”Hur effektivt är det att ha en nationell samordnare?”

Till Jonas Hult, trygghets- och säkerhetschef på Malmö stad.

Jonas Hult
jonas.hult@malmo.se

kopia:
Malin Martelius
malin.martelius@malmo.se

Frida Leander
frida.leander@malmo.se

Patrik Odhelius
patrik.odhelius@malmo.se

Per-Erik Ebbeståhl
Per-Erik.Ebbestahl@malmo.se

Anders Malmström
anders.malmstrom@malmo.se

Luciano Astudillo Carbonell
luciano.astudillo@malmo.se

Thomas Bull
thomas.bull@malmo.se

Johanna Ravhed
johanna.ravhed@nsk.se

redaktion@skd.se
redaktion@skd.se

kommunstyrelsen@malmo.se
kommunstyrelsen@malmo.se

malmostad@malmo.se
malmostad@malmo.se

Till Jonas Hult, trygghets- och säkerhetschef på Malmö stad.

http://www.skd.se/2016/06/05/hur-effektivt-ar-det-att-ha-en-nationell-samordnare/

I denna artikel säger du följande:

Högerextrema krafter är det största hotet för den enskilda Malmöbon – inte rekryteringen till islamistisk terror”.

Var har du fått detta ifrån? I vilken värld och verklighet lever du i? Vad lägger du in i begreppet ”högerextremism”? Det är inte ”högerextremister” som trakasserier och hotar judar i Malmö. Detta har lett till att många judar har lämnat Malmö.

Det är inte ”högerextremister” som är orsaken till att många svenskar har lämnat Malmö. En av anledningarna till utflyttningen beror på den extremt stora asyl- och anhöriginvandringen från fjärran länder.

Det är inte ”högerextremister” som uttrycker svenskfientlighet och rasism mot svenskar (eller ”svennar” som vissa invandrare nedsättande kallar svenskarna för).

De gemensamma nämnarna för de problem i Malmö som jag har tagit upp i detta brev är följande: massinvandring, mångkultur och islamisering.

Här följer några länkar. Artiklarna från Sydsvenskan är flera år gamla men är fortfarande högaktuella med tanke på hur dåligt det ser ut i Malmö idag.

http://www.sydsvenskan.se/2005-04-25/malmobor-flyttar-bort-fran-invandrarna

http://www.sydsvenskan.se/2001-11-19/sa-tycker-utflyttarna-om-invandrare

http://www.expressen.se/kvallsposten/hatet-mot-svennarna/

Paul Nilsson


Hej Paul!

Tack för ditt mejl.

Mitt uttalande grundar sig på fakta – brottsstatistik och olika rapporter från rättsvårdande myndigheter – samt de kunskaper vi har inom Malmö Stad gällande olika förhållanden i Malmö. Detta skiljer sig tyvärr rätt mycket åt från det som rapporteras i allmän media, dvs dagstidningar, och sociala media som Facebook och Twitter. Där är det mest tyckanden och antaganden.

Jag och Malmö stad förnekar inte att vi har utmaningarna i Malmö men den största risken för Malmöbon att utsättas för våld och hot kommer faktiskt från våld och hot från högerextrema grupperingar och individer.

Det är ostridigt att Peter Mangs dödade och skadade många i Malmö samt det är lika ostridigt att Showan Shattak och tre flickor blev misshandlade av personer med högerextrema åsikter (de sitter häktade för de brotten).

Jag har över 20 års erfarenhet av polis- och säkerhetstjänstverksamhet inom svensk Polis, Säkerhetspolisen samt FN där jag arbetat med dessa frågor så jag kan göra avvägda bedömningar om sådana förhållanden.

Ovanpå det är min och Malmö Stads uppfattning, att vi behöver mer vetenskaplig forskning inom detta område och där är vi i ständig kontakt med flera svenska och utländska lärosäten samt nätverk.

Med vänlig hälsning

Jonas Hult


Du påminner om s-kommunalrådet Andreas Schönström som också säger att det största hotet kommer från ”högerextremism”, inte från radikal islamism. Detta har han fått kritik för, bland annat från Mona Sahlin.

Flera länder, bland annat i Mellanöstern, och terroristexperter varnar Europa för att muslimska extremister blandar sig med asylsökande och migranter som reser till Europa via Medelhavet. En av terroristerna i de senaste terrordåden i Paris registrerade sig som asylsökande på den grekiska ön Leros. Efter det reste han vidare till Paris och utförde terrorattentat. I Dusseldorf har tre syriska asylsökande gripits misstänkta för att planera terrorattentat mot staden. Detta är bara några exempel på konsekvenserna av den massiva och okontrollerade asyl- och anhörigvandringen till Europa och framförallt till Sverige som har mycket dålig kontroll på vilka som kommer in i landet. Därför anser jag det är märkligt av dig hur du kan säga att i Malmö är ”högerextremism” ett allvarligare hot än islamism. Du vet inte, och ingen vet, hur många människor med onda avsikter med kopplingar till radikal islamism som går fritt på Malmös gator.

Anser du att det är ”högerextremister” som trakasserar och hotar judar i Malmö? Om ditt svar är ja denna fråga så har du fel. De som ägnar sig åt detta är muslimska extremister.

Anser du att det är ”högerextremister” som ägnar sig åt svenskfientlighet (se länken till artikeln ”Hatet mot svennarna” från Kvällsposten i mitt första brev) och som leder till, och har lett till, att svenskar lämnar Malmö av den anledningen?

Paul Nilsson


Hej igen Paul!

Vi har helt klart olika uppfattningar i frågan. Det jag tycker är viktigt att betona i sammanhanget är att man måste skilja på hot och risk.

Mitt uttalande utgår från faktisk risk inte ett möjligt hot. Utifrån vad vi vet är risken att drabbas av våld i Malmö störst från högerextremister. Det finns dock flera hot från andra våldsbejakande extremistgrupperingar, bl.a de du tar upp – religiösa extremister – men också vänsterextremister och ideologiska extremister. Med de fakta vi har är dock bedömningen – och det är väl det du invänder mot – att risken inte är större än den vi har från högerextrema.

Vi har flera gånger bett både SÄPO och andra personer som utger sig för att vara experter att ge oss fakta så att vi, utifrån det kommunala uppdraget, kan arbeta med förebyggande med de riskgrupper eller individer som är ett hot i Malmö. Hittills har vi inte fått något underlag.

Självklart ska vi arbeta för att ingen ska radikaliseras till våldsbejakande extremism, oavsett inriktning, men det förutsätter att vi har tillräckligt bra information att utgå från.

Med vänlig hälsning

Jonas Hult


I ditt första svar skriver du att ”vi behöver mer vetenskaplig forskning”. Vem behöver forskning när man bara kan se sig omkring, vara läskunnig och förstå nyhetsinslagen på TV (som ofta vinklas när det handlar om migrationspolitiken samt att svensk massmedia ägnar sig åt mörkläggning på detta område)? Hur svårt kan det vara.. ?

Det behövs ett stopp för asyl- och anhöriginvandringen, ett stopp för islamiseringen samt avvisning/utvisning av följande kategorier:

* kriminella invandrare,
* radikala islamister,
* illegala invandrare.
* personer som saknar asylskäl och andra legitima skäl för att få stanna i Sverige.

Ovanstående punkter är viktiga för att återskapa ett tryggt och svenskt Malmö och Sverige, vilket nästan är ett omöjligt projekt med tanke på hur såväl de rödgröna som de borgerliga partierna har förstört detta landet med den sedan flera år tillbaka extremt generösa asyl- och invandringspolitiken samt en mycket dålig kontroll på de människor som har kommit in i Sverige.

Så kallad ”högerextremism” (hur det nu definieras) ser jag inte som ett hot.

Paul Nilsson


En kommentar på “”Hur effektivt är det att ha en nationell samordnare?””

  1. Våra skattefinansierade översittare ljuger så det visslar om det.

    Peter Mangs, invandrare från Finland, var engagerad i det VÄNSTERextrema!

    Peter Mangs var förtvivlad över att hans syster blev indragen i drogmissbruk. Familjen sökte hjälp men hon fick ingen. När Peters syster dött – drabbades Peter av ett intensivt hat mot de drogleverantörer som – enligt Peters mening – dödat systern.

    Peter hämnades genom att försöka döda drogförsäljarna. De var i de flesta fall invandrare.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s