Almedalsveckan ändrar karaktär till det bättre – fler alternativmedier på plats än någonsin tidigare

Almedalsveckan är den vecka på året när huvudsakligen svenska politiker, debattörer, opinionsbildare, konferensbesökare och andra svenskar samlas i en miljö som tills nyligen varit det mesta svenska vi har kunnat uppvisa i Sverige. Gotland har alltid var en pärla som nollåttor från det politiska etablissemanget gillat och gillar att besöka. Det går att räkna upp hundratals kändisar som har egna sommarhus eller hyr hus eller lägenheter på ön.

Almedalsveckan har varit i fokus sedan 1968 när Olof Palme höll tal på ön. Almedalsveckan är ett politiskt evenemang som växt och blivit ett gigantiskt politikermöte där hela etablissemanget samlas för att sola sig i glansen av sin egen förträfflighet, äta gott, bo bra och betrakta eller flanera i de vackra historiska miljöerna som Gotland bjuder på.

År efter år har de politiska partierna rest till denna helsvenska miljö med helsvensk befolkning och det måste ha varit jobbigt för dem att år efter år besöka en så svensk plats. De svenskfientliga politikerna har ändå valt att besöka Alemdalen när det skulle kunna stå dem fritt att anordna en motsvarande vecka i Rinkeby eller Rosengård. Varför de inte gjort det är obegripligt av flera skäl. Det ena är att politikerna strävar efter ett Sverige utan svenskar och då borde de visa vägen genom att samlas i områden som visar hur hela Sverige kommer att se ut framöver. Dessutom kan man då lättare inkludera alla araber, afrikaner, latinamerikaner och andra i den politiska processen och förmå dem att bli politiskt aktiva. En almedalsvecka i förorten kan dessutom få de svenska politikerna att överge sina positioner och erbjuda sina platser till det folk som ska ta över landet. De politiska partierna vill fylla upp Sverige med invandrare, men envisas likt tjurskalliga barn att behålla sina poster som partiledare, vice partiledare och annat när det finns massor av migranter som väntar på att få sådana jobb.

År efter år har politikerna haft det ganska bra på Gotland. De blev en viss irritation när Sverigedemokraterna började medverka i Almedalen och dessutom hålla tal på stora scenen på samma villkor som andra partier. Men Sverigdemokraterna var ganska oförargliga och anpassade sig ganska bra till det konsenus som rådde under veckan. Man svarade snällt på dumma frågor från journalister och lät sig hunsas av media. Trots sin storlek med många kommunföreningar i hela landet så använde SD aldrig sin potential för att göra något vettigt på ön. Det enda som hände var att Jimmie Åkesson höll ett ganska intetsägade tal. Han fick applåder och sedan var det över. SD uträttade ingenting på ön. Uppenbarligen saknas både kreativitet och mod och dessutom vågar ingen inom SD ta egna initiativ för då riskerar han eller hon att sparkas ut. Så Almedalen har varit en ganska outnyttjad vecka rent politiskt trots att man skulle kunna åstadkomma nästan vad som helst.

Den här veckan hände något som tyder på en förändring som sannolikt kommer att bestå. Många alternativa medier var på plats för att samla intryck och agera på olika sätt. Ingrid och Conrad från podden med samma namn gjorde en förträfflig insats i Almedalen genom sina reportage och personliga möten på ön med likasinnade samtidigt som de träffade politiska motståndare och ställde frågor.

De gjorde fyra inspelningar som lades ut på Soundcloud. De går att lyssna på här.

Samtidigt hade de planerat ett alternativ till det politiskt korrekta och direkt obehagligt kulturmarxistiska och ultraliberala radioprogrammet Sommar i P1 som just nu sänds varje dag.

Hela förra veckan kunde vi höra Sverigevänner av varierande slag prata fritt i personligt präglade program. Först ut var Ingrid Carlqvist som berättade personligt om sin bakgrund och sin väg in i det invandringskritiska sammanhanget. Nästa sommarpratare var Eva-Marie Olsson som berättade om sin väg in i Sverigedemokraterna och hur hon sedan sveks av partiet. Det var ett riktigt bra program väl värt att lyssna till.

Micke Carlsson som skriver på Dispatch International berättade om sig och när han landade som Sverigevän. Sommarpratare nummer fyra var den modiga kvinnan Nina Drakfors som berättade om hur hon blev medborgarjournalist i Granskning Sverige. Förra veckans sommarprat avslutades med ett program av Billy Butt, något som förvånade – och irriterade – många.

Programmen går att lyssna på här:

Var och en kan naturligtvis tycka vad som helst om programmens innehåll, men det intressanta är initiativet som sådant. Nästa vecka fortsätter sommarpratet hos Ingrid och Conrad med nya spännande pratare.

Nina Drakfors var i Almedalen för att ställa frågor om Expo och den 8 juli gjorde Granskning Sverige en kort sammanställning som visar hur Expo hycklar.

Expo beter sig egentligen som små kränkta barn som måste anordna seminarier för att påpeka att det finns människor med åsikter som Expo inte gillar. Det är en helt bisarr verksamhet som de ägnar sig åt och det är alldeles självklart att de ska ställas mot väggen.

Gustav Kasselstrand och Erik Berglund var också på Gotland och producerade åtta program med kommentarer och analyser av partiernas framträdande i Almedalen.

Dessa program kan man lyssna till här:

https://soundcloud.com/den-kokta-grodan/24-almedalen-vansterpartiet

https://soundcloud.com/den-kokta-grodan/23-almedalen-moderaterna

https://soundcloud.com/den-kokta-grodan/22-almedalen-miljopartiet

https://soundcloud.com/den-kokta-grodan/21-almedalen-sverigedemokraterna

https://soundcloud.com/den-kokta-grodan/20-almedalen-kristdemokraterna

https://soundcloud.com/den-kokta-grodan/19-almedalen-sossarna

https://soundcloud.com/den-kokta-grodan/18-almedalen-centerpartiet

https://soundcloud.com/den-kokta-grodan/17-almedalen-liberalerna

En annan person som var på plats var Jan Sjunneson som både sände live och spelade in program för svensk Webbtelevision. Dessa program kan beskådas på Youtube här:

8 juli
Eftersnack med Sjunnesson i Almedalen 8 Juli 2016 Om Tryggheten i samhället

7 juli
Eftersnack med Sjunnesson i Almedalen 7 Juli 2016

6 juli
Eftersnack med Sjunnesson i Almedalen Onsdag 6 Juli 2016

5 juli
Eftersnack med Sjunnesson i Almedalen Tisdag 5 Juli 2016

4 juli.
”Eftersnack med Sjunnesson” i Almedalen 4 Juli 2016

Även papperstidningen Nya Tider var på plats och gjorde reportage. Läs mer i tidningen.

Det är första gången vi ser många från alternativa medier besöka Almedalen och göra reportage på ett ganska folkligt och sakligt sätt. Visst finns det mer att önska, men det finns inte skäl att klaga även om det finns en del brister här och där. Det viktiga är att vi ser ett trendbrott nu när så många alternativmedier agerat på olika sätt.

Den som vill göra egna radioprogram nästa år kan åka dit och ställa politiker och journalister mot väggen.

Det mesta positiva är att alternativmediernas genombrott på Almedalsveckan är ett faktum och att de kommer att återkomma nästa år, ännu bättre rustade och med ännu mer personal. Även om Sverige sjunker och förfaller, så reser sig de goda krafterna som samtidigt blir fler och fler nu.

Vilka är då kändisarna som gillar att ha semester på Gotland – trots att de älskar mångkultur och hatar helsvenska miljöer?

Jan Emanuel Johansson, asylprofitör
Anders Timell, som älskar mångkultur
Sofia Wistam, som älskar mångkultur
Peter Jihde, som älskar mångkultur
Felix Herngren, som älskar mångkultur
Thomas Bodström, som älskar mångkultur

och hundratals andra hycklare.

Varför semestrar de inte i Rinkeby?

Relaterat:

Almedalen 2016 -en orgie i svenskhet och svenska värderingar

Almedalsveckan 3–10 juli. Låt inte asylprofitörer och politiker förstöra Gotland

 

 

2 kommentarer på “Almedalsveckan ändrar karaktär till det bättre – fler alternativmedier på plats än någonsin tidigare”

  1. Håller med om kritiken mot SD. Varför gör dom inte mer ”väsen” av sig? Varför uppträder dom allt mer som en väldresserad hund? Jag anar ugglor i mossen….
    har SD blivit infiltrerat? Är de endast en kontrollerad opposition?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s