Bojkotta skitbutiken Läslusen i Uppsala

I Uppsala finns det en bokhandel som heter Läslusen. Den ligger på Drottninggatan 6 och utger sig för att vara en barnbokhandel. Ägaren Elja Lietoff Schüssler har läst i Dagens Nyheter och andra tidningar om hur ondsint, främlingsfientlig, högerextrem, rasistisk, xenofob, homofob, islamofob, antisemitisk, fascistisk och nazistisk Katerina Janouch är.

drottninggatan6-laslusen-uppsala.png
Den här butiken organiserar häxjakt mot en populär barnboksförfattare

Elja Lietoff Schüssler skummade igenom alla hatartiklar mot Janouch, men tyckte inte att hatet var tillräckligt starkt. Elja Lietoff Schüssler, som inte tillhör den särskilt begåvade delen av befolkningen i det här landet, ville ändå visa att det inte räckte med alla de stigmatiserande hatartiklarna som skrevs om Janouch. Elja Lietoff Schüssler tyckte att det fattades något.

När hon upptäckte att hennes butik säljer böcker av Janouch kom hon på den geniala lösningen att stoppa ned alla böcker i en säck och slänga säcken på soptippen. Sedan kontaktade hon lokaltidningen och berättade hur hemsk hon tycker att Janouch är. Katerina Janouch är enligt Elja Lietoff Schüssler en människa som är fylld av hat och rädsla. Elja säger att Janouch målar upp en mörk bild av Sverige och att hon sprider fördomar.

Det betyder att Katerina Janouch nu är ondsint, främlingsfientlig, högerextrem, rasistisk, xenofob, homofob, islamofob, antisemitisk, fascistisk, nazistisk, hatfylld, fördomsfull, rädd och ”målar upp en mörk bild av Sverige”. Det är inte många i Sverige som har fått så många omdömen i media som Janouch har fått. Det kvalificerar henne nästan till att framstå som en häxa som man kanske kan bränna på bål.

Det är vad media bildligt talat nu har gjort och vad Elja Lietoff Schüssler och hennes ”barnbokhandel” ägnar sig åt. Det är helt omöjligt att Elja Lietoff Schüssler har något enda sinne i behåll. Hon säger på sin Facebooksida:

Någon som verkligen letar spöken är Katerina Janouch..! Det må vara så att hennes politiska åsikter inte syns i de gulliga böckerna, men min bestämda åsikt och övertygelse är att jag inte vill stödja hennes produktion på något sätt. Jag väljer istället att fylla mina hyllor med böcker vars författare inte uppmuntrar till rädsla och hat.

Så vem är det som letar spöken om inte Elja Lietoff Schüssler. Det är hon som deltar i en inkvisitionsliknande kampanj som startats av Dagens Nyheter mot en populär författare. Det är Elja Lietoff Schüssler som är den onda människan i sammanhanget. Det är hon som angriper en person med lögner och förtal och bidrar till ett politiskt klimat som mest kan liknas med stalintidens utrensningar eller bokbål i totalitära stater i en svunnen tid – eller med den katolska kyrkans häxjakt på kättare.

Totalbojkotta Elja Lietoff Schüssler och bokhandeln Läslusen i Uppsala.

Relaterat:

Mentalsjukdom på DN bakom angreppen på Katerina Janouch?