Den trögfattade journalisten Eva Bofride på tidningen Hela Gotland

Enligt en färsk uppgift har det hittills begåtts 28 våldtäkter på Gotland i år och alla gärningsmän som har gripits är enligt obekräftade uppgifter invandrare. Oavsett hur många invandrare som ligger bakom är just de brotten sådana brott som aldrig skulle ha begåtts om gärningsmännen inte funnits i vårt land. Hade vi inte haft politiker och journalister som vurmat för stor invandring till Sverige så hade många människoliv och andra offer för importerad brottslighet besparats.

Nu är situationen ansträngd och det som är problematiskt är att varken politiker, journalister eller andra opinionsbildare för stor invandring bryr sig om att det är deras politik som orsakat så många tragedier i Sverige när svenskar och svenskor utsatts för brott.

I spåren av våldtäkten mot en funktionshindrad kvinna i Visby så är det huvudsakligen vanliga medborgare som har reagerat med avsky på brottet. Inga ledande politiker eller ansvarliga för att Gotland har fyllts upp med kolonisatörer från dysfunktionella kulturer har reagerat på den importerade brottsligheten i allmänhet.

Eva Bofride är ledarskribent på Hela Gotland och hon skrev igår en ledare med anledning av det avskyvärda övergreppet mot den rullstolsbundna kvinnan. Bofride inledde med att fördöma brottet, men halkade snart in på ett sidospår som tyder på samma slags politiska förvirringstillstånd som ofta förekommer när övergrepp mot kvinnor ska diskuteras.

Eva Bofride skriver:

Den som först behöver veta hudfärg på gärningsmannen för att kunna känna ilska och vanmakt, den personen bryr sig dock inte ett dugg om den som utsatts eller vidrigheten i brottet.

Att kvinnor dagligen misshandlas, våldtas och mördas leder sällan till uppror, tvärtom läggs väldigt mycket energi på att istället ilsket ropa: ”inte alla män!” och hetsa och hata mot dem som säger det självklara: den gemensamma nämnaren vad gäller våldtäkter är att de begås av män.

Många människor vill veta vad som händer i vårt samhälle, varför brottsligheten ser ut som den gör och vilka i samhället som försöker dölja omfattningen av vissa brott och vilka gärningsmännen är. Det handlar inte om att ”veta hudfärg” utan om att få kännedom om signalement på brottslingar och information om deras bakgrund och ursprung. Att få fram sådana uppgifter kan vara betydelsefullt för den som vill studera brottsmönster och få fram sanningar om vilken brottslighet som media och politiker vill dölja.

Eva Bofride skriver:

Visar sig gärningsmannen ha en icke svensk härkomst gäller dock inte logiken ”inte alla”. Då blir slutsatsen den motsatta: alla invandrare!

Det ligger i deras kultur/religion! De måste ut.

Vad sägs om att tagga ner, bortse från orsaker, hudfärg, religion och konstatera att brotten är lika vidriga oavsett vem som begår dem?

Eva Bofride, som är journalist, vill alltså på ett ytterst medvetet sätt dölja gärningsmännens bakgrund. Varför vill hon det? Svaret är att hon vill hjälpa makteliten att dölja resultatet av den vansinniga migrationspolitiken. Hon vill att samhället ska låtsas som om det inte finns några skillnader i brottsbenäget bland vissa grupper av människor. Hur ska vi då kunna förstå vad som händer i samhället och åtgärda orsakerna till att vissa brott ökar?

cecilia_schelin_seidegard_gotland
Eva Bofride försöka skydda farliga politiker som Cecilia Schelin Seidegård

Om det är så att vissa typer av brott är vanligare bland vissa invandrargrupper så måste man kunna diskutera det och dessutom bör en sådan diskussion leda till att man tar fram lösningar på problemen, inte minst för att förhindra att fler oskyldiga människor drabbas av importerad (och annan) brottslighet.

Men Eva Bofride vill lägga locket på och därmed godkänner hon att andra människor också kommer att drabbas hårt av brott som begås av migranter som inte borde ha fått passera gränsen till vårt land.

Eva Bofride är en ganska typisk journalist. Hon begriper ingenting av verkligheten och förstår inte sambanden mellan politiska beslut och verkan av sådana beslut. Hon vill inte ens att sådana samband ska diskuteras.

Eva Bofride skriver:

En rasistisk mobb kallar sig medborgargarde och hetsar mot advokater, poliser och journalister. Att titta in i deras värld är som att besöka ett parallellt universum.

Här finns så mycket hat och bara en promille av engagemanget berör själva brottet och brottsoffret, det över allt dominerande är hatet och rasismen.

Här finns en övertygelse om att medier, polis och rättsväsende är korrumperade för att skydda brottslingar med invandrarbakgrund.

Med vilket syfte? Högst oklart.

Det var inte en ”rasistisk mobb” som demonstrerade mot politiker, media, åklagare och polisen. Det var ett tvärsnitt av svenska folket. Alltså helt vanliga människor som blivit förbannade över hur makteliten sviker – i det här fallet gotlänningarna. Om gotlänningarna var arga så var det synnerligen befogat. Maktelitens arrogans är lika skrämmande som Eva Bofrides arrogans. Sverige är på dekis efter många år av massimport av människor som inte borde ha fått komma hit och aldrig skulle ha släppts in i landet om folket hade fått rösta om saken. När Bofride skriver att ett medborgargarde ”hetsar mot advokater, poliser och journalister”, så är det ingen ”hets” utan helt befogad kritik mot en maktelit som skyddar brottslingar för att de är invandrare.

Eva Bofride är själv en del av problemet. Hon är den del av det korrumperade samhälle som vill dölja att invandrare är överrepresenterade inom vissa brott.

Eva Bofride skriver:

Det är overkligt och obegripligt. Här finns inte tillstymmelse till tillit till uppgifter som hämtas från officiella källor eller traditionella medier. Däremot kan en lögn spridas vidare som sanning utan att nån efterlyser var uppgiften är hämtad.

Som att antalet våldtäkter på Gotland har ökat drastiskt det senaste året och att det beror på flyktingströmmen. Att det inte är sant spelar ingen roll så länge det bekräftar den rasistiska tesen.

Det är bara svammel från Eva Bofrides sida. Hon försöker framställa vissa invandrargruppers överrepresentation inom viss brottslighet som en lögn som sprids. Men det är hon själv som far med osanning när hon försöker manipulera läsekretsen med sina påståenden, som hon inte ens kan vederlägga. Däremot finns det många statistiska uppgifter som bekräftar hur överrepresenterade invandrare är bland exempelvis våldtäkter. Att samhället – och Eva Bofride – numera systematisk försöker dölja det är allvarligt.

”BRÅ har nyligen offentliggjort sexualbrottsstatistiken för år 2014. 19.700 sexualbrott anmäldes, varav 6.620 rubricerades som våldtäkt. Senast dessförinnan en BRÅ-undersökning gjordes (år 2005) var utrikes födda överrepresenterade fem gånger i förhållande till inrikes födda och ”invandrares barn” hade en dubbelt så stor överrepresentation. Sedan dess har BRÅ inte vågat göra en liknande mätning igen (än mindre med inriktning på förövarens nationella härkomst). Som oftast är fallet med BRÅ:s statistik är den inte helt lättolkad. Tack och lov finns Affes statistikblogg, där den intresserade kan få vägledning.” (Från bloggen Mörkläggning)

Eva Bofride skriver:

Att de fem som är misstänkta för våldtäkt fortfarande är just det och inte friade är en annan sakuppgift som har svårt att få fäste. Att det inte fanns grund att häkta dem betyder inte att de är friade.

Istället för att ta reda på fakta hotar och hetsar man mot medier och rättsväsendet så att polisen tvingas använda sina resurser för att skydda våldsverkarna. Detta kallar man att visa sitt stöd för den utsatta kvinnan. Och i går anslöt sig en handfull vilsna nazister som vädrade morgonluft.

Nu räcker det. Det räcker nu.

Det är direkt skrämmande, men inte förvånande, att Hela Gotland låter en journalist som Eva Bofride skriva sådan smörja. Hennes enda uppgift tycks vara att försöka smutskasta gotlänningar som ser vart samhället är på väg och vill uttrycka sin åsikt om det. Eva Bofride har inte låtit några välartikulerade gotlänningar få uttrycka sin kritik mot polisen och åklagaren. Hon skulle inte våga för då skulle det snabbt leda till ännu mer kritik mot media, polis och åklagare. Istället försöker hon blanda bort korten och påstå att folk ”hetsar mot medier och rättsväsendet”, när det bara är kritik som framförs.

Eva Bofride är rädd för sanningen och rädd för att det ska avslöjas att hon har fel.

Relaterat:

Uppror på Gotland: Lokaltidningen och polisen på Gotland försöker dölja asylrelaterade problem

Det är nog nu hälsar man från Gotland

Julia Caesar om Gotland: Bristningsgränsen

Den gotländska medborgarvreden är ett hälsotecken

Fråga till politiker och de skyldiga till gruppvåldtäkten i Visby

Vilka är skyldiga till gruppvåldtäkten i Visby?

Lås in allt jävla kriminellt patrask som härjar i vårt land

Almedalsveckan 3–10 juli. Låt inte asylprofitörer och politiker förstöra Gotland.

Gotlands eget ”bildergbergmöte” hålls den 14 juli

Den 6 juni måste bli ”motståndets dag”

Nytt kvinnoöverfall i Visby

Överfallsvåldtäkt i Visby – mitt på dagen

Gotland blir avstjälpningsplats för asylsökande som inte får plats på fastlandet

Ny asylprofitör till Gotland

Migranter från tredje världen blir brandmän på Gotland

Hela Gotland ska förstöras, vansinnet fortsätter, kända politiker bakom asylbolag

Stackars Gotland – analfabeter till Slite

Mångkulturellt kaos stänger ungdomsgård på Gotland

Svenska tjejer på Gotland trakasserade

Gotland ockuperas av kolonisatörer

Förskolan Klostergläntan i Roma på Gotland blir asylboende

Tre nya boenden på Gotland för afghaner

Asylsökande till Fårö på Gotland

Över 4 300 asylsökande till Gotland snart

Clas Dahlén skapar problem för gotlänningarna

Nu fylls gotländska skolor upp med kolonisatörernas barn

200 asylsökande till lyxhotellet Kneippbyn Resort i Visby

4 kommentarer på “Den trögfattade journalisten Eva Bofride på tidningen Hela Gotland”

 1. Vad Eva Bofride inte tycks förstå är att om man skall kunna komma tillrätta med en viss typ av brott så är faktiskt allt från kön, ålder och etnicitet grundstommen i det hela, har man inte det klart för sej så fortsätter man famla i mörkret!

  Gängvåldtäkter fanns i stort sett inte i Sverige innan massinvandringen eskalerade.
  Helt klart är att det har med kulturella faktorer att göra,men det är inte allt, utan genom att komma till vårt land och sätta skräck i inhemska svenskar och få de ur sans o balans så är övergrepp, inte minst på svenska kvinnor, ett sätt att söndra den svenska tryggheten. Att gängvåldta svenska kvinnor är inte bara att skända kvinnan som faller offer för dem utan hela familjen, släkten, vänner, grannar, medmänniskor får en rejäl törn i skäl och hjärta.

  Detta handlar inte om ett gäng kåtbockar,det handlar om en mycket väl medveten agenda och det är att söndra det svenska samhället och vilka konsekvenser får det mer än att dessa avarter ökar i antal, gruppvåldtäkterna likaså och man fortsätter, ganska ostört, att våldta själ och hjärta på inhemska svenskar.

  Jo Eva Bofride det är av största vikt att fastställa parametrar såsom ålder, kön och etnicitet, förr kan du aldrig angripa problematiken än mindre få bukt med det.
  Det har inget med rasism att göra öht. Folk enkom reagerar för att få stopp på en eskalerande brottsföreteelse som inte är utförda av inhemska svenskar

  En annan sak du borde tänka på är att genom att medborgarna protesterar så står de ju upp för alla kvinnor oavsett etnicitet. Medborgarna kan inte lastas för att i nuläget så är det enkom idel ädel invandrarpatrask som står för gruppvåldtäkterna,detta kan ni lasta er själva för utifrån ert vurmande och skyddande av islamist relaterade brott.

  Ju mer vi vanliga dödliga inser var någonstans problemen kommer ju mer kan vi tillsammans sätta ner foten och kräva att våra politiker tar ansvar för sina dåraktiga beslut och/eller få dessa inkompetenta, verklighetsfrånvända politiker som även är i avsaknad av konsekvensanalytiskt tänkande!

  Politiker och även somliga journalister borde gå en lång kurs i beteendevetenskap med inriktning på bl.a mental hälsa och självbevarelsedrift , lära er grundläggande saker som orsak, verkan, konsekvens av saker och ting – förslagsvis skall utbildad lärare inom försvaret hålla i kursen, de vet en hel del om hur folk fungerar , inte minst de som är hjärntvättade sedan födsel och ohejdad vana.

  Ni tycks tro att dialogpoliser och GODA journalister och GODA politiker kan tala ”barnen” tillrätta trots att de är totalindoktrinerade,dvs fullständigt förlorade själar som aldrig kommer att fungera normalt mellan öronen.

  Lägg godhetstramset åt sidan och försök både lära er samt förstå vad som skall till för att bemöta sådana här avarter, det är definitivt inte genom att bjuda dem på varmkorv, lära sej arabiska artighetsfraser än mindre försöka ha en dialog med dem.

  Givetvis försvarar jag inte att vanligt folk gör hembesök hos varken polis , förundersökningsledare eller åklagare även om jag rent teoretiskt kan förstå att frustrationen är stor hos dem som avlägger visit. Vi kan inte ha medborgargarden och senare en pöbel som gör hembesök i en rättsstat såklart,men,detta är exakt vad politiker och inte minst verklighetsfrånvända journalister skapar då de inte är raka och tydliga samt rapporterar saker i sin helhet utan massa mörkanden och förvrängningar. Era tillkortakommanden skapar just medborgargarden, och jag är rädd för att detta var bara början på vad som kommer att följa.

  När svenska staten först släpper in dessa avarter, dessutom utan att säkerställa deras id än mindre hemland så vi inte kan utvisa dem efter avtjänade straff, sen låter dessa avarter våldta själen på svenska folket genom att inte ta sitt ansvar för de konsekvenser det genererat i , utöver det låta avarterna fortsätta våldta själen gång efter annan så räkna med att svenska folket kommer gå man ur huse…

  Gilla

 2. Men att de orkar med sig själva! Vi måste se hur vårt samhälle (såg) ser ut och vad för samhälle den fullständigt sanslösa invandringen kommer ifrån. Jag fattar inte att svenskar kastar bort mer än ett århundrade av frigörelsekamp och importerar en totalitär ideologi och fantiserar om att invandrare inte är bärare av sin kultur! Hur ser länderna ut dessa invandrare kommer ifrån? Vakna era naiva egoister som kräver att vi svenskar ska böja oss för vanvettet som pågår med ert goda minne. Ni är patetiska, farliga och destruktiva!

  Gilla

 3. Asylrätten nämns som ett mantra och försvaras och ska försvaras man hänvisar till FN konventionen men samma konvention talar även om asylantens skyldigheter att följa landets lagar och samarbeta för att asimileras till landet man söker asyl i. Om man inte gör detta så säger samma konvention att man inte har asylrätt och ska utvisas. Detta talas aldrig om och än mindre tillämpas inte. Om man gjorde detta så skulle sitvationen i landet se annorlunda ut därför eskalerar våld och våldtäkter och kriminalitet i rasande fart bland imigranter och asyl sökande samtidigt som man skyddar dom och frikänner dom på löpande band. VARFÖR? Svensk lag skall gälla ALLA och FN konventionen skall även tillämpas fullt ut även när det gäller asylanternas skyldigheter detta görs inte idag istället mörkas allt med en kod 291 och samhällstryggheten raseras. Detta är verkligheten i Sverige idag

  Gilla

 4. Nu även i Sverige….
  Ang mynttorget under veckan.
  Intressant att följa, vilken färg och logga väljer de denna gång?

  Vem drar i trådarna?
  Vem står bakom draperiet?
  De har ju gjort det förut menar jag.
  Dessa färgrevolutioner……
  NGO……

  Kom ihåg
  Vi är miljoner, de är några tusen. Men de äger kameran.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s