Hyllades Trump med Hitlerhälsningar?

Under ett möte med den amerikanska alt-right rörelsens organ National Policy Institut, NPI, där talesmannen Richard Spencer höll ett tal sträckte några enstaka individer i publiken upp högerarmen. Efter en hyllning till Trump, ”Hail Trump”, applåderade publiken talet och några av dem gjorde uppenbarligen en Hitlerhälsning. Det ser ut att vara ett ofrånkomligt faktum.

Frågan är vad som hände på mötet och vilka det var som gjorde Hitlerhälsningar. Antingen är det tillåtet att göra Hitlerhälsningar på NPI-möten och öppet visa sympati för tysk nazism eller så var mötet infiltrerat av sabotörer som vill skada alt-right rörelsen. Eller så finns det en annan förklaring.

Oavsett vilket så använder media NPI-mötet för att skada Donald Trump och då framstår det mera som om det vore en organiserad kampanj för att skada den blivande presidenten.

Nyligen var Ramzpaul, en anhängare till alt-right rörelsen, intervjuad av statlig radio (National Public Radio, NPR). Hör hela intervjun här.

Det är inget större fel på det som Ramzpaul säger, han är ganska saklig och det är lätt att hålla med om de mesta, men det är inte svårt att förstå att NPR vill hitta något som Ramzpaul säger som kan användas för att smutskasta Donald Trump. Man vill hitta nazism och använda denna nazism för att brunsmeta framgångsrika politiker som etablissemanget ogillar.

Om media eller andra suspekta intressen som vill sabotera för Trump har bjudit in nazister eller betalt människor för att heila framgår inte. Skulle det vara så att alt-right rörelsen har medlemmar som heilar på möten och tillåts göra det så kan man väl i första hand se det om sällsynt omoget eller som ett utslag av någon slags idioti. Även om någon skulle hysa liten eller stor sympati för Hitlers nationalsocialism så framstår det som respektlöst mot en mötesarrangör att bete sig som en idiot. Det är helt enkelt okultiverat. Det är inte bara Trump som fienden vill skada utan också Breitbart som påstås vara en del av alt-right rörelsen där Steve Bannon har varit försiktigt positiv. Det är svårt att tro att han uppskattar heilande människor. Om Richard Spencer hade styrt upp mötet bättre hade NPI kanske kunnat närma sig Breitbart och liknande medier, men nu är skadan redan skedd. Breitbart kommer att ta avstånd från Spencer och det är Spencers eget fel.

Vid en närmare granskning måste man säga att Richard Spencers tal också hade en del brister och i vissa fall innehöll en del barnsliga inslag. Att ropa ”Hail Trump” är ett sådant exempel. Trumps politik skiljer sig dessutom ganska mycket från Spencers åsikter om ett vitt hemland och mot bakgrund av det är det märkligt att hylla Trump så oreserverat. Spencers klarsyn är i några avseenden sannolikt större än Trumps. Publiken bestod av 200 personer i ett land med 300 miljoner invånare.

Ett motsvarande möte i Sverige skulle ha besökts av sju personer och är då att betrakta som ett möte med en mikroskopiskt liten organisation.

Om inte Richard Spencer reder ut hur man infiltrerats av agenter som ville förstöra mötet med Hitlerhälsningar eller hur man bjudit in omdömeslösa personer så finns det mycket stor anledning att vara skeptisk till hela alt-right projektet. Rent principiellt bör svenska nationalister vara skeptiska till rörelser som etablerar sig i andra länder innan man vet vad de går för. Vi har ett eget land att försvara!

Det finns många som har visat sympati för Richard Spencers ideologi tidigare, men efter mötet så var en av anhängarna så förbannad att han sade: ”If Richard Spencer ever texted me I’d smash my phone with a hammer.”

Richard Spencer har stängts av från twitter och har ännu inte kommenterat mer än till en vän där vännen skrev: ”Richard Spencer just texted me that the Nazi salutes at his Sat speech were “clearly done in a spirit of irony and exuberance.” Om det är en ursäkt eller förklaring kan diskuteras. Reaktionerna mot Spencer är ganska starka.

Richard Spencer kanske inte förstår vidden av den skada som fem Hitlerhälsande personer kan göra. Då är hans omdöme inte det bästa. Det är rätt många som tar politik på största allvar och upplever hitlerhälsande som ett problem, särskilt när man vet hur våra fiender opererar och agerar.

Man borde också veta vilka som drar fördel av att någon gör hitlerhälsning, men det kräver något slags förstånd.

Om någon vill heila kan de väl göra det hemma framför spegeln eller bakom stängda dörrar istället för att göra det offentligt och skada andra.

Ingen president i USA kommer att vara föremål för så omfattande smutskastningskampanjer som Trump. Om någon medvetet eller omedvetet bidrar till att media kan hitta fler angreppspunkter på honom så går man fiendens ärenden, även om man inte är medveten om det. Att stödja Trump kräver att man tar stort ansvar för sina handlingar.

Mediabolaget Atlantic var dessutom på plats på NPI-mötet och då borde skälen ha varit ännu större för publiken att uppföra sig moget. Nu fick bolaget istället massa vatten på sin kvarn inför en dokumentär man ska göra om Spencer.

trump-hyllas

DN och mängder av tidningar angriper nu Trump med hjälp av fem hitlerhälsande personer på NPI-mötet. Richard Spencer har lyckats med konststycket att hjälpa media att angripa Trump.

Vi tar varken avstånd från eller hyllar NPI och Richard Spencer. De står på egna ben och gör vad de anser vara bäst och har full rätt till det. Det är upp till varje individ att dra egna slutsatser. Så ska det vara i en demokrati.

Vi svenskar bör fokusera på att rädda Sverige och göra det med hjälp av egna inhemska politiska uttryck, inte importerade sådana från andra länder. Det är nog en lärdom vi bör dra innan vi kastar oss över något som inte hör hemma i vårt land.

Relaterat:

Hur FBI skapar och underhåller naziströrelser och använder dem i politiska syften.

Richard Spencers hela tal på NPI-mötet.

6 thoughts on “Hyllades Trump med Hitlerhälsningar?”

 1. Alt Right rörelsen använder nazist ikonografi i sin retorik. Det är ett sätt att synas. Och att trigga igång motståndare. Och att visa att de INTE är ängsliga harhjärtade kräk som vänstern kan knuffa runt som de vill. Vänsterns avantgarde har betett sig precis likadant i decennier. Och de har varit fruktansvärt framgångsrika.
  Poängen är att inte låta fienden sätta gränserna för vad man själv får göra. Dessutom är ju USA modelerat på den Romerska republiken, där hälsningen kommer ifrån ursprungligen. Så vad är problemet?

  Att ha som första reaktion ”men käragöstanes, vad ska media säga om det här” är inget hälsotecken.

  Gilla

  1. Därmed inte säkert att det är klokt att driva den här sortens trollande RL snarare än bara på nätet. Men, tja, nationella rörelsen i sverige har inga svar? Vi vet ej vad som är mest effektivt ens här i sverige. Så vem vet? Spencer verkar mycket smart på många sätt. Och USA är annorlunda än sverige.

   Gilla

  2. Oavsett vad man gör om man vill att det skall finnas Europeiska folk kvar i världen så kommer man bli kallad Nazist-Rasist-Monster.
   Det spelar ingen roll vad du gör eller säger, du kommer få det slängt i ansiktet hela tiden ändå. Alt Right experimenterar med att använda ”fashy” saker på skoj och med ironi. Vilket har vissa taktiska poänger. Men det är klart att den strategin kan krasha och brinna också. Vem vet? Men att bara försöka vara snäll och undvika att stöta sig med media kommer garanterat inte funka.

   Gilla

  3. Efter att fått tänka på det ett tag så känner jag större sympati för Asylkaos hållning i frågan. Även om jag tycker det var fel att skriva artikeln ovan, finns ingen mening med att gå ut och ”virtuesignal”.
   Framförallt så skrev Vox Day en artikel om frågan och om Mike Cernovich avståndstagande (som påminner om Asylkaos artikel antar jag). Och Vox Day är klokare än jag så jag ansluter mig gärna till hans åsikt i detta.
   http://voxday.blogspot.se/2016/11/controlled-opposition-or-media.html

   Gilla

 2. Donald Trump är inte vårt folks stora räddare och ju snabbare nationalister släpper den tanken dess bättre. Trump är falsk opposition lanserad av samma etablissemang som låtsades ta avstånd från honom under valrörelsen och som han i sin tur låtsades bekämpa.

  Jag bryr mig inte ett dugg om R Spencer och huruvida man heilade på mötet. Det är snarast bara bra om man slutar bry sig om de regler som fienden fastslagit. Däremot så är jag bekymrad över hur många nationalister som så okritiskt har stöttat D Trump. Han kommer att svika i princip varenda vallöfte. Vänta och se.
  Eller vänta och vänta…han har redan påbörjat sitt svek. Än så länge så ylar hans supporters om att det bara är taktik..att han liksom J Åkesson och Mattias Karlsson har en hemlig plan…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s