Mentalsjukdom på DN bakom angreppen på Katerina Janouch?

Den är inte ovanligt att svenska medier angriper människor som är invandringskritiska. Invandringskritisker framställs nästan systematiskt som ondsinta, främlingsfinetliga, högerextrema, rasistiska, xenofoba, homofoba, islamofoba, antisemitiska, fascistiska, nazistiska eller något annat som syftar till att smutskasta personen så mycket att han eller hon aldrig mer kan befria sig från anklagelsen. Personen blir för evigt så stigmatiserad att ingen vill ta i personen med tång. Stigmatiseringens syfte är att framkalla starkt hat mot en människa och få personen ur balans så att han eller hon inte mer vågar framföra sina egna åsikter hur sanningsenliga och angelägna de än är. Men de som ligger bakom denna typ av stigmantisering är förmodligen inte riktigt friska.

Många i Sverige tror att vi lever i en demokrati med full yttrandefrihet, men det gör vi inte. Vi lever i en totalitär stat där vissa människor, vissa politiker, vissa opinionsbildare och vissa journalister har kunnat få så stor makt att de kan krossa en persons heder med hjälp av några fraser som kan få spridning överallt i samhället.

Bonnierblaskan Dagens Nyheter är en vedervärdig tidning som har stort inflytande i det svenska samhället. Tidningen har nära band till makthavarna och den har politiskt inflytande genom att den kan bedriva kampanjer för eller emot något och förändra opinionen efter egna önskemål.

Dagens Nyheter vill upplösa det tidigare etniskt homogena Sverige och skapa ett mångetniskt samhälle där svenskarna krymper i antal och på sikt utrotas. Det är bara att läsa innantill i tidningen och har man gjort det över tid så är tidningens agenda solklar. Sverige ska fyllas upp med kolonisatörer från tredje världen och svenskarna ska terroriseras med den importerade brottsligheten och om vi klagar ska vi straffas och stigmatiseras.

Dagens Nyheter är ingen frisk tidning. Den är så sjuk en tidning kan bli och tidningens allmäntillstånd kan bara bero på att de som kontrollerar tidningen inte heller är friska.

Att hänga ut en framgångsrik och duktig debattör, som framför saklig och mild kritik mot utvecklingen i Sverige, på det sätt som Dagens Nyheter har gjort är inte friskt. Det är sjukt på riktigt.

Katerina Janouch framförde sin kritik i tjeckisk TV, inte i Sverige till den svenska allmänheten. Men DN spårar upp alla invandringskritiker, särskilt om de är verbala och har hög social status, vilket Janouch har i Sverige. Hon är ansedd, kunnig och inom vissa segment populär. DN upplevde att hon därmed utgjorde en fara, ett hot mot DN:s agenda.

Så man plockade fram ett par tjeckiska vänsterprofiler som står på samma infantila sida som DN när det gäller migrationspolitiska frågor. DN uppmanade dem att ”slakta” Janouch inför hela svenska folket och visa hur det kan gå om man utmanar DN:s agenda.

Slakten påminner för övrigt om hur man gjorde mot Julia Caesar när DN lät Niklas Orrenius ta heder och ära av henne genom att offentliggöra hennes identitet och framställa henne som en farlig extremist, bara för att hon valt att kritisera den politiska utvecklingen i landet.

DN har fått som de vill. Nu har också förlaget som ger ut Janouchs böcker tagit avstånd från henne. Förlagschefen Ann-Marie Skarp, som är gift med Jan Guillou, säger: ”Vi är helt emot alla yttringar av främlingsfientlighet och är starka anhängare av alla människors lika värde”.

Observera att hela mediasverige sympatiserar med DN:s kampanj mot Janouch. Även statliga SVT som har täta band till Bonniermaktens medier hjälper till att framställa Janouch som en dålig människa. Vad vi ser är den totalitära maktapparaten som utöver sin makt.

DN:s agendajournalistik är mycket sjuk. DN ägs av en familj som påverkar innehållet i tidningen. Om det nu är så att någon eller några i familjen lider av någon allvarlig sjukdom eller har bisarra åsikter som påverkar tidningens inriktning så bevisar det hur farligt det är om en liten familjs medier dominerar hela Sverige.

Dagens Nyheter borde då konfiskeras och läggas ned eller skänkas till mera ansvarsfulla tidningsägare som tänker svenskt.

Läs mer:

Janouch och drevet

Angiverijournalistik: Ny satsning på DN Kultur

Uppmaning till total bojkott mot DN

En angelägen text av Katerina Janouch

En kommentar på “Mentalsjukdom på DN bakom angreppen på Katerina Janouch?”

Kommentarsfältet är stängt.