Lisa Pehrsdotters lögner avslöjades av Granskning Sverige #asylkaos

Dala-Demokraten är en av Sveriges mest vänsterorienterade dagstidningar. Just på grund av sin starka vänsterprofil får chefredaktören Göran Greider ofta medverka i det lika vänsterorienterade SVT och framföra åsikter om aktuella samhällsfrågor. Några profilfrågor för tidningen är kampen mot påhittad rasism och försvar för en vansinnig migrationspolitik som förstör Sverige.

Tidningen ägs av Mittmedia som ger ut ett 30-tal andra vänsterorienterade tidningar. Ansvarig utgivare och Redaktionschef för Dala-Demokraten är Lisa Pehrsdotter, som tidigare varit nyhetschef på Aftonbladet.

I början av juni skrev Lisa Pehrsdotter en krönika i Dala-Demokraten som handlar om att man ska vara källkritisk. Det är bevisligen något hon inte själv klarar av att vara, istället har hon en agenda som hon använder för att angripa människor med andra åsikter – på ett osakligt sätt.

I sin krönika gick hon till angrepp mot medborgarjournalistkollektivet Granskning Sverige. Eftersom hon inte kan kritisera Granskning Sverige på ett sakligt sätt, så blir det ungefär samma slags svepande anklagelser som extremvänstern alltid kommer med.

Lisa Pehrsdotter skriver:

Andra gånger är det mörkare krafter som står bakom budskapen du nås av, om än förklädda till sanningar från dem som säger sig veta mer än de etablerade medierna, till exempel. Bakom förment trovärdiga namn som till exempel ”Granskning Sverige” (vilket ju låter snarlikt SVT:s mångåriga granskande program ”Uppdrag granskning”) döljer sig ett gäng som, när man läser deras programförklaring, uppenbart har en rasistisk agenda. Det bör man ha med sig när man läser eller tittar på nånting som de presenterat.

Och det är alltså där som den viktiga källkritiken kommer in. Tänk: Vem är avsändaren? Vad vill den? Hur trovärdig är den?

Hur ser då Lisa Pehrsdotters ”källkritik” mot Granskning Sverige ut? Jo den består av att hon ser dem som ”mörkare krafter”, att budskapen är ”förklädda till sanningar” och att de ”uppenbart har en rasistisk agenda”. Lisa Pehrsdotter varnar alltså sina läsare för Granskning Sverige utan att ha ett enda sakligt argument mot dem. Det är bara innehållslös vänsterretorik.

Granskning Sverige ringde då upp Lisa Pehrsdotter för att ta reda på vilken ”rasistisk agenda” som GS har. Lisa Pehrsdotter säger så att det (på GS hemsida) står ”väldigt mycket om att det ska vara ett svenskt samhälle med svenska människor…som jag tolkar som rasistiskt”.

Ett svenskt samhälle är alltså ett rasistiskt samhälle enligt Lisa Pehrsdotter. Det betyder att Sverige har varit ett rasistiskt samhälle i tusen år, ändå är det först nyligen som man tjatar om rasism i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Den som använder ordet om människor som inte vill se Sverige förvandlas till en mångetnisk bananrepublik (eller bananmonarki) har inga argument. Lisa Pehrsdotter använder bara det maktspråk som ondsinta makthavare använder för att bekämpa folkliga opinioner.

Granskning Sverige skriver:

Lisa Pehrsdotter, ansvarig utgivare på mörkröda Dalademokraten skrev en krönika om ”källkritik”. Artikelns kärna var att man skulle förhålla sig kritisk till ”mörka” och ”rasistiska” Granskning Sverige. Vi ringer och frågar om källa på att vi är citat ”rasister”.

Naturligtvis blir det inget svar eftersom hon i all hast hittat på saker.

För så här skriver hon:

”Bakom förment trovärdiga namn som till exempel ”Granskning Sverige” (vilket ju låter snarlikt SVT:s mångåriga granskande program ”Uppdrag granskning”) döljer sig ett gäng som, när man läser deras programförklaring, uppenbart har en rasistisk agenda.”

Så här står det i Granskning Sveriges programförklaring:

”Granskning Sverige strävar efter att i alla lägen vara opolitiska, opartiska och sakliga. Demokratin vinner på det!”

https://www.youtube.com/channel/UCaZN7MS2Wv7ZR5fwxu-gh0g/about

När Lisa Pehrsdotter blivit överbevisad, börjar hon istället att hävda att hon hör på det Johan säger i samtalet att han är rasist.

Genom att lyfta samma frågor som man gör på ”Avpixlat och Flashback” är man rasist, enligt Lisa Pehrsdotters logik. När vi frågar om det inte är lite väl svepande formulering att kalla både Avpixlat och Flashback för rasistiska, slängs luren hastigt på i örat med orden: Vi kommer inte längre.

Ännu en gång visas vilken otroligt låg nivå som etablissemangets journalister håller både mänskligt och intellektuellt. Tillsammans med Dalademokratens chefredaktör Göran Greider, bildar Lisa Pehrsdotter och hennes kollegor ett nätverk av mobbare, som har gjort till sitt livsmål att smäda och smutskasta vanliga medborgare. När de får frågor tillbaka blir de, som vanligt, helt ställda

En kommentar på “Lisa Pehrsdotters lögner avslöjades av Granskning Sverige #asylkaos”

  1. Håller med. Gammelmedia har sällan några bra källor i sina påhopp av de som tycker annorlunda. Det blir precis som ovan, svepande kommentarer om mörka krafter och tyckande av någon annan journalist/kommunist. Så även på SVT.
    Orden från journalisthögskolan klingar fortfarande i mina öron, ” media är ingen samhällsinformation, utan säljer nyheter med vilken vinkling man önskar och utan samhällsansvar.
    Värt att veta om privatägd media. Man tycker det borde vara annorlunda med SVT och SR, men tyvärr samma skit.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s