Allas rätt till samhället – HD

Till:

elina.pahnke@sydsvenskan.se

Kopia till:

kultur@sydsvenskan.se
71234@sydsvenskan.se
ledare@sydsvenskan.se
malmo@sydsvenskan.se
jonas.kanje@sydsvenskan.se
marcus.ekdahl@sydsvenskan.se

http://www.hd.se/2016-06-16/allas-ratt-till-samhallet

I denna artikel skriver du följande:

”Mellan Saltholm och Pepparholm, strax utanför svenska gränsen, flydde en grupp asylsökande i en båt från Danmark för att nå Sverige”.

Vad finns det för anledning att fly från Danmark? Vad flyr de ifrån – smörrebröd? Vad jag vet så råder det inte krig och förföljelse i det landet.

Ingen asylsökande som kommer till Norden har skäl att få asyl här därför att de asylsökande reser tusentals mil genom flera säkra länder för att komma till Norden.

60 procent av de asylsökande som kommer till EU-länderna saknar flyktingskäl. De är ekonomiska migranter som söker ett bättre liv socialt och ekonomiskt. Det är inget flyktingskäl.

Den massiva och okontrollerade migrationen till Europa är mycket farlig därför att det är dålig kontroll på vilka som kommer hit, varför de har kommit etc. De flesta saknar pass eller så är deras pass falska. Vi vet inte vilka är. Det finns ett omfattande fusk och missbruk av asylsystemet där många ljuger om namn, ålder, nationalitet och flyktingskäl. Bland de asylsökande och migranter som reser över Medelhavet finns krigsförbrytare och terrorister med kopplingar till terroristgruppen IS samt andra kriminella. Det är bevisat. En av terroristerna i de senaste terrorattentaten i Paris var asylsökande som registrerade sig på den grekiska ön Leros. Den tyska säkerhetstjänsten har varnat för att terrorister smyger sig in bland migrantströmmarna över Medelhavet.

Att det råder väpnad konflikt och förföljelse i ett land innebär inte med automatik att alla som bor i det landet har anledning att fly. Det råder inte väpnade konflikter och förföljelser i hela Syrien. I en artikel från Sydsvenskan från en av nedanstående länkar kan man läsa att sedan årsskiftet har drygt 200 syriska asylsökande i Sverige återtagit sin asylansökan. Detta är intressant med tanke på hur debatten förs i Sverige där vissa tror att alla syrier har flyktingskäl, men så är det inte.

En rapport från EU:s statistikorgan Eurostat förra året visade att bara 20 procent av de asylsökande i EU-länderna var från Syrien. Detta är också intressant med tanke på hur vissa tror att det nästan bara är syrier som kommer till Europa och söker, men det är alltså 80 procent som inte kommer från det landet.

Jag säger ja till Fästning Europa och nej till EU så att varje land själva kan bestämma sin egen politik, bland annat migrationspolitiken.

Källor:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/12123684/Six-in-ten-migrants-not-entitled-to-asylum-says-EU-chief.html

http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE8718010/kriminelt-netvaerk-afsloeret-i-at-fremstille-falske-dokumenter-til-migranter/

http://www.breitbart.com/london/2015/11/14/paris-terrorist-migrant-registered-refugee-greece/

http://www.foxnews.com/world/2016/02/06/german-security-chief-warns-islamic-state-militants-posing-as-refugees.html

http://www.sydsvenskan.se/2016-05-03/ny-flyktingstrom-gar-fran-sverige-till-irak

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3240010/Number-refugees-arriving-Europe-soars-85-year-just-one-five-war-torn-Syria.html

Paul Nilsson

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s