Sverigedemokraten Mattias Karlsson är SD:s svar på Mona Sahlin

Det blir bara mer och mer pinsamt varje gång Mattias Karlsson öppnar munnen. Knappt hade Folkets Demonstration lyckats med något som SD inte har lyckats med på många år. Nämligen att hålla ett stort torgmöte med flera hundra deltagare. Dessutom ett lyckat torgmöte med många bra tal av kvinnor och män som älskar sitt land.

Efter Folkets Demonstration gick ett antal vänsterextrema makthavare ut i media och anklagade deltagarna för att vara nazister. Mona Sahlin var kanske den som var tydligast med sitt påhopp som var fullt av lögner och påhitt för att smutskasta en lyckad invandringskritisk tillställning.

Att den samlade vänstern inte gillade den tvärpolitiska samlingen, där talarna var centerpartister, f.d. sverigedemokrater, folkvalda sverigedemokrater och oberoende personer utan partipolitiska bindning, är föga förvånande.

Just den stora variationen av talare var ett lyckat grepp som bidrog till att göra manifestationen så framgångsrik.

Men det vara inte bara extremvänstern som hade invändningar mot Folkets Demonstration. Men en viss förvåning ser vi idag hur Mattias Karlsson, riksdagsledamot, gruppledare i riksdagen partitoppens tyngsta namn, går ut och fördömer Folkets Demonstration.

I ”Ingrid & Conrad” från 2 februari kritiserar de medverkande Mattias Karlsson för sitt vulgära påhopp på Folkets Demonstration.

Mattias Karlsson är känd för att ha uteslutit kanske hundratals personer och hela Sverigedemokratisk Ungdom med sina över 3 000 medlemmar. Han är också känd för att ha angripit alternativa medier som Fria Tider och kallat dem ”neofascistiska” på ett sätt som bara hör hemma i extremvänsterns yttersta träskmarker. Dessutom har han försökt samarbeta med Expo för att kartlägga flera invandringskritiker så att han skulle kunna smutskasta dem med olika epitet.

Trots sin rabiata framtoning mot andra och ofta sansade invandringskritiker, trodde nog ingen att SD-toppens mest inflytelserika politiker skulle göra påhopp på den lyckade manifestationen som hölls av Folkets Demonstration.

folkets_demonstration_askadare
Åhörare på Folkets Demonstration

Det var många som var åhörare på demonstrationen, mellan 500 och 1 000 personer. Gatan är fri vid en offentlig tillställning och vem som helst kan komma att lyssna och bilda sig en uppfattning. Det är väl det som är vitsen med offentliga möten. Det kan stå någon massmördare i publiken. De kan stå många där var åsikter inte stämmer överens med alla talares åsikter. Man kan inte lasta talarna eller arrangörerna för vad någon eller några i publiken har för avvikande åsikter.

Sådant är omoget, barnsligt och farligt. Om man försöker hindra vissa människor från att besöka ett offentligt möte, då är man mycket fel ute. Då är man farlig.

Mattias Karlsson är nog mest avundsjuk på att FD lyckades så bra. Några av talarna var personer som uteslutits ur SD och förmodligen stack det i ögonen på den uteslutningshysteriske Karlsson.

Mattias Karlsson har nu gått till angrepp mot FD på ett nästan lika onyanserat sätt om Mona Sahlin gjorde igår. Trots att Karlsson inte har med FD att göra ställer han krav på att arrangörerna ska ”markera tydligare mot extremister från den revolutionära högern”.

Karlsson vill alltså att FD ska skapa konflikt med människor eller grupper som de inte ens samarbetar med. Karlsson är på det sättet en mycket farlig person som kan skada all invandringskritisk verksamhet utanför SD. Och det kanske är just det han vill.

Han mådde förmodligen illa av att se och höra den från SD uteslutne prästen Axel W Karlsson hålla ett uppskattat tal på Norrmalmstorg. Även andra personer som uteslutits eller hållits på avstånd från SD-toppen talade och Karlsson ruvade nog på hur han skulle kunna skada det framgångsrika projektet som FD har blivit.

Idag kom svaret.

Reaktionerna är inte bara hysteriska från SD-håll på. Nu kommer krav på att SD ska sparka ut en av arrangörerna ur partiet. SD:s ordförande i Enköping, Kristina Einarsdotter, uppmanar Johan Widén att avsäga sig alla sina uppdrag. Hon säger till Expressen, samma tidning som Mona Sahlin skriver i:

Som förtroendevald i partiet företräder du alltid ditt parti. Om man ordnar en demonstration kan man inte bjuda in talare som uteslutits ur SD eller som är kända för sina främlingsfientliga åsikter.

Den där passusen är dirigerad från Mattias Karlsson och luktar quilt by association på långt håll. Karlsson kommer nu kanske att starta drev mot alla medlemmar i SD som var närvarande vid FD. Det skulle inte förvåna någon. Han kommer i så fall att få det ganska besvärligt eftersom hundratals av åhörarna är medlemmar i partiet. Så han inriktar sig nog på arrangörerna och vill nu jaga ut dem ur partiet.

Mattias Karlsson får nämligen aldrig nog av uteslutningar. Det tillkommer ständigt nya på listan som ska ut. Kan man förmoda att ett par hundra medlemmar får brev om att de ska utredas av medlemsutskottet nu?

Det hela är idiotiskt och på så låg nivå att man knappt tror det är sant. Här kämpar människor förtvivlat för att anordna möten för Sveriges överlevnads skull – och lyckas dessutom bra med det – då ska de baktalas, hotas med uteslutning och beskyllas för kopplingar till neofacister – av SD-toppen.

Mattias Karlsson:

Det går inte att med tyngd och trovärdighet kräva mer demokrati om man samtidigt står sida vid sida med ledande företrädare och aktivister från den icke-demokratiska och neofascistiska identitära rörelsen.

Vad menar Karlsson? Nu vet vi att Daniel Friberg från Motpol fanns på torget. Det är med största sannolikhet honom som Karlsson har i åtanke. Vill Karlsson hindra Friberg från att lyssna på tal vid ett offentligt möte? Förmodligen är det just vad Karlsson vill. Men Friberg är liksom alla andra människor helt fri att gå på ett torg, stanna upp och lyssna på tal och kanske ha åsikter om vad som sägs.

peppe-lindstrom

Karlssons påhopp på FD är definitivt inte riktigt friskt. Det påminner mycket om Sahlins påhopp som syftar till att förstöra för FD. Karlsson hade liksom Mona Sahlin inga anmärkningar mot extremvänstern eller alla svenskfientliga journalister, som stod ”sida vid sida” med FD för att lyssna och rapportera.

Föga förvånande instämmer den liberala Paula Bieler i Mattias Karlssons kritik. Hon skriver:

Det ÄR en analys som är spot on

Lustigt nog har Paula Bieler tidigare hyllat just Mona Sahlin för sitt ställningstagande mot rasism under en demonstration 2014 – på Norrmalmstorg. Bieler sade då:

Kanske provocerar nu, men för en gångs skull på plats, och stämmer in i varje ord av Mona Sahlin. Tack för en fin saklig manifestation.

Det är bara att hoppas att många invandringskritiker inser att Sverige behöver ett starkare och mera rättframt politiskt alternativ. Kanske ett nytt parti kan uppstå ur FD? Vi är många som inte vill representeras av en sådan som Mattias Karlsson.

4 kommentarer på “Sverigedemokraten Mattias Karlsson är SD:s svar på Mona Sahlin”

 1. Jag delar din uppfattning. Jag kommer aldrig mer rösta på ett parti inom Alliansen. Har ingen betydelse vad Alliansen gör, om man byter ut alla representanterna. Mitt förtroende för Alliansen kommer aldrig tillbaka.

  Det finns plats för ett nytt borgerligt parti. Som gärna tar positionen till höger om SD. Tror att ett sådant parti skulle nå över 4% mer lätthet med tanke på att SD nu har 25%. Skulle säkert kunna ta väljare från Alliansen som inte idag kan tänka sig att gå till SD p.g.a. demoniseringen av dem.

  Det behövs en riktigt bra partiledare. Hittar ingen på FD, tyvärr.

  Gilla

 2. Ja, vad håller SD på med egentligen? Hela hösten har det varit öppet mål på öppet mål att kliva fram som en stark kritiker av den förda politiken och läge att komma med skarpa politiska förslag. Men vad gör dom, lutar sig tillbaka och är knäpptysta och ser sig bli omsprungna av M gällande migrationspolitik. Pinsamt är bara förnamnet, inkompetensen är uppenbarligen större än jag kunnat tro. SD har i mina ögon just nu mycket låg trovärdighet, man får lätt intrycket att det även bland dem handlar om att bevaka sina positioner vid köttgrytorna. Det Sverige behöver är ett tydligt nationalistiskt, konservativt parti med långtgående, skarpa förslag för att få ordning på kaoset. Och det är bråttom nu!

  PS Denna Friberg, är han verkligen uttalad antidemokrat och fascist? Det jag läst på Motpol ger inte direkt stöd för dessa påståenden, men de kanske inte talar emot heller.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s