”Nyanlända” får förtur till bostäder i Kallhäll

Enbart för de ”nyanlända” som Järfälla kommun tar emot i år måste man bygga omkring 140 nya lägenheter. Lagen som tvingar kommunerna att ta emot asylsökande som fått uppehållstillstånd gör att de flesta kommuner i Sverige ger dessa migranter förtur till bostäder. I många kommuner har bostadsköerna förlängts med flera år för de köande svenskarna medan migranterna får omedelbar tillgång till bostad, som de dessutom får bo i gratis. Detta medan svenskar i allt högre grad tvingas betala dyrt för att få en bostad.

Kommunpolitikerna i Järfälla satsar hårt på att öka andelen migranter, att de dem företräde till samhällsservice och sätta svenskarna i andra hand. Det finns redan många projekt som går ut på att öka antalet moskéer och att de villatäta områden där svenskar bor ska ”öppnas” och ”integreras” med de invandrargetton som finns i kommunen.

Företaget som har fått i uppdrag att bygga bostäder åt migranterna i Järfälla heter Mobila Bostäder XLNT AB. Styrelsen består av Elman Moghaddam Azari, Kave Arastoupor och Petri Ilmari Veikkolainen. Företag har sitt säte i Sollentuna och det är ingen slump att just det företaget har fått uppdraget av kommunen. Allt handlar om att prioritera företag som drivs av invandrare.

Det aktuella asylboende som byggs uppförs bara 50 meter från en förskola nära Bolindervallen i Kallhäll.

bolindervallen

Järfälla tar detta år emot 233 personer som fått uppehållstillstånd. Anhöriginvandrare tillkommer så det blir betydligt fler som kommer. Sedan fortsätter det 2018, 2019, 2020 osv tills Järfälla är helt koloniserat av migranter från tredje världen.

Mandatfördelningen i Järfälla:

Socialdemokraterna 20
Moderata samlingspartiet 17
Miljöpartiet de gröna 6
Vänsterpartiet 4
Folkpartiet liberalerna 4
Sverigedemokraterna 4
Centerpartiet 3
Kristdemokraterna 3

Kommunstyrelsen i Järfälla:

Thunblad, Claes, S, Ordförande
Jämtsved, Mikael, MP, 1:e vice ordförande
Löfgreen, Cecilia, M, 2:e v. Ordf
Ullberg, Eva, S
Bengtzelius, Christian, S
Metso, Mika, S
Alm, Chris, S
Melki, Aphram, C
Leinerdal, Bo, V
Feldman, Emma, M
Engstrand, Dan, M
Jozsa, Nikoletta, L
Nilsson, Lennart, KD

Relaterat:

Järfälla planerar nya asylboenden – satsar på rasblandning