Peter Jezewski förtjänar allt stöd! Hotell Gustaf Fröding i Karlstad förtjänar en rejäl bojkott!

Den musikaliskt begåvade Peter Jezewski var tidigare medlem i den oerhört populära gruppen The Boppers som bildades 1977 av bland annat Peter Jezewski och hans bror Michael. Deras första skiva Number 1 kom ut 1978 och är en av de mest sålda skivorna genom tiderna i Sverige.

Peter Jezewski lämnade grupper 1993 och satsade på en solokarriär. När Jezewski valde att uppträda på Sverigedemokraternas sommarfestival nyligen och dessutom har fräckheten att öppet meddela att han sympatiserar med partiet gick det som det brukar gå när invandringskritiker med känsliga positioner yttrar sin åsikt.

Peter Jezewski hade flera inbokade spelningar på hotell Gustaf Fröding i Karlstad. Hotellets ledning meddelade plötsligt att Jezewski inte ska få spela på hotellet eftersom Jezewski har fel politiska åsikter.

Hotellchefen Åsa Gunnarsson uppmanade Peter Jezewski att be om ursäkt för sina åsikter och hotade med att inställa hans spelningar om det inte kom någon ursäkt. Jezewski vägrade att be om ursäkt och då avbokades de julspelningar som Jezewski redan var bokade för på hotellet. Åsa Gunnarsson är förmodligen inte bara direkt korkad utan hon är naturligtvis fullkomligt olämplig som hotellchef. Hon insinuerade också att människor som sympatiserar med Sverigedemokraterna inte var välkomna att bo på hotellet.

Det fick Sverigedemokraterna att reagera – på rätt sätt dessutom. SD:s kommunikationschef Joakim Wallerstein skickade ett skarpt brev till hotellet, som ingår i kedjan Best Western, och hotade med bojkott. Han berättade att SD använder hotellkedjan regelbundet och har lagt ut stora belopp i samband med sina konferenser, vilket gynnat kedjan mycket.

År 2008 höll SD sitt årsmöte på Hotell Gustaf Fröding. Nu hade hotellet en annan ledning som uppenbarligen var direkt fientlig till invandringskritiker. Representanter för hotellkedjan Best Western var dock kritiska till hur Åsa Gunnarsson hanterade ärendet och valde att kritisera henne i skarpa ordalag.

asa-gunnarsson-hotell-gustaf-froding

När Åsa Gunnarsson uttalade sig om Jezewskis åsikter sade hon:

– Detta handlar om Sverigedemokraterna. De går emot våra värderingar.

Betyder det att ingen som röstar på Sverigedemokraterna kan få anställning på Hotell Gustaf Fröding? Betyder det att man avser att avskeda den som exempelvis står på valbar plats för SD riskerar at bli av med jobbet på Hotellet?

Åsa Gunnarsson är en av alla dessa hjärntvättade stackare som märkligt nog lyckats bli hotellchef. Hur har hon lyckats bli det när hon öppet är beredd att hindra minst en miljon människor från att ta in på hennes hotell?

Påtryckningar från SD och hoten om bojkott från partiet och andra aktörer fick ledningen för koncernen Best Western att ta Åsa Gunnarsson i örat ordentligt.

Det antyddes från koncernledningens håll att man skulle kunna byta ut Gunnarsson om hon vidhöll sina åsikter om att inställa spelningarna med Jezewski. Sedan gick det fort. Hotelldirektören ringde upp Peter Jezewski och bad om ursäkt samt erbjöd honom att genomföra de planerade spelningarna på hotellet.

Den som vill bojkotta hotellet kan naturligtvis göra det efter eget omdöme. Det finns ju andra hotell i Karlstad.

Däremot har artisten Peter Jezewski visat prov på föredömligt mod och ska naturligtvis belönas för det. Ett sätt är att köpa hans musik och lyssna på den.

Den är dessutom riktigt bra.

2 thoughts on “Peter Jezewski förtjänar allt stöd! Hotell Gustaf Fröding i Karlstad förtjänar en rejäl bojkott!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s