Sveriges Radio ska dra åt helvete

Sveriges Radio har skickat ut hotbrev till Jan Sjunnesson med anledning av att han producerat program som kallas ”Sommar med Sjunne”.

Brevet skickades den 5 juli och innehållet lyder:

Ang. ”Sommar med Sjunne”

Sveriges Radio har uppmärksammat att ni tillhandahåller program under titeln ”Sommar med Sjunne”. Titeln är förväxlingsbar med Sveriges Radios välkända och registrerade varumärken ”Sommar” (286593). ”Sommarpratare” 400412) och ”Sommarvärd” (400411). Registreringen gäller bland annat produktion av radioprogram, underhållning m.m. via internet.

Sveriges Radio uppskattar i och för sig att företagets verksamhet uppmärksammas i olika sammanhang men det är inte tillåtet att använda Sveriges Radios kännetecken för förväxlingsbar verksamhet. Mot bakgrund av ovanstående ber jag er att upphöra med användningen av ”Sommar”. Jag är tacksam om ni bekräftar att detta har skett så snart som möjligt.

Med vänliga hälsningar

Anna Wesslau
Bolagsjurist.

Vad är då detta för galenskaper? Jo det handlar om att SVT och SR vill ha monopol på vissa ord för att andra inte ska kunna använda dem och konkurrera med bättre program. Det är statens sätt att försäkra sig om att allmänheten inte sprider alternativa program som blir mer populära än den politiskt korrekta dynga som SR producerar. För att få bli radiopratare i programmet ”Sommar” så måste man försvara mångkultur – som idag är statsreligion.

Den totalitära staten försöker tvinga på alla medborgare propaganda för mångkultur genom att använda sig av kända kulturpersonligheter och andra som hjälper staten att föra ut och legitimera den nya statsreligionen.

Människor som kan tänka själva ska inte böja sig för SVT eller SR vilka hot de än kommer med. I stället för att ge efter för patrasket som försöker lägga beslag på vissa ord så bör man sprida orden mer och i större omfattning.

Alla som har möjlighet borde producera massor av program med rubrikerna Sommar, Sommarpratare och Sommarvärd. Ju fler som gör det desto svårare blir det för SR att förfölja alla som gör sommarprogram – som kan göras under vilken årstid som helst.

”Sommar med Sjunne” eller Sommar med ”Ingrid och Conrad” går naturligtvis inte att förväxla med ”Sommar i pk-huset”, Sommar i Sveriges totalitära Radio” eller andra bisarra sommarprogram. Det finns inte en enda anledning att böja sig för SR. De har inget monopol på ordet ”Sommar”.

Att vi lever i en totalitär stat vet vi. Men ingen ska tvinga oss att upphöra med att använda vissa ord i vårt språk. Orden och språket tillhör folket, inte staten.

Sveriges Radio kan dra åt helvete!

6 kommentarer på “Sveriges Radio ska dra åt helvete”

 1. Sjunne har redan fallit till föga och bytt namn på sina sommarprogram till ”Säsong med Sjunne”.
  Ingrid och Conrad har fått ett motsvarande brev som de snackar om den 13/7. De säger att de tänker slåss för att det inte ska gå att varumärkesskydda den svenska sommaren.

  Gilla

 2. Helt otroligt. Man blir ju värkligen rädd att framtiden kan blir som på film. Det är inte förvånadsvärd att folk fundera på att förbereda sig på det ena eller andra sättet, och att det stöder radikalisering.

  Gilla

 3. Jag tappade nästan hakan då jag läste om detta för några dagar sedan. Visst är begreppet Sommar som en radioserie ett slags inarbetat begrepp och sitter i ryggmärgen iallafall hos oss medelålders och äldre svenskar. Men att det går att skydda juridiskt är fullständigt ofattbart. Det är väl ingen kommersiell produkt som förlorar i värde och måste skydda sitt varumärke?! SR har gått för långt, de är rent patetiska. Jag känner en sådan vrede att jag hittar bara en massa invektiv och känner ett djupt förakt för hela det svenskföraktande etablissemanget.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s