Sverigedemokrat kritiserade medias maktmonopol – riskerar uteslutning

Anna Hagwall är en vettig och klarsynt kvinna som varit medlem i Sverigedemokraterna länge. Nu sitter hon i riksdagen. I går blev det uppror i ankdammen efter att hon skrivit en motion till riksdagen om att vilja begränsa monopolmedias makt. DN och andra monopolmedier gick till hårt angrepp mot henne. I motionen skrev hon:

”Hela åttio procent av medierna ägs och kontrolleras av en och samma ägare. Det är inte acceptabelt. Därför behövs en spridning i ägandet av medierna som fördelas på fler oberoende företag och människor. För att förändra detta föreslår jag ett slopat presstöd”.

Sverigevänliga gräsrötter reagerade mycket positivt på motionen eftersom just mediamonopolets makt är ett stort och allvarligt problem i Sverige. Inget annat land har så inflytelserikt mediamonopol som Sverige. Det är några få ägarfamiljer som äger och kontrollerar hela dagspressen varav familjen Bonnier utgör den mäktigaste och anger tonen för hur politiska ämnen ska debatteras i Sverige.

Anna Hagwalls motion 2016/17:693 lyder i sin helhet:

Sprid ägandet i medierna

Förslag till riksdagsbeslut

 1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att medieägandet bör fördelas på fler oberoende företag och personer och tillkännager detta för regeringen.
 2. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att slopa presstödet och tillkännager detta för regeringen.
 3. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att SVT ska börja koda sina sändningar och tillkännager detta för regeringen.

Motivering

Hela åttio procent av medierna ägs och kontrolleras av en och samma ägare.

Det är inte acceptabelt. Därför behövs en spridning i ägandet av medierna som fördelas på fler oberoende företag och människor. För att förändra detta föreslår jag ett slopat presstöd och att Sveriges Television börjar koda sina sändningar i syfte att var och en som vill abonnera på deras kanaler får göra ett eget aktivt val om detta. I detta behöver dock finnas en tv-kanal inom Sveriges Television som behålls öppen för samtliga medborgare. Vidare bör denna kanal inneha mandat att bryta samtliga övriga kanalers sändningar i händelse av att kritiskt viktig information behöver sändas nationellt på samtliga kanaler.

Anna Hagwall (SD)

Anna Hagwall vill slopa presstödet och begränsa det stora inflytandet från media som dominerar hela samhället och därmed kontrollerar alla debatter. Det är en utmärkt tanke och hennes motion skulle kunna ses som början på en bra debatt om vilka åtgärder som bör sättas in för att öka det folkliga inflytandet över media.

Efter en kampanj i de medier som Hagwall kritiserar visade det sig att den sverigedemokratiska partiledningen nu ställde sig på de avskydda mediernas sida. Den landsförrädiske Sverigedemokraten Mattias Karlsson gick genast ut med ett pressmeddelande. Det lyder som följer:

Sverigedemokraterna ställer sig inte bakom Anna Hagwalls enskilda motion 2016/17:693. Partiet kommer att motsätta sig den i riksdagen. Gruppledningen har inlett en dialog med Anna Hagwall med anledning av det inträffade.

Gruppledare Mattias Karlsson kommenterar:

– Sverigedemokraterna försvarar en ordning med fri och oberoende media. Vi ser pressfriheten som grundläggande samt ställer oss bakom Public Service.

– Anna Hagwalls motion stämmer inte överens med partiets stöd till Public Service och mediepolitik i övrigt. Agerandet har skadat vårt förtroende för henne. Detta kommer att få konsekvenser för hennes framtida verksamhet inom partiet och i riksdagsarbetet.

Vid frågor eller för ytterligare information, kontakta Sverigedemokraternas presstjänst på telefonnummer 010 10 19 800 eller per e-post på press@sd.se.

Det finns snart inga ord för att beskriva det djupa förfallet i Sverigedemokraterna. Partiet går nu ut och säger att ”gruppledningen har inlett en dialog” med henne. Hon ska talas tillrätta och förmodligen tvingas att be om ursäkt för att hon vågat kritisera mediernas makt.

Karlsson säger uttryckligen att hennes framtida karriär inom partiet är stoppad och att hon kan räkna med en utredning som kan leda till uteslutning.

Anna Hagwall riskerar alltså uteslutning för att hon vill ta bort presstödet och minska de stora mediernas skadliga inflytande på vårt samhälle.

Mattias Karlsson är samme person som menar att man måste uppskatta rasblandning för att få vara med i Sverigedemokraterna. Om man är kritisk till stora folkblandningar så kan man inte vara med i SD.

Det är inte politiker som kontrollerar SD, det är galningar.

Relaterat:

Sverigedemokraterna vill hjälpa kolonisatörer att ta över Sverige

5 kommentarer på “Sverigedemokrat kritiserade medias maktmonopol – riskerar uteslutning”

 1. Jag läste att hon uttryckligen sagt att en etnisk grupp inte skulle få äga för mycket, vilket är illa. Det här förslaget som presenteras ovan är skarpt, tydligt och mycket klarsynt i vårt hårt kontrollerade medielandskap. Dags att slå undan fötterna på monopolet oavsett vem eller vilka som är ägarna.

  Jag är utled på att politiker jagar ‘rasister och oliktänkande’, när de borde se sakfrågan! SD är ett tramsigt socialkonservativt parti med kontroller och utrensningar värda gamla Sovjetunionen. Väx upp och skydda oss svenskar, vi är ett så litet folk!

  Gilla

 2. Först plötsligt JA till vinster i välfärden, sedan JA till NATO och nu JA till mediadiktatur! (via Bonnier och Goldman Sachs/Shibstedts)
  Vad härnäst? Fri invandring? Ja till EU? Sharialagar?

  Sverigedemokraterna skulle behöva rekonstrueras om från grunden och bli verkligt ”demokratiska”, som i namnet, och det borde faktiskt gälla alla partier…
  Alternativt får de väl byta namn till ”Sverigediktatorerna”, och motsvarande Löfvénpartiet/ Socialdiktatorerna, Muslimpartiet, Batrapartiet etc.

  Då alla partier blivit lika toppstyrda finns inte längre något behov av några riksdagsledamöter (särskilt efter det ännu pågående ”Decemberförräderiet”).
  Detta skulle spara mycket pengar åt statskassan som istället kunde läggas på vård/skola m.m. Bara riksdagsparasiternas löner kostar skattebetalarna runt 267 miljoner/år. PLUS övriga förmåner; http://www.riksdagen.se/sv/sa-funkar-riksdagen/arbetet-i-riksdagen/sa-arbetar-ledamoterna/

  Gilla

 3. Först plötsligt JA till vinster i välfärden, sedan JA till NATO och nu JA till mediadiktatur! (via Bonnier och Goldman Sachs/Shibstedts)
  Vad härnäst? Fri invandring? Ja till EU? Sharialagar?
  Något är mycket lurt bakom det här. Undrar hur mycket de fått betalt?

  Sverigedemokraterna skulle behöva rekonstrueras från grunden och bli verkligt ”demokratiska”, som i namnet, och det borde faktiskt gälla alla partier…
  Alternativt får de väl byta namn till ”Sverigediktatorerna”, och motsvarande Löfvénpartiet/ Socialdiktatorerna, Muslimpartiet, Batrapartiet etc.

  Då alla partier blivit lika toppstyrda finns inte längre något behov av några riksdagsledamöter (särskilt efter det ännu pågående ”Decemberförräderiet”).
  Detta skulle spara mycket pengar åt statskassan som istället kunde läggas på vård/skola m.m. Bara riksdagsparasiternas löner kostar skattebetalarna runt 267 miljoner/år. PLUS övriga förmåner; http://www.riksdagen.se/sv/sa-funkar-riksdagen/arbetet-i-riksdagen/sa-arbetar-ledamoterna/

  Gilla

  1. Albin/ Albert, SD har alltid lutat starkt åt höger och nu än värre i ivern om regeringsmakten. De ska gå ihop med M till varje pris verkar det som. Jag har försökt att få tag på SD kommunalt för att få dryfta miljöpartiets floskler och rena propaganda i de kommunala styrelserna, men inser att jag förmodligen gör bort mig om jag öppnar munnen.

   Jag samtalade med en äldre kvinna för en tid sedan, som vuxit upp under nazisttiden, vilket jag inte visste då jag började berätta om miljöpartiet och deras framfart och min starka oro för vad de propagerar för. Då sa hon plötsligt, det låter som under nazismen. Jag kan inte glömma vårt samtal, det var en ögonöppnare för mig. Sedan en annan dag kom jag i samspråk med en annan äldre kvinna som är född och uppvuxen i Sverige, om bostadspolitiken som regeringen för. Hon bleknade och sa att detta är som i Tyskland innan andra världskriget, det som ledde till kriget, när en grupp får för mycket makt. Och hon menade inte nazisterna då!

   Jag har djup respekt för dessa äldre kvinnor sedan en lång tid, så jag tror dem. Men mitt obehag inför våra politiker har ökat drastiskt, de vill oss inte väl. Och det är inte vi svenskar och våra behov som är problemet som våra politiker försöker framställa det som. De trampar på sitt eget folk, jag förstår inte vad detta hat mot sina egna kommer ifrån.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s