Till Grand Hotell i Stockholm: Angående ”European freedom awards”

Till Grand Hôtel i Stockholm.

pia.djupmark@grandhotel.se
filip.odelius@grandhotel.se
info@grandhotel.se
conference@grandhotel.se

Kopia:

petra.tungarden@metro.se
martin.hansson@metro.se
sara.damber@reachforchange.org
jenny.bengtsson@hrf.net
paulronge@me.com

I ett pressmeddelande ångrar ni att ”European freedom awards” fick arrangera sin gala hos er. Ni är ryggradslösa ynkryggar som har gett efter för personer som ogillar demokrati och yttrandefrihet, till exempel Metro Mode, Reach for Change, medierådgivaren Poul Ronge och Jenny Bengtsson, ordförande för Hotell- och restaurangfackets avdelning Stockholm-Gotland. Jag håller med vad Mattias Karlsson, gruppledare för sd:s riksdagsgrupp, säger i Aftonbladet den 6 november angående ert ångrade:

”Jag tycker att det är helt bisarrt. Vi pratar om ett företag som förra året glatt välkomnade den saudiska diktaturen att fira sin nationaldag där, men att man nu ångrar att demokratiskt valda politiker delar ut ett demokratipris till en frihetshjälte som varit med att störta en av världshistoriens värsta diktaturer. Det är helt obegripligt”.

Det är också bra av Mattias Karlsson att han i artikeln uppmanar till bojkott av Grand Hôtel. Om jag reser till Stockholm och ska övernatta där så ska jag inte välja ert hotell.

Hade Grand Hôtel sagt ja till om till exempel ett islamistiskt eller kommunistiskt parti skulle vilja arrangera en gala hos er med inbjudna likasinnade från olika länder? Ska Grand Hôtel upprätta en lista över vilka partier och ideologier som är välkomna och inte välkomna att ha arrangemang hos er i framtiden? Vilka eventuella andra partier och ideologier kommer Grand Hôtel härnäst att säga nej till? Har Grand Hôtel satt sig in i vad de olika partierna och den tidigare tjeckiske presidenten Vaclav Klaus (som fick pris) som deltog på ”European freedom awards” står för, eller har ni gått på rykten och andrahandsuppgifter som ofta är vanligt förekommande när massinvandringskritiska partier förtalas?

En anställd på Grand Hôtel, som vill vara anonym och som är negativ till att galan hölls på hotellet, säger följande i Dagens ETC den 4 november:

”Ingen ska behöva göra det här. Vi har jättemånga med olika etniska bakgrunder på hotellet”.

Vad vet denna person om dessa personers politiska åsikter? Har de sagt vilka partier de röstar på? Bland dom som röstar på massinvandringskritiska partier, till exempel sd, finns personer med utländsk bakgrund. Vad anser denna anställda anonyma person om det? Vem vet, det finns kanske anställda hos Grand Hôtel med rötter i andra länder som röstar på sd.

På Grand Hôtels Facebooksida gav jag högsta betyg för att ”European freedom awards” fick ha sin gala hos er och mot dom som protesterade mot galan. Detta ångrar jag djupt. Jag borde istället ha gett er lägsta betyg.

Paul Nilsson

Källor:

http://www.mynewsdesk.com/se/grand_hotel/pressreleases/ett-arrangemang-vi-borde-avboejt-1635032

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23862015.ab

http://embassies.mofa.gov.sa/sites/Sweden/EN/AboutDiplomaticMission/MissionNews/Pages/The-Saudi-National-day.aspx

http://www.etc.se/inrikes/personal-pa-grand-det-ar-vansinnigt

http://samtiden.nu/27629/pr-guru-paul-ronge-attackerar-motesfriheten/

http://petra.metromode.se/2016/11/04/installt-event-pa-grand-hotell/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s