Beklämmande resultat av folkomröstningen i Storbritannien

Många tror att en majoritet av folket har rätt om de får rösta för eller emot en viss politik. Men en majoritet kan ha fel, det visar omröstningen i Storbritannien och det visar också det parlamentariska läget i de flesta länder i Europa – med några få undantag.

Valresultatet blev ungefär det som många fruktat, fast lite mer beklämmande än det hade kunnat bli. Många trodde att det skulle bli väldigt jämnt och hoppades innerligt att majoriteten skulle vara de kloka som röstade för att Storbritannien skulle lämna EU. De kloka är många, men de mindre kloka är fler – det är den bittra sanningen. Trots en ganska rättvis brittisk debatt och trots att flera tidningar uppmanande läsarna att rösta för att lämna EU så förlorade lämna-sidan.

Det finns några enkla faktorer man måste förstå. Makthavarnas hjärntvätt och lobbyverksamhet för EU och globalisering har påverkat tillräckligt många för att valresultat skulle bli så här. Den hjärntvätten har pågått i decennier och är svår att ändra på några månader. Den socialdemokratiska internationalen stod på stanna-sidan. Det stora antalet invandare från tredje världen och muslimerna i landet stod huvudsakligen på EU-sidan. Det handlar om ca tio procent av befolkningen. Om de inte hade fått rösta hade resultat sett annorlunda ut, mera jämnt eller kanske en seger för Brexit-sidan.

Förlusten visar vilka mäktiga krafter vi har emot oss. Bara för att vi själva har – vad vi tycker – de bästa och mest ansvarsfulla åsikterna, så är Europa idag fullt med folk som vuxit upp med EU-hjärntvätt och programmerats till att försvara EU, trots allt det elände som EU för med sig.

Det är inte demokrati att ställa två val mot varandra, när den ena sidan har 30 års försprång av systematisk samhällspåverkan från mäktiga lobbyister.

Våra fiender är mäktiga och har resurser. Vi kan inte besegra dem med konventionella metoder. Det behövs något utöver parlamentarism och partipolitik. Det behövs ganska mycket som inte kan gå in på här, men som vi har för avsikt att försöka ta tag i ganska snart.

Vi återkommer till det.

Förlusten i Storbritannien är ett allvarligt nederlag för ”oss”. Skulle dessutom Trump förlora mot Hillary och inte bli president så måste hela den vita världen omvärdera sina tidigare arbetsmetoder. Nu står hoppet till att Trump blir president för det kan ändra på mycket. Om han inte blir det står vi inför allvarliga utmaningar. Hoppet är inte ute för att rädda nationerna, vi måste bara börja tänka annorlunda än vi gjort tidigare.

Dessa rader skrivs innan valresultat är klart, men efter Yougovs opinionsundersökning som pekar på förlust för Brexit.

Uppdatering 07:00.

Tänk vad fel det kunde bli. Brexitsidan ser ut att ha vunnit en knapp seger. Sensation och glädje för att som kämpat mot EU. Grattis Nigel Farage och alla andra som vill att britterna ska lämna EU.

4 kommentarer på “Beklämmande resultat av folkomröstningen i Storbritannien”

 1. Svårt att förstå att folket i GB inte tar chansen att lämna diktaturen EUSSR när de får den och ta makten över sitt eget land igen.

  Well, EU kommer snart att sönderfalla i sina nationalstater i vilket fall som helst, finanskris och flyktingkris och NATO kris kommer att göra jobbet.

  Gilla

 2. Om K(h)illary ”we came, we saw, he died” Clinton blir president som verkar vara en ännu värre krigshetsare än Obama så kan det gå riktigt illa. I det läget är det bara att hoppas att Putin siktar långt när USA/NATO trycker på knappen. För med den där galningen vid rodret (styrd av George Soros m.fl.) kan vad som helst hända. Åså säger folk att Trump är ett hot mot freden. Åfan? Hur farlig är en person som säger att han ska åka till Moskva och ta Putin i hand bland det första han gör om han blir president?

  Man förstår att Putin tar aggressionen från USA/NATO på allvar. Det här är visserligen fel media, men för en gång skull hyfsat saklig:
  http://www.expressen.se/nyheter/putin-pekar-ut-usa-och-nato-som-ett-hot

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s