SD-ledningen tvingar Anna Hagwall att lämna flera poster

Riksdagsledamoten Anna Hagwall skrev en motion om att ta bort presstöd till tidningar och minska mediamaktens inflytande. Motionen skulle kunna vara en bra början på en viktig debatt om hur media i Sverige kontrollerar alla debatter, men istället för att kritisera media gick SD-ledningen till angrepp mot Hagwall.

Nu avgår hon från posten som ledamot i skatteutskottet och får inte ställa upp i omval till riksdagen 2018. Med anledningen av Mattias Karlssons dåliga behandling av Hagwall skrev Paul Nilsson ett brev till Karlsson.


Till riksdagsledamot Mattias Karlsson (sd).

Jag förstår inte varför du är upprörd över din partikollega Anna Hagwalls riksdagsmotion ”Sprid ägandet i medierna” (2016/17:693). I pressmeddelandet från en av nedanstående länkar säger du följande:

”Sverigedemokraterna försvarar en ordning med fri och oberoende media. Vi ser pressfriheten som grundläggande samt ställer ställer oss bakom Public service”.

”Fri och oberoende media” – På vilket sätt anser du att Public Service står för det? Det är raka motsatsen. De tar ställning, vilket sd själv har erfarenhet av. Ett nyligen exempel på det är när Aktuellt dagen efter att du hade debatterat med centerpartiets Anders W Jonsson i Aktuellts studio tog avstånd från ditt korrekta uttalande om att Sverige har tagit emot tiotusentals potentiella sexualförbrytare och terrorister utan id-handlingar. Aktuellts agerande ser inte jag som ett exempel på ”fri och oberoende”. Public Service-företagen tar ställning i migrationspolitiken. De vinklar, mörkar och sprider missvisande information inom detta område. Det gäller också dags- och kvällstidningarna.

Vidare i pressmeddelandet säger du att Anna Hagwalls motion ”har skadat vårt förtroende för henne. Detta kommer att få konsekvenser för hennes framtida verksamhet inom partiet och i riksdagsarbetet”. Vad innebär det? Kommer sd att starta ett uteslutningsärende mot henne?

Jag har läst Anna Hagwalls riksdagsmotion. Hon skriver att ”hela åttio procent ägs och kontrolleras av en och samma ägare”. Hon vill bland annat sprida ägandet på fler oberoende företag och människor, slopa presstödet och att SVT börjar koda sina sändningar ”i syfte att var och en som vill abonnera på deras kanaler får göra ett aktivt val om detta”. Det är bra och kloka åsikter av Anna Hagwall. Jag delar dom till hundra procent. Hennes motion innebär att tv-licensen kan avskaffas. Det blir en verklig fri och oberoende media där radio-, tv- och tidningsföretag får klara sig själva som vilket annat företag som helst, men det är du tydligen inte intresserad av. Du har ingenting emot att det fortsättningsvis sprids nyheter som påminner om diktaturländernas indoktrinering av medborgarna. Jag förstår dom som inte vill betala tv-licensen med tanke på de vinklade nyhetsinslag som Public Service-företagen har. De enda medierna som i dagsläget lever upp till att vara fria och oberoende är alternativa medier.

Källor:

http://www.mynewsdesk.com/se/sverigedemokraterna/pressreleases/betraeffande-anna-hagwalls-enskilda-motion-om-mediepolitik-1592680

http://riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/sprid-agandet-i-medierna_H402693

En kopia av brevet gick också till följande adresser:

press@sd.se

info@sverigedemokraterna.se

jimmie.akesson@riksdagen.se

julia.kronlid@riksdagen.se

carina.herrstedt@riksdagen.se

bjorn.soder@riksdagen.se

richard.jomshof@riksdagen.se

paula.bieler@riksdagen.se

mikael.jansson@riksdagen.se

david.lang@riksdagen.se

redaktionen@sdkuriren.se

linus.bylund@riksdagen.se

anna.hagwall@riksdagen.se

aron.emilsson@riksdagen.se

angelika.bengtsson@riksdagen.se

cassandra.sundin@riksdagen.se

sara-lena.bjalko@riksdagen.se

runar.filper@riksdagen.se

magnus.olsson@sverigedemokraterna.se

therese.borg@sverigedemokraterna.se

roger.hedlund@riksdagen.se

En kommentar på “SD-ledningen tvingar Anna Hagwall att lämna flera poster”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s