och så kan vi inte ha det i Sverige. Det är ju 2016 nu! Vi måste hänga med i utvecklingen. Vi måste bli mångkulturella. Jag är ganska trött på att sitta på Café Valhall varenda dag och äta sillmacka. När världen kommer till Bålsta kan vi få ett kulinariskt uppsving utan like. De kan öppna krogar som serverar allt från krokodilkött till spännande grönormsallad. Vi kan få ta del av bushmännens förkärlek för levande insekter eller äta blad från några av amazonas tusentals träd och buskar. Allt det kan sedan bli svenskt över en natt. Nästa gång vår statsminister reser ut i världen kan han ta med sig de nya recepten och visa hur framgångsrik den humanitära stormakten har blivit. Det kan i sin tur locka ännu fler till vårt fantastiska land.

En annan bra anledning till att stötta det arbete som ni bedriver är att de som kommer till Sverige bokstavligt talat hjälper oss andra att få jobb. Nästan alla myndigheter behöver anställa fler när vi blir fler. Det blir extra gynnsamt för polisen, socialtjänsten, brandkåren, sjukvården och andra. Inte minst för företag som Vårljus som är de stora vinnarna på att fler kommer till Sverige och blir svenskar.

Det tredje skälet till att jag söker tjänsten är att jag är expert på människor från andra kulturer. Jag har rest i alla världsdelar och sett allt från kannibaler till okända indianstammar och vet att alla människor är lika. Alla måste äta och sova för att orka leva. Att vi skulle vara olika är bara en rasistisk myt som sprids av människor som tror att det finns skillnader på olika folk.

Jag är väldigt glad över att Vårljus tar tillvara all den kompetens, den glädje och den rikedom som kommer till oss och förgyller vardagen för oss svenskar. Jag är visserligen inte socionom, men halkade in på en utbildning till mentalskötare när jag bodde utomlands mellan 2005 och 2009. Jag bodde i ett land som påminde mycket om Sverige och det var där jag lärde mig allt jag behövde veta om migration och öppna gränser och vilka fördelar det är med stor migration. Landet hette Utopia och 2010 försvann det av någon anledning från kartan, jag vet inte varför.

Jag har också många meriter. Jag kan svenska flytande, men inriktar på att lära mig arabiska som är det snabbast växande språket och som kommer att dominera när det tråkiga svenska språket äntligen försvunnit. Jag kan också göra mig förstådd i olika kulturer genom att grimasera. Det fungerar överallt.

Jag har lätt för att samarbeta med alla människor utom en del svenskar som jag har lite svårt för ibland. Det gäller särskilt svenskar som säger att de vill välkomna alla människor och ge dem en plats i vårt samhälle, men som själva inte vill kliva åt sidan för att ge dem plats. Viljan att ge bort sitt land handlar också om att överge sig själv och sin egen status. För att bli trovärdig måste man säga upp sig och uppmana arbetsgivaren att ge tjänsten till en nyanländ. Först då är vi på rätt väg på riktigt.

För att visa min goda vilja är jag beredd att arbeta gratis det första året. Jag behöver ingen lön och inga förmåner. Jag har nyligen vunnit en slant på lotto och kan till och med erbjuda er en viss betalning för att få förmånen att arbeta hos er.

Hör gärna av er om ni har några frågor. Om jag inte får jobbet som handledare kan jag tänka mig att praktisera som ensamkommande.

Dan Birger Nordman
asylkaos.wordpress.com

3 kommentarer på “Asylkaos söker jobb på asylboende i Bålsta #asylkaos”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s