Liten by i Östhammar med 100 invånare fick 50 kolonisatörer #asylkaos

Den lilla byn Film utanför Österbybruk i Östhammar kommun är känd för att konstnären Carl Eldh föddes där. I byn finns en vacker klockstapel och en stenkyrka vars äldsta delar är från 1400-talet. Idag har den trivsamma byn med sina 100 invånare drabbats av en stor katastrof. Ingenting mer kommer att bli sig likt i byn.

film-osterbybruk-osthammar

I en gammal skolbyggnad som nu är registrerad som vandrarhem har man nyligen öppnat ett asylboende. Det är företaget Gardet Aktiebolag som ligger bakom asylboendet. I styrelsen för Gardet sitter:

Per Vilner Steffan Åberg (f. 1949), Styrelseordförande
Faouzia Oulebsir, (f. 1948)
Camilla Åberg, (f. 1979)
Katja Sofie Åberg, (f. 1980)

Ungefär samma figurer är också insyltade i Pharmacepticum AB. I styrelsen sitter:

Faouzia Oulebsir, vd
Per Vilner Steffan Åberg, vice vd
Vilner Karim Åberg
Camilla Åberg
Katja Sofie Åberg

Verksamheten för Pharmacepticum AB är enligt allabolag.se:

Bolaget ska bedriva farmacevtisk konsultverksamhet, äga och förvalta fastigheter samt bedriva handel med värdepapper och därmed förenlig verksamhet.

Redan för ca ett år sedan lade Gardet bud på två fastigheter, en i Film och en i Morkarla i närheten. Invånarna var redan då oroliga för att fastigheterna skulle kunna bli asylboenden och när lokalmedia ställde frågor om det så svarade Per Åberg:

Det är inget som vi har planerat. Vi vill göra ett mysigt vandrarhem som vi tänkt driva själva. Sedan får vi se, det hinner hända mycket och vi ska först och främst göra i ordning byggnaderna och det kommer att ta sin tid.

Han svarade ungefär på samma sätt som alla andra asylprofitörer har svarat när de fått liknande frågor. Han försöker helt enkelt dölja sina avsikter.

Fastigheterna såldes av kommunen som också godkände köparen. När lokalmedia frågade kommunalrådet Jacob Spangenberg (C) om fastigheternas framtid så var han tydlig med att han inte hade något emot att det öppnas asylboende i dem. Han sade:

Nej, jag har inget emot det. Man kan fundera utifrån perspektivet tillgänglighet, om det skulle vara hämmande med ett boende en bit utanför allmänna kommunikationer. Samtidigt skulle det tillföra arbetstillfällen och öppna för tjänster som man kan sälja. Så är det med all ny verksamhet.

Spangenberg använder sig av samma befängda argument som andra politiker som på fullaste allvar inbillar sig att asylboenden kan vara något positivt. Hela det migrationspolitiska projektet är i själva verket den största katastrofen som någonsin drabbat vårt land och kan leda till vår undergång om vi inte agerar med kraft och motarbetar politiker, asylprofitörer och andra som förstör landet.

Asylprofitören Per Åberg säger till lokalmedia att boendet i Film består av 50 platser.

Det är barnfamiljer som i huvudsak kommer från Syrien, men vi har också några familjer från Afghanistan, Georgien och Iran.

Per Åberg skäms inte ett ögonblick för att han medverkar till att förstöra en fin gammal by och en hel kommun genom att placera kolonisatörer där. Han gör uppenbarligen vad som helst för att tjäna pengar.

Han vill också ha hjälp av kyrkan för att klara av ”integrationsarbetet”, vilket innebär att han behöver hjälp med att tvinga på invånarna dessa kolonsatörer från dyfunktionella kulturer i tredje världen – som ingen normal svensk vill ha i sitt land. Han säger till lokalmedia:

Det finns ett engagemang. Kyrkan är involverad, sedan är det privatpersoner som ställer upp. Någon har skänkt leksaker och en annan har erbjudit ridning på hästar. Men det tar lite tid innan allt kan komma igång och man måste jobba försiktigt.

Efter sommaren kommer Österbybruks svenska barn och ungdomar få sällskap av afghaner, somalier och andra i sina skolklasser och i andra sammanhang. På längre sikt kommer kolonisatörerna att ta över hela Sverige om vi inte sätter emot.

I Östhammar finns en ”integrationsstrateg” som heter Helene Ulman Lilja. Hon höll nyligen ett informationsmöte om boendet för att lugna invånarna och få dem att tro att det är bra att svenska folket blir i minoritet i sitt eget land redan om ca tio år. Hennes titel borde snarare vara samhällsomstörtare, för det är vad hon ägnar sig åt – att slå sönder vårt samhälle.

Om någon har uppgifter om asylprofitörerna och foton på dem kan ni höra av er till oss.

stoppa-invasionen

Mandatfördelningen i Östhammar:

Socialdemokraterna 20
Centerpartiet 8
Moderaterna 7
Sverigedemokraterna 5
Borgerligt alternativ 2
Miljöpartiet 2
Vänsterpartiet 2
Kristdemokratena1
Liberalerna 1

Ledamöter i kommuntyrelsen i Östhammar:

Jacob Spangenberg, (C), ordf
Margareta Widén-Berggren, (S), 1:e v. Ordf
Owenius, Lennart, (M), 2:e v. Ordf
Tomas Bendiksen, (S)
Roger Lamell, (S)
Ann-Charlotte Grehn, (S)
Jonas Svensson, (S)
Alm, Bertil, (C)
Olsson, Pär-Olof, (M)
Holmberg, Jan, (M)
Brandt, Peter, (SD)

Relaterat:

Vandrarhem i Östhammar blir asylboende

En kommentar på “Liten by i Östhammar med 100 invånare fick 50 kolonisatörer #asylkaos”

  1. tårarna rinner nedför kinderna och jag har snart inga ord kvar, det gar inte langre med ord Här i Utansjö ligger ju Ocean Gala och ska fyllas pa med ungefar 1.700 och Utansjö ar redan fullt i dag kanns det hopplost

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s