Kriminella bakom asylboenden – och bakom asylpolitiken #asylkaos

Ekot på Sveriges Radio som är statsmaktens förlängda arm hävdar att grovt kriminella arbetar på eller driver asylboenden via bulvaner på många håll i Sverige. Det ska först sägas att Ekot är statsmaktens propagandacentral och att de filtrerar, döljer eller lyfter fram nyheter för att det ska passa en viss agenda. Normalt är kritik mot hela asylpolitiken och alla de problem som omger den tabu att beskriva. Men av någon anledning förekommer ibland mild kritik som man släpper fram för att de har blivit ohållbart att vara tyst.

Idag presenterar Ekot uppgifter som visar att det finns många asylboenden där kriminella är aktiva. Eftersom asylhanteringen är så lukrativ är det inte så konstigt att den lockar till sig suspekta människor med suspekta motiv och ofta sustpekt bakgrund. När Ekot undersökte saken visade det sig att kriminella driver asylboenden i fyra av landets sju polisregioner.

Polisens presstalesman Christer Nordström i region Mitt säger till Ekot:

Vår erfarenhet är att vi ser en ganska skrämmande utveckling när vi ser att det i flera fall handlar om rent grovt yrkeskriminella och andra samvetslösa personer som tar sig in i den här branschen med tanke på att det går att tjäna stora pengar och man gör det snabbt.

Hur kommer det sig att Nordström säger detta till Ekot? Är det för att Ekot har grävt i saken och på egen hand kommit fram till att många kriminella driver asylboendet? Eller är det polisen som har tipsat Ekot om dessa missförhållanden?

migrationsverket

Varför har inte detta kommit upp till ytan tidigare och varför gräver inte varenda tidning djupare i det? Varför berättar inte SVT om vilka asylboenden som drivs av kriminella så att allmänheten får mer kännedom om de politiska avarterna bakom asylpolitiken?

Om det nu är kriminella bakom asylboenden, hur kan verksamheterna få fortgå? Varför anmäls inte de politiker och tjänstemän från Migrationsverket som tillåtit kriminella att öppna asylboenden?

Enligt Ekot finns det kriminella i asylbranschen i följande polisregioner: Region Väst, region Nord, region Bergslagen och region Mitt.

Chefen för underrättelseenheten vid NOA (polisens nationella operativa avdelning) heter Linda H Staaf och hon uppger att det föreligger risk för ekonomisk brottslighet om en kriminell organisation driver ett asylboende. Hon säger till Ekot:

Det innebär även ingångsmöjligheter till annan typ av brottslighet, som kan riktas mot utsatta människor som bor på asylboenden, till exempel prostitution eller att man utnyttjar människor i utsatthet, genom svart arbetskraft och så vidare.

På Migrationsverket säger man att det kan vara svårt att komma åt den kriminella versamheten eftersom det förekommer bulvaner. Beror det på att Migrationsverket är en hel- eller halvkriminell organisation där tjänstemännen är jäviga eller korrumperade?

Erik Siverbo som är chef underrättelsesektionen för region Väst säger:

Vi har sett en trend att kriminella startar asylboenden. Företeelsen och fenomenet är inte nytt att yrkeskriminella tidigare dömda för brott intresserar sig för att driva olika former av boenden för att tjäna pengar. Risken är förstås att människor som bor på de här boendena och är i en miljö där kriminella element har ett stort inflytande, riskerar att fångas upp och begå brott och fångas upp av kriminella nätverk.

Hela asylproblematiken bottnar i en politik som i grunden är kriminell. Politikerna agerar brottsligt när de öppnar dörrarna för en storskalig invasionspolitik som skadar Sverige. Migrationsverket är rena terrororganisationen eftersom sluter avtal med asylprofitörer, som uppenbarliga ofta är kriminella, utan några som helst hänsyn till svenska folket, till vår framtid eller till tryggheten på gator och torg.

Ekot borde gräva djupare i problematiken istället för att ytligt låta polisen berätta att det finns kriminella bakom asylboenden. Hela asylpolitiken är ett enda stor bedrägeri mot svenska folket och alltså kriminell. Ekot är en del av det totalitära styret i Sverige och skulle aldrig våga eller kunna kritisera politiker eller politruker som är ytterst ansvariga för den kriminella asylpolitiken.

svenska_politiker_farligast

Relaterat:

Hur opartiskt är public service? (Egor Putilov)

3 kommentarer på “Kriminella bakom asylboenden – och bakom asylpolitiken #asylkaos”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s