Citatsamling

Abdizak Waberi (M), muslim:

”Vi får inte äta icke halal-slaktad mat. Det gäller alla muslimer.”

Abdizak Waberi (M) i TV2 2010.

”Musik som har att göra med dans och sånt är inte bra.”

Abdizak Waberi (M) i TV2 2010.

”Att ha sex med en pojkvän eller flickvän som man har idag är totalt förbjudet.”

Abdizak Waberi (M) i TV2 2010.

”I islam är det självklart att män och kvinnor inte dansar med varann.”

Abdizak Waberi (M) i TV2 2010.

”En man och en kvinna får inte umgås i enrum innan de har gift sig.”

Abdizak Waberi (M) i TV2 2010.

”Muslimer tar inte kvinnor i hand.”

Abdizak Waberi (M) i TV2 2010.

Abraham Lincoln, president 1861-1865:

”Vi tillhör olika raser. Skillnaden mellan oss är förmodligen större än skillnaden mellan några andra raser. Jag har inte för avsikt att diskutera huruvida detta är rättvist eller inte. Denna fysiska skillnad medför icke desto mindre stora olägenheter för oss båda, då många som tillhör er ras lider stort av att bo bland oss, medan vi vita far illa av att ni är här…Det är därför bättre för oss båda att vi går skilda vägar.”

Abraham Lincoln i ett tal 1862 inför några frigivna slavar.

”Jag vill understryka att jag inte anser, och aldrig har ansett, att den vita och den svarta rasen bör vara jämställda i socialt eller politiskt hänseende. Jag anser inte heller att det är någon god idé att ge negrer rösträtt, låta dem delta i juryarbete, göra det möjligt för dem att bekläda offentliga ämbeten, eller att tillåta äktenskap mellan vita och svarta. Därutöver menar jag att det finns grundläggande fysiska skillnader mellan den vita och den svarta rasen som för all framtid gör det omöjligt för dessa raser att leva tillsammans på socialt och politiskt jämställda villkor. Eftersom detta är fallet måste, så länge som svarta och vita lever tillsammans, den ena rasen underordnas den andra. Jag menar, precis som alla andra, att den vita rasen ska vara överordnad den svarta.”

Abraham Lincoln i ett tal 1858.

Aftonbladet:

”Antalet fall med vägglöss i Sverige har ökat sexfaldigt sen 2004.”
Aftonbladet 20 april 2009.

Allan Vougt (S), försvarsminister 1945-1951:

”Rashygienen ställer inte som sitt mål att hetsa raserna till strid mot varandra utan att tillvarataga vad som är det bästa inom var och en av dem och förhindra uppkomsten av skadliga kombinationer….att den nordiska rasen är värdefullare än den negroida har åtskilligt fog för sig – dess insats för världskulturen är obestridligen större – men negerrasen är anpassad efter sina naturliga levnadsomständigheter liksom den nordiska efter sina.”

Allan Vougt (S) 1925.

Anders Borg (M), Finansminister:

”Utan invandring hade vi stått och stampat på ett jordgolv.”

Anders Borg i riksdagen den 13 april 2011

”Alla de vackra färgerna man ser på kvinnorna här. På tio års sikt kommer det att se ut så i hela Europa. Europa kommer bli bättre, mer multikulturellt”.

Anders Borg under ett besök i Nigeria i maj 2013 menar att Europa och Sverige kommer att bli som Afrika.

Anders Carlberg, Fryshuset:

”Det är ingen annan som gör, men vi har börjat jobba med den somaliska gruppen. För den kommer att bli livsfarlig, om vi inte gör någonting. Det är det mest rasistiska folket du kan se i världen!”

Anders Carlberg i Blågula frågor nr 5, 1998.

Anders Westgårdh, journalist:

”Alla som kan räkna och tänka vet att vårt vackra lands fortsatta välstånd förutsätter fler skattebetalare, fler arbetare i välfärdssektorn, fler händer och fötter. Vi behöver mer arbetskraft från länder utanför Europa, annars spricker kalkylen. Vem ska vårda Jimmie Åkesson när han ligger och demensdreglar?”

Anders Westgårdh i tidningen Metro december 2015.

Ann Helena Rudberg, författare:

”Han (Bengt Westerberg) har fortfarande inte begripit att det var en politisk utrensning av Tintin som Behrang Miri stod för på Kulturhuset. Behrang Miri som är så ung och grön (fast han har bott här sedan han var liten) att han trodde att det gick att använda diskrimineringslagen och låta den bestämma över böcker.”

Ann Helena Rudberg på den egna bloggen den 9 november 2012.

”Behrang Miri hade inte fattat att vi har yttrandefrihet i det här landet och att man inte kan rensa ut böcker som var skrivna i ett annat årtionde för att han ansåg att de var rasistiska. Det var en politisk utrensning av dessa album han tänkte göra.”

Ann Helena Rudberg på den egna bloggen den 9 november 2012.

Anna Dahlberg, Expressen:

“Hastigt och lustigt har Sverige fått en invandringsdebatt. Jag fattar ingenting (…) Jag som just upplevt ett närmast idylliskt multikultiliv i kvartersbutikerna, på restaurangerna och basketplanerna.“

Anna Dahlberg, Expressen 29 maj 2002.

Anna Kinberg Batra (M):

”Stockholmare är smartare än lantisar.”

Anna Kinberg Batra i SVT 1998.

Annie Lööf (C):

”Titta bara på gruppen somalier, dom har hög arbetslöshet i Sverige. I Storbritannien och i USA så är dom kända för att vara entreprenöriella, kreativa, driva företag och jobba mycket.”

Annie Lööf den 9 oktober 2011 i Agenda TV2.

Anke Van dermeersch, belgisk politiker.

The Western world of the 21 century will be characterized by two fundamental problems, the racial and the civilization conflict . If we remain silent about this it will only make problems worse. The next generation of Europeans, our children and grandchildren, will have to fight for the survival of the Western culture.

Anke Van dermeersch, maj 2016. Anke är parlamentsledamot i Belgien.

Arthur Engberg (S) Landshövding, Ecklesiastikminister:

”Vi hava ju lyckan att äga en ras som ännu är ganska oförstörd, en ras som är bärare av mycket höga och mycket goda egenskaper. Men det underliga är ju att, medan vi är ytterst angelägna om att ha stamtavlor över våra hundar och hästar, så äro vi inte alls angelägna att se till huru vi skola bevara och skydda vår egna, svenska folkstock. Det är verkligen på tiden att detta sker.”

Arthur Engberg i riksdagen 1921.

Astrid Meland, norsk journalist:

”Svenskarna tror att Norrmän är extrema rasister när vi debatterar norsk kultur. Det är typiskt svenskt.”

Astrid Meland, norsk journalist (VG 31 januari 2013).

”Svenskarna utmärker sig nu för tiden i sin specialgren: Att finna extremister och rasister överallt.”

Astrid Meland, norsk journalist (VG 31 januari 2013).

”Hela Sverige framstår ofta som en parodi.”

Astrid Meland, norsk journalist (VG 31 januari 2013).

Barbara Lerner Spectre, judisk aktivist:

”Sweden’s nazi party now most popular party, we should be concerned for sweden’s jews and minorities, dark times ahead.”

Barbara Lerner Spectre på twitter om SD. Okänt datum (troligen 23 augusti 2015).

Bengt Westerberg (FP):

”De främlingsfientliga aktörerna har ­vissa drag gemensamt. De ser konspirationer bakom det mesta, åsidosätter etablerade fakta och utmålar den egna gruppen som modiga sanningssägare. De lyfter fram saker som uppfattas som fel i samhället och påstår att etablerade medier blundar för eller förvanskar problemen.”

Bengt Westerberg i Aftonbladet den 3 december 2012.

Bert Karlsson, asylprofitör

”Jag anställer nästan inga svenskar för dom är så jävla lata och dom snackar så jävla mycket skit, men dom vill inte jobba. Det är väldigt få svenskar som vill jobba ordentligt… ”

Bert Karlsson blir uppringd av Nej till asylboenden i Kungsbacka 4 april 2016.

Birgitta Ohlsson (FP):

”Avskaffa Sverige!…Det är dags för oss som kallar oss världsmedborgare att damma av världsfederalismen som vision för en mer rättfärdig värld genom att sträva efter en global union med federalistiskt statsskick. Varje land ska avstå delar av sin nationella suveränitet. Genom en global rättsordning kan mellanfolkliga konflikter lösas fredligt. En världslag ska stiftas av ett demokratiskt valt världsparlament och hävdas genom världspolis.”

Birgitta Ohlsson i Expressen 6 juni 2001.

Bodil Sidén, f.d. andra vice ordförande i Moderata Ungdomsförbundet:

”Sverigedemokraterna är kollektivister, inte individualister. Med sitt hat gör de skillnad på människor. Med sin populism skapar de kaos. Deras rasistiska, nationalistiska, socialkonservativa natur är väsensskild från en moderat samhälls- och människosyn.”

Bodil Sidén i januari 2016 i samband med att hon kommenterade sitt avhopp från Muf.

Brandos, skoföretag (ägarna Fredrik Juto och Carl-Johan Pantzar):

”Som företag tar vi vanligtvis inte ställning i politiska frågor. Alla ska känna sig välkomna hos oss oavsett vad dom tycker. Men det finns gränser. Dom flesta av våra medarbetare är födda i andra länder och många har sina rätter i andra delar av världen. Vi tycker inte att det är rimligt att dom ska behöva hjälpa kunder som i grunden inte respekterar dom. Det är ett arbetsmiljöproblem helt enkelt. Vi vill därför uppmana dig som röstade emot mångfald i valet att inte handla hos oss. Om du inte uppskattar mångfald så tror vi inte heller att du skulle uppskatta Brandos och det vi kan erbjuda.”

Fredrik Juto och Carl-Johan Pantzar i en video som riktade sig mot Sverigedemokraternas över 300 000 väljare efter valet 2010. Mer om Brandos här och här.

Bruce Bower, amerikanska debattör:

”Europa håller långsamt på att begå självmord, men Sverige är tydligt fast beslutet att göra det snabbare än resten av Europa.”

Bruce Bower den 21 maj 2013 på Frontmag.

Cecilia Malmström (Folkpartiet-Liberalerna):

”Med en åldrande och minskande europeisk befolkning behöver vi arbetskraftsinvandring för att klara välfärden. Europa behöver helt enkelt invandring för att överleva.”

Cecilia Malmström juni 2010 på sin blogg.

Centerpartiets program:

”Som en nationell uppgift framstår den svenska folk­stammens bevar­ande mot inblandning av minder­värdiga utländska ras­element samt motverk­andet av invand­ring till Sverige av icke önsk­värda främ­lingar. Folk­material­ets bevar­ande och stärk­ande är en livs­fråga för vår nation­ella utveck­ling.”

Ur partiprogrammet för Bondeförbundet (senare Centerpartiet) 1933.

”Tack vare stora folkvandringar från t.ex. Afrika har dagens Europa befolkats och kunnat utvecklas ekonomiskt, socialt och kulturellt.”

Centerpartiets program ”välkommen till Nybyggarlandet” (2011):

”Hade vi haft den migrationspolitik som Kanada har hade vår population idag kunnat uppgå till hela ca 40 miljoner. Det skulle innebära mycket arbetskraft som vi är i behov av för morgondagens välfärd.”

Centerpartiets program ”välkommen till Nybyggarlandet” (2011).

”Centerpartiet strävar efter öppna gränser, fri rörlighet och en generös flyktingpolitik. För ett parti som värnar friheten och bygger sina värderingar på alla människors lika rätt och värde finns inget annat logiskt ställningstagande än att man är för en fri invandring.”

Ur förslag till nytt program för Centerpartiet 2012.

Christer Ewe (M):

”Muslimer är duktiga på att föda barn och utnyttja vårt system.”

Christer Ewe i Uppdrag granskning 10 september 2002 när Janne Josefsson använder dold kamera.

Christopher Caldwell, författare:

”Om européerna hade insett när invandringen från Turkiet, Marocko, Algeriet och andra länder tog sin början under 1950- och 1960-talen att det skulle byggas tusentals moskéer överallt i Europa ett halvsekel senare hade de aldrig tillåtit denna invandring.”

Christopher Caldwell i boken Reflections on the Revolution in Europé.

Dagens Nyheter (intervju med invandrare):

”Det är inte lika fel att våldta en svensk tjej som att våldta en arabisk tjej, säger Hamid. Den svenska tjejen får ju massor av hjälp efteråt, och hon har nog redan knullat. Men arabtjejen får problem med sin familj. För henne är det en stor skam att bli våldtagen. Det är viktigt att hon har kvar oskulden när hon gifter sig.”

Artikel och intervju DN 11 februari 2000.

”Jag har inte så mycket respekt för svenska tjejer. Man kan säga att de blir sönderknullade.”

Artikel och intervju DN 11 februari 2000.

Dan Korn, Rabbin:

“Den svenska etniciteten är något som borde avskaffas med omedelbar verkan.”

Dan Korn i Tidskriften Neo 2013.

David Goldman, ”Hatewatch”:

”Vårt mål är…att ringa in och marginalisera extremister, hålla dem borta från det legitima politiska samtalet.”

David Goldman i tidskriften Arena nr 3, 1998.

David Lång (SD):

”Varje svensk som väljer att bo i Sverige har rätt att slippa bo i ett invandrardominerat område oavsett inkomst, oavsett förmögenhet. Det är en mänsklig rättighet.”

David Lång (SD) i riksdagen 30 maj 2012.

David Schwarz, jude från Polen:

”Problemet är inte längre den svenska flyktingpolitikens utan den svenska demokratins vara eller icke vara.”

David Schwarz (okänt årtal).

”Invandrarna har kommit för att stanna i Sverige. Idag överstiger antalet 1 miljon, om ett par decennier trodde de bli 2-3 miljoner, beroende på högre födelsetal och det ökande trycket mot vårt lands gränser…”

David Schwarz i DN 2/10 1980.

”Vi bör ge invandrarna företräde till nyckelbefattningar som domare, polismästare, landshövdingar och ambassadörer.”

David Schwarz i DN 2/10 1980.

”Idag kan man bli svensk medborgare utan att kunna svenska. Det är ofattbart.”

David Schwarz i ”Invandrare & Minoriteter” nr 5-6, 1993.

Ebba Bratt-Wittström:

”Regeringen signalerar till våra nya svenskar att det räcker om de lär sig lite lagom blattesvenska så att de kan slå upp ett stånd och sälja bananer i Rosengård.”

Ebba Bratt-Wittsröm i en skolpolitisk debatt 2006.

Erik Almqvist (SD):

”Jävlas inte med svenskarna.”

Erik Almqvist till Soran Ismail 2010.

Erik Ullenhag (FP):

”Vi måste bli bättre på att ta tillvara på den potential som finns i vårt land, men vi måste också locka hit fler som vill jobba och bo i vårt land.”

Erik Ullenhag, 7 dec 2012 i Aftonbladet.

Erna Solberg:

“Detta håller på att bli ett av de största problemen på den europeiska kontinenten. Det är inte humant att låta människor stanna. Huvudströmmen är inte asylsökare, utan människor som vill ha ett bättre liv.“

Erna Solberg, Statsråd i Norge i Aftenposten 4 november 2003.

Eske Wollard, tysk antirasist:

”Hon är rasist, böckerna är rasistiska och passar inte in i vårt samhälle.”

Eske Wollard om Pippi Långstrump under ett seminarium i Leipzig 2011.

Eva Bergqvist, läkare:

”Antirasism har blivit en födkrok för allt fler. För att födkrokar skall fortsätta existera krävs rasism, nynazism och antisemitism, vilket är en av förklaringarna till att allt fler svenska företeelser etiketteras som rasistiska, nazistiska, främlingsfientliga, antisemitiska osv. Det finns alltså betydande ekonomiskt intresse av att underblåsa konflikter mellan invandrare och svenskfödda…”

Eva Bergqvist i den egna tidningen ”Fri information” (okänt årtal).

Expressen:

”Vägglössen är tillbaka.”

Expressen 11 januari 2006.

Facebook:

”FB-vänner, om några av er, mot all förmodan, har röstat på SD, så ber jag er i all vänlighet att avlägsna er från min vänlista. Vi har ingenting gemensamt. Ni går emot allt jag står för: Mina vänner är vidsynta, varmhjärtade, solidariska människor som tar strid för mänskliga rättigheter och allas lika värde.”

Meddelande på Facebook i september 2010.

Fatima Obaid, muslim

”Det känns som Irak eller något annat arabland. Jag trivs jättebra i Malmö.”

Fatima Obaid uttalar sig i TV (okänt årtal).

Fredrik Bergqvist (M):

”Slutligen har det blivit väl tydligt att de så kallade kriminella gängen inte är så mycket mer än avskum som ska slängas ut från stan, och i de fall de inte är svenska medborgare så ska de även slängas ut från Sverige.”

Fredrik Bergqvist (M) Norrköping, 29 juni 2011 på sin blogg.

Fredrik Reinfeldt (M), Statsminister 2006-2014:

”Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd.”

Fredrik Reinfeldt (M) i boken ”Det sovande folket” (1993).

”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.”

Fredrik Reinfeldt (M) i ett tal i Ronna, Södertälje den 14 november 2006.

”I Sverige lever idag inte mindre än 100 000 människor med turkiskt ursprung. Många av dem med band till just er stad. De är människor som är och förblir en viktig del av Sverige och dess utveckling. Vad Kulu betytt för Sverige utgör ett viktigt och levande exempel på vad Turkiet har att erbjuda vår europeiska gemenskap.”

Fredrik Reinfeldt (M) den 21 april 2009 i ett tal i Kulu i Turkiet.

”Låt mig därför slå fast att det är min övertygelse att EU behöver Turkiet. Och att Turkiet behöver EU.”

Fredrik Reinfeldt (M) den 21 april 2009 i ett tal i Kulu i Turkiet.

”Därför stödjer Sverige också ett turkiskt medlemskap i EU. Turkiet är en sekulär demokrati som hör hemma i Europa.”

Fredrik Reinfeldt (M) den 21 april 2009 i ett tal i Kulu i Turkiet.

”Att på det sättet hävda att det finns en grupp som skulle kunna definieras som svenskar, även om jag förstår att det är ett stort intresse i Sverigedemokraterna att ständigt återkomma till den formuleringen, visar sig väldigt ofta vara svårt att sedan definiera. Det blir så väldigt många som känner sig som svenskar som helst plötsligt får höra att de inte är det. Och det är ju en märklighet kanske när man ska försöka definiera det.”

Fredrik Reinfeldt 9 december 2010 i riksdagen.

”Jag är en typisk svensk. Min farfarsfar var frukten av en romans mellan en färgad amerikansk cirkusartist och ett lettiskt hembiträde. Det är svenskt.”

Fredrik Reinfeldt på Moderatstämma i Västerås den 27 augusti 2009).

”Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.”

Fredrik Reinfeldt september 2010.

Fria Tider (Webtidning):

”2011 blev det år då vita nyfödda barn hamnade i minoritet i USA. I Tyskland var barn som föddes in i en invandrarfamilj 40 procent. I Sverige var 2011 en tredjedel av alla barn mellan noll och fyra år antingen födda utomlands eller hade minst en utrikes född förälder.”

Fria Tider 31 juli 2012.

”Om utvecklingen forsätter i samma takt som under den senaste mandatperioden kommer svenskarna redan om 40 år vara en minoritet – i sitt eget land. Det visar en ny prognos från statistikern bakom ”Affes Statistik-blogg”.

Fria Tider 5 september 2010.

Granskning Sverige (Radioprogrammet):

”Beräkningar visar att så många som 15 000 svenska kvinnor av invandrare varje år”.

(Radioprogrammet) Granskning Sverige, mars 2014.

Gustav Kasselstrand (f.d. ordförande för Sverigedemokratisk Ungdom):

”Anna Kinberg Batra är ett stolpskott utan dess like.”

Gustav Kasselstrand i podradion ”Ingrid & Conrad” 20 september 2016.

Göran Rosenberg, judisk författare och debattör:

”Den som har ett problem med att skilda språk, religioner och kulturer lever tätt inpå varandra, i nära beröring med varandra, har i grunden ett problem med Europa. Den mångkulturella trängseln är inte ett illasinnat påfund av Europas fiender, inte heller en följd av de senaste årtiondenas migrationsströmmar (även om de onekligen har gjort sitt till). Mångkulturen är Europas öde och utmaning vare sig européerna vill det eller inte och oavsett hur många gränser de genom historien försökt befästa mellan sig.”

Göran, Rosenberg i tal i Storkyrkan den 15 september 2015.

Göran Skytte, journalist:

”En mycket stor del av dem som då viftade med Lenin, Stalin och Mao sitter idag i ledningen för tidningar, radio, TV, de är professorer och höga män i departementen och staten. Jag var med. Under några år betecknade jag mig som revolutionär kommunist. För mig är det ett stort nederlag. Det fyller mig med skam och äckel att tänka på den tiden.”

Göran Skytte, Aftonbladet 5 april 1996.

Hans Hagnell (S), ekonom:

”För varje jugoslav, turk eller grek, som flyttar till Sverige blir en svensk 50-åring arbetslös. Världen är ingen skola för konfirmander. Det är inte liberalism vi behöver. Arbetsmarknadsläget fordrar både nu och i framtiden en hård protektionistisk politik.”

Hans Hagnell, Aftonbladet 20 januari 1968.

Hans Rustad, Norge:

”Den politiska korrektheten är dödlig. Den förlamar andningsorganen i en demokrati, det vill säga yttrandefriheten.”

Hans Rustad, document.no 12 december 2009

Helene Lööw, ”expert” på nazism:

”Sverigedemokraterna är varken högerextremister, rasister eller fascister.”

Helene Lööw, DN 6 december 1999.

Helmut Schmidt, f.d. politiker i Tyskland:

”Vi behöver ingen invandring. Invandring från främmande civilisationer ger oss fler problem än fördelar. Invandring från besläktade civilisationer är problemfritt.”

Helmut Schmidt, december 2010.

Helmuth Nyborg, professor:

”Västvärldens politiker är i full gång med att förstöra sina egna demokratier och välfärdsstater. Genom den massiva invandringen av människor med betydligt lägre IQ rasar våra länder i rask takt ner mot den gräns där demokratin inte längre går att upprätthålla – ett genomsnittligt nationellt IQ under 90.”

Helmuth Nyborg den 20 september 2012 i Dispatch International.

”Skillnaderna i fertilitet och den massiva invandringen av lågintelligenta från syd till nord förklarar varför Europa och USA blir dummare för varje dag som går.”

Helmuth Nyborg den 20 september 2012 i Dispatch International.

”Enligt den brittiske forskaren Richard Lynn har migranter med låg IQ en tendens att glömma att spara mat till vintern, ordna varma kläder och en bostad som skyddar dem mot kylan. Därför försvann de lågintelligenta efterhand, medan de intelligenta klarade sig bra i det kalla klimatet. Denna urskillningsprocess ligger bakom de intelligensskillnader vi ser i dag – med en genomsnittlig botten-IQ i Afrika på 70 och en topp-IQ på 105 i de nordasiatiska länderna.”

Helmuth Nyborg den 20 september 2012 i Dispatch International.

”Den finske forskaren Tatu Vanhanen har mätt skillnaderna i genomsnittlig nationell IQ och funnit att anmärkningsvärt få – om ens några – länder med en genomsnittlig IQ på under 90 någonsin har kunnat skapa en demokratisk välfärdsstat som den danska. Intelligens är ytterst viktig för personlig framgång, men också för länders utveckling.”

Helmuth Nyborg den 20 september 2012 i Dispatch International.

”De amerikanska forskarna Herrnstein och Murray har konstaterat att en växande välfärd leder till att mödrar med lågt IQ börjar skaffa fler barn och får dem tidigare än mödrar med högt IQ. Enkla uträkningar visar att detta gradvis kommer att leda till lägre genomsnittlig IQ.”

Helmuth Nyborg den 20 september 2012 i Dispatch International.

”För det första att ju fler lågintelligenta invandrare som kommer, desto lägre blir den genomsnittliga IQ:n. För det andra har Danmark länge lidit av en katastrofalt låg fertilitet, långt under de 2,05 barn per kvinna som krävs för att upprätthålla befolkningen, vilket betyder att antalet danskar ständigt minskar. För det tredje blir den danska befolkningen allt äldre. De två sistnämnda faktorerna medför att de etniska danskarna är på väg att försvinna från jordens yta.”

Helmuth Nyborg den 20 september 2012 i Dispatch International.

”Sverige har inte bara tagit emot fler immigranter från icke-västliga länder än Danmark, ledande politiker uppmuntrar dessutom ännu mer invandring. De första tecknen på en annalkande katastrof syns redan.”

Helmuth Nyborg den 20 september 2012 i Dispatch International.

”Just nu är bara 20 procent av de barn som föds i London barn till etniska britter och 80 procent är barn till invandrare.”

Helmuth Nyborg den 20 september 2012 i Dispatch International.

Henrik Arnstad (kallar sig ”historiker” och ”fil. kand” men är inte det):

”Neofascisterna inom SD vill inte avskaffa den parlamentariska demokratin, till skillnad från exempelvis Adolf Hitler. I stället ska majoritetssamhällets tyranni råda, som via demokratiska beslut rasistiskt förtrycker utsatta minoriteter.”

Henrik Arnstad i DN 15 november 2012.

Henrik Berggren:

”I en homogen nationalstat som den svenska hade den nationella idén skapat en naturlig grund för arbetarrörelsen att bygga vidare. Människor hade fostrats till samkänsla och solidaritet under historiens gång….”

Citat ur boken ”Vad är Sverige? Röster om nationell identitet” (Alf W Johansson).

Herman Lindqvist, författare:

”Glöm inte att svenska folket är extremt fegt, det saknar civilkurage, människorna är extremt konflikträdda, få vågar säga vad de tycker, detta har gjort att beslut fattas ibland högt över huvudena på folket eftersom folket inte säger ifrån. Det skulle behövas mycket mer djävla anamma och riktig finsk sisu.”

Herman Lindqvist, juni 2012.

Iben Thranholm, dansk debattör, journalist:

”Our leaders can not protect our culture because they don’t know how to be masculine. The don’t know how to fight back, because they don’t dare to. It is a huge problem. We need a sort of male revolution. … Men needs to take responsibility, to go back to the old male virtues, to defend, the women, the children and the culture.”

Iben Thranholm januari 2016 med anledningen av migranternas övergrepp mot kvinnor i Köln den 31 december 2015.

Ingrid Björkman, docent:

”Invandringspolitiken försvaras med moraliserande argument, aldrig med sakskäl. Dess försvarare gör anspråk på att ha moralmonopol. Jag hävdar att denna moral är en myt och att den invandringspolitik som först det senaste decenniet i själva verket är djupt omoralisk.”

Ingrid Björkman på DN Debatt 20 oktober 1993.

”Om invandringen får fortgå som den gjort de senaste tio åren kommer svenskarna vara en minoritet i Sverige år 2056.”

Docent Ingrid Björkman 1994.

Ingrid Carlqvist, journalist, författare:

”Inget annat land än Sverige har utsatt sig självt för en sådan massinvandring, för så oerhört många skilda kulturer och haft en sådan naiv tro på att detta skulle vara problemfritt. Och inte vågar politikerna ta i problemen heller, utan envisas med att låtsas som om det mesta är bra och allt skulle lösa sig om inte vissa svenskar vore främlingsfientliga.”

Ingrid Carlqvist, Kvällsposten 26/12 1998.

”Om man inte får lov att kritisera islamismen för att det finns muslimer som blir ledsna, då skulle man inte ha fått kritisera nazismen heller, för det fanns ju snälla nazister som bara hade gått med för att det var fina uniformer eller whatever.”

Ingrid Carlqvist 27 oktober 2012.

”Igår på Sveriges Televisions Agenda så hade de barn- och äldreministern Åsa Regnér, som man knappt vet hur hon ser ut för hon har ju verkligen inte gjort mycket väsen av sig, som de flesta i den här regeringen. Då intervjuade de henne och då säger de i det här inslaget att var femte 16-åring i Sverige är numera ett ensamkommande flyktingbarn. Var femte sextonåring. Alltså 20 procent av alla 16-åringar i Sverige är ett så kallat ensamkommande flyktingbarn.”

Ingrid Carlqvist i podden Ingrid & Conrad del 30, 25 januari 2015.

”I många, många år så har vi haft dessa våldsamma vänsterextrema motdemonstrationer, där folk har slagits, spottat kastat saker på, för övrig helt fredliga demonstrationer. Var har tidningarna varit då, vad har journalisterna skrivit då? Aldrig har man kallar dem vänsterextrema, aldrig har man visat att det är de som står för våldet och hoten utan man har beskrivit det som att ’det blev sammandrabbning mellan grupperna’ och alla som har varit på en sådan demonstration vet att våldet förekommer alltid på motdemonstranternas sida, de vänsterextrema motdemonstranterna.”

Ingrid Carlqvist i Ingrid & Conrad 2 februari 2016.

Ingrid Carlqvist, Lars Hedegaard:

”Dispatch kan nu avslöja att det korrekta talet är 574 000 muslimer i Sverige och 256 000 i Danmark. Den statistiska osäkerheten kan uppskattas vara +/- 20 000 för Sveriges del och +/- 10 000 för Danmarks.”

Carlqvist & Hedegaard, Dispatch International 30 augusti 2012.

”För Sveriges vidkommande beräknas invandringen de kommande två åren, enligt Migrationsverkets egna prognoser, bli 174 500 personer. Sannolikt kommer de allra flesta av dessa att vara muslimer.”

Carlqvist & Hedegaard, Dispatch International 30 augusti 2012.

Ingvar Carlsson (S), f.d. Statsminister

”Sverigedemokraterna måste stoppas till varje pris.”

Ingvar Carlsson (S) 1996.

Jan Milld, författare, debattör, bloggare:

”Den etniska sammansättningen av befolkning i Sverige har förändrat drastiskt under 1900-talet. År 1900 var antalet utrikes födda i Sverige 35 600 personer, vilket utgjorde 0,7 % av befolkningen. År 2000 var antalet utrikes födda 1 miljon, och utgjorde mer än 11 % av befolkningen. Antalet personer med utländsk bakgrund uppgick år 2000 till drygt 1,6 miljoner, vilket motsvarar nära 20 % av Sveriges befolkning.”

Jan Milld i boken Dialog om invandringen, 2002.

”Förräderi är ett starkt ord, men vad kan bättre beskriva den samhällsupplösning som åstadkomits i Sverige sedan 1980-talet, genom framförallt massinvandringen och det mångkulturella projektet?”

Jan Milld i boken ”Vitbok – mångkulturellt facit”, 2010.

”Nu har gränserna öppnats för en storskalig invasion, utan att ett skott har avlossats för att avvärja detta. Tvärtom – landets egna makthavare inom politik och myndigheter, massmedia och stora organisationer, medverkar aktivt till det som sker!”

Jan Milld i boken ”Vitbok – mångkulturellt facit”, 2010.

”Genom den omfattande muslimska invandringen blir kristendomen bara en religion bland andra i Sverige, samtidigt som judendomen kan uppgraderas.”

Jan Milld i boken ”Vitbok – mångkulturellt facit”, 2010.

Jan Nordwall, generalsekreterare:

”När jag pratar svensk kultur då pratar jag om det mångkulturella samhälle som vi lever i idag. Det är svensk kultur för mig.”

Jan Nordwall, generalsekreterare för Sveriges Hembygdsförbund i P1, 27 augusti 2010.

Jan Tullberg, ekonom:

”Det verkar besvärande att tro att invandrarna ska komma till Sverige och förbättra svenskarnas försörjningskvot, tvärtom har de ju mycket sämre försörjningskvot själva, så att hela idén att invandringen ska kunna lösa svenska problem med en äldre generation som blir äldre är misstaget. Ibland får man villfarelsen att det går att göra, men det är för att man räknar fel.”

Jan Tullberg i ett föredrag, februari 2016.

Janne Josefsson, journalist:

”Flykting- och invandrarfrågan är det största journalistiska sveket som min generation journalister genomfört i det här landet. Vi har inte på ett seriöst och trovärdigt sätt beskrivit vilka oerhörda problem som finns i ett mångkulturellt samhälle.”

Janne Josefsson i Helsingborgs Dagblad 19 februari 2008.

”Skulle man göra en folkomröstning så skulle ingen vilja ta emot dom (flyktingarna)”

Janne Josefsson i SVT Opinion den 11 februari 2016

Jenny Norberg, journalist SvD:

”Historikern Henrik Arnstad föreslog häromdagen att vi ska börja kalla SD för fascister, liksom andra högerextrema partier på modet i ett surt Europa. Det passar utmärkt.”

Jenny Norberg, Svenska Dagbladet 19/11 2012.

Jimmie Åkesson, partiledare, SD:

”Kan man få bort den muslimska invandringen och istället ha en invandring av kristna till Sverige så har jag inga moraliska problem med det.”

Åkesson i Södertälje våren 2010.

”Det intressanta för oss, det är inte var man kommer ifrån ursprungligen eller vilken hudfärg man har eller vilken skostorlek som passar ens fötter för den delen. Det är inte det som är det viktiga, svenskheten sitter inte i skinnet, den sitter i ditt beteende och i dina värderingar och låt oss alltid i alla sammanhang vara mycket tydliga med det.”

Jimmie Åkesson, tal på landsdagarna 2011.

”I vårt parti finns inget utrymme för extremister, rasister, rättshaverister eller andra med ett personligt behov av politiska eller privata utsvävningar. … Vår sak är alldeles för viktig för att låta några enskildas personliga problem utgöra hinder för vår framgång. Från och med nu råder nolltolerans och arbetet med att städa upp i leden ges högsta prioritet. … Den som känner sig träffad av eller har problem med dessa skarpa formuleringar bör genast lämna Sverigedemokraterna frivilligt.”

Jimmie Åkesson, i brev till de förtroendevalda oktober 2011.

”Det finns en grupp människor som har bott här väldigt länge som man skulle kunna betrakta som etniska svenskar alldeles säkert, men det är nog ganska få nu levande människor med svensk nationell identitet, som kan betraktas som det.”

Åkesson hos Rosenberg i TV4 15 november 2012.

”Vi definierar inte nationen utifrån etnicitet och därför tycker jag inte att det är politiskt intressant utan det får vetenskapen analysera om de tycker det är spännande.”

Åkesson hos Rosenberg i TV4 15 november 2012.

”Jag är öppen för det, en flyktinginvandring av kristna från Irak, absolut, men vi kan inte ta emot alla kristna i Irak på en gång, de är väldigt många.

Åkesson i Södertälje våren 2010.

”Vi måste komma bort ifrån bilden av SD som ett parti som tycker att svenskar är bra människor som bott här sedan Hedenhös och är blonda och blåögda. Det här är ett sätt att tydliggöra det. Vi vill stärka medborgarskapet. Vi är för en öppen svenskhet. Du ska kunna bli svensk och vi försöker specificera hur du kan bli en del av den svenska nationen och hur du integreras. Vår syn på integration är att det i väldigt hög grad innebär anpassning för dem som kommer hit.”

Jimmie Åkesson i Aftonbladet den 30 juni 2016

Johanna Rytel, född i Warzawa, ”konstnär”:

”Jag tänker aldrig föda en vit man, så det så. Man vill ju inte utsätta andra tjejer för samma obehag i framtiden.”

Johanna Rytel, Aftonbladet 11 april 2004.

Johannes Magnus, ärkebiskop:

”Sex ha orsakerna till olyckorna i Sverige varit, äro och skola vara:

1, Egennytta
2. Dolskt hat.
3. Förakt för lagarna.
4 Liknöjdhet för det allmännas bästa.
5. Tanköst gynnande av utlänningar.
6. Inrotad avundsjuka mot landsmän.”

(Johannes Magnus, 1500-talets början.)

Jonas De Geer, författare, skribent, debattör:

”Sedan 1900-talets sista decennier sker en massinvandring till Europa av människor från andra världsdelar, en massinvandring vars omfattning saknar motstycke i historien. Ett av de länder som drabbats värst är det lilla, nyss etniskt homogena, Sverige.”

Jonas De Geer i förordet till boken ”Dialog om invandringen” av Jan Milld 2002.

”Det heter att vi förvandlas till ett ”mångkulturellt” samhälle. Denna omvälvning har skett till ett mycket högt pris. Hur högt är svårt att uppskatta eftersom massmedia sorgfälligt mörklägger och ljuger om massinvandringens konsekvenser. Istället skapar och underhåller vår tids makthavare ­ de som har makten över massmedia ­ en falsk verklighet, ett falskt medvetande hos de vanliga medborgarna.”

Jonas De Geer i förordet till boken ”Dialog om invandringen” av Jan Milld 2002.

”Det finns de som istället för att ge upp inför till synes övermäktiga motståndare fortsätter kämpa, som inte kan annat. En sådan person är Jan Milld. Han har under snart ett decennium fört en synnerligen otacksam kamp mot det svenskfientliga åsiktsförtrycket, driven av en bergfast tro på de (i bästa mening) demokratiska värdena, av tron på var mans rätt att hysa och ge uttryck för sin åsikt.”

Jonas De Geer i förordet till boken ”Dialog om invandringen” av Jan Milld 2002.

”Jimmie Åkesson är bara en folkpartist draperad i svenska flaggan”

Jonas De Geer 11 februari 2013 i Radio Framåt.

Jonathan Friedman, professor:

”Eliten har i kraft av den isolering som de lever i blivit mer och mer rädd för folket och vad det kan inrymma. Hållningen är att folk i allmänhet är dumma och farliga. Den politiska klassen har fjärmat sig från folket. Den är kosmopolitiskt inställd och ser sig själv som överordnad nationen snarare än en del av den. Ekonomiskt understöds det av att den politiska klassens löner har vuxit snabbast av alla. Den har aldrig haft det bättre. I det avseendet påminner situationen om romarrikets sista 100 år.”

Jonathan Friedman i Jyllands-Posten 15 september 2002.

Juan Fonseca, invandrare från Colombia:

”Det svenska samhället kan bara vitaliseras om man på riktigt accepterar att Sverige är ett mångkulturellt samhälle med allt det positiva som detta innebär.”

Juan Fonseca i Aftonbladet 7 oktober 1992.

”…tror man sig kunna lösa de brister och fel som finns i den svenska flykting- och invandrarpolitiken genom att sätta stopp för nya flyktingar. Jag hävdar motsatsen.”

Juan Fonseca i Aftonbladet 20 november 1992.

”…generella välfärdsinsatser är nödvändiga för att invandrarna ska bli delaktiga i samhällsprocessen. Det senare möjliggörs av en – ur formell synpunkt – konsekvent tillämpning av jämlikhetsprincipen. Invandrarnas tillgång till välfärdssamhället skulle alltså inte diskrimineras. De ska ha samma rättigheter som infödda medborgare.”

Juan Fonseca i Aftonbladet 9 februari 1994.

”Som ett modernt samhälle kan inte Sverige i dessa dagar stå för bevarandet av etnisk renhet, nationalegoism och exkluderandet av invandrade medborgare.”

Juan Fonseca i Aftonbladet 9 februari 1994.

”Det nya Sverige, det annorlunda Sverige, är starkt underrepresenterat i alla de maktinstanser som avgör vårt lands öde.”

Juan Fonseca i Metro, den 28 juni 1995.

”Integration kommer att vara Sveriges viktigaste fråga framöver. För att arbeta med den krävs ett samlat grepp och nya idéer. Därför bör regeringen överväga att inrätta ett integrationsdepartement med ordentliga resurser och personal.”

Juan Fonseca i Arbetet 3 oktober 1995.

”Arbetsmarknaden har utvecklats till ett reservat för svenskar med blå ögon och ljust hår.”

Juan Fonseca i Svenska Dagbladet 6 september 1996.

”Kalla mig gärna extremist, men jag kan inte längre acceptera att nästan 70 procent av invandrarna i Sverige saknar reellt politiskt inflytande…. Ge oss del av makten. I annat fall måste vi ta oss makt.”

Juan Fonseca i Sydsvenskan 17 november 1996.

”Verkligheten i dag är att en omfattande diskriminering förekommer i Sverige. Vi svarthåriga kan vara svenska medborgare sedan 40 år men har inte samma rättigheter som de ljushåriga.”

Juan Fonseca i Folket 28 oktober 1997.

”Helst placeras invandrarna i särskilda områden för att inte få mycket kontakt med svenskar.”

Juan Fonseca i Folket 28 oktober 1997.

”I Rinkeby bor 3 000 turkar, de har bott där i 25 år. De får en tolk när de kommer till försäkringskassan. Varför inte anställa en turk istället?”

Juan Fonseca i Norrköpings Tidningar 28 oktober 1997.

Invandrarstämpeln måste tas bort från oss. Hur länge kommer vi annars att vara invandrare i det här landet?”

Juan Fonseca i SSU-tidningen ”Tvärdrag”.

Julia Caesar, författare (pseudonym):

”Vad är ett hem? En trygg plats som du delar med människor som liknar dig själv, som har samma etnicitet, kultur, värderingar och sociala koder. Allt detta lägger grunden för trygghet och gemenskap. Över hela världen söker sig människor till andra med samma etnicitet som de själva. Om man definierar Sverige som ett ”hem” bryter definitionen ihop. Sverige är inget hem längre.”

Julia Caesar 4 november 2012.

”Enligt siffror från SCB (Statistiska centralbyrån) som presenteras av Affes statistikblogg har personer i åldrarna 0-54 år med utländsk bakgrund (utrikes födda, inrikes födda med två utrikes födda föräldrar och inrikes födda med en utrikes född förälder) ökat med 447 759 under åren 2002-2011. Under samma tid har personer 0-54 år med svensk bakgrund minskat med 209 122.”

Julia Caesar 4 november 2012.

”Det har inte på länge handlat om ”flyktingmottagande” eller ”reglerad invandring”. Alla gränser är sprängda. Det som pågår är ett regelrätt befolkningsutbyte. Sedan 1980 och till och med 31 oktober i år har Sverige gett uppehållstillstånd eller uppehållsrätt till 1 631 624 utlänningar, de flesta tillstånden är permanenta (PUT). Under 2000-talet har drygt en miljon tillstånd beviljats.”

Julia Caesar 4 november 2012.

”Mitt land är inte längre mitt. Det är belägrat av andra länders befolkningar. Begär inte av mig att jag ska känna samhörighet med de söndertrasade resterna av det land jag föddes i. Jag känner inte igen mig i ett helt förändrat Sverige, mitt främlingskap bara växer. Liksom andra svenskar har jag berövats de fundamentala förutsättningar som allt liv bygger på: igenkännande – som skapar samhörighet – som skapar trygghet – som skapar framtidstro. Vi som tillhör ursprungsbefolkningen – vi som brukade kallas svenskar innan ordet stals och devalverades till att gälla vem som helst som råkar sätta sin fot på svensk mark – byts ut i allt snabbare takt.”

Julia Caesar 4 november 2012.

”Det var en gång ett litet land långt uppe i norr där människorna levde i fred med varandra och var trygga. Det var ett lyckligt land, förskonat från krig sedan hundratals år. Jag minns det landet. Jag minns det tydligt. Jag är tillräckligt gammal för att ha upplevt det goda Sverige.”

Julia Caesars inledning i boken ”Världsmästarna. När Sverige blev mångkulturellt”, 2010.

”Vi är ett av världens mest skattetyngda länder, ett land där invånarna för första gången i världshistorien tvingas betala för sin egen kolonisering.”

Julia Caesar i boken ”Världsmästarna. När Sverige blev mångkulturellt”, 2010.

”Svenska folket får inte tala om det som sker med vårt land. Med ogrundade tillmälen som ”rasist”, ”främlingsfientlig” och ”islamofobi” har politikerna lyckats med bravaden att tysta en hel nation.”

Julia Caesar i boken ”Världsmästarna. När Sverige blev mångkulturellt”, 2010.

”Bland gifta turkiska kvinnor i Sverige är 88 procent gifta med en man från Turkiet, av iranska kvinnor är 94 procent gifta med en man av iranskt ursprung, bland vietnamesiska kvinnor är 83 procent gifta med en man av vietnamesiskt ursprung.”

Julia Caesar i boken ”Världsmästarna. När Sverige blev mångkulturellt”, 2010.

”En uppmärksammad studie i Danmark (Eyvind Vesselbo 2000) kartlade 145 turkiska män som kom till Danmark 1969-70. Samtliga gifte sig med turkiska kvinnor och fick i genomsnit 6,4 barn. Vesselbo följe upp 98 av de vuxna barnen och fann att 89 av dessa andragenerationsinvandrare hade hämtat sina fruar från föräldrarnas hemland Turkiet.”

Julia Caesar i boken ”Världsmästarna. När Sverige blev mångkulturellt”, 2010.

”Sverige har ett uppseendeväckande Europarekord. Enligt en EU-rapport 2009 har vi flest anmälda våldtäkter i Europa – 14 gånger fler än Danmark och dubbelt så många som England som är tvåa på listan. 5 937 våldtäkter polisanmäldes under 2009. Från 1975 är ökningen 673 procent.”

Julia Caesar i boken ”Världsmästarna. När Sverige blev mångkulturellt”, 2010.

”Bengt Westerberg har ingenting lärt av den katastrof han åstadkom 1991-94. Han driver fortfarande maskinella teser om en världsomfamnande humanitet och ”generös” invandringspolitik. När han omvaldes som Röda Korsets ordförande 2008 berömde han särskilt de insatser som organisationen gjort för invandrare som utan asylskäl uppehåller sig illegalt i landet och upprördes över att bara 200 miljoner människor bor utanför sitt hemland. Det är alldeles för få, tycker Bengt Westerberg. Idealet verkar vara att ingen bor i sitt eget land.”

Julia Caesar i boken ”Världsmästarna. När Sverige blev mångkulturellt”, 2010.

Julian Assange, journalist:

”Facebook är värre än Stasi.”

Julia Assange, 7 december 2012 i Guardian.

Kaisa Ekholm-Friedman, författare:

”Svensken vill inte integreras med invandrare, man har inte frågat svensken om han vill att människor från världens alla hörn flyttar in i hans vardagsrum, svensken känner sig hotad både till sin art och sin person.”

Professor Kaisa Ekholm i TV-programmet Kvällsöppet (17 april 1996.)

Karin Pettersson, vänsterrevolutionär journalist på Aftonbladet:

”Vi klarar ett stort flyktingmottagande i Sverige. Jag tror själv att vi uthålligt skulle kunna klara att ta emot och integrera 100–150 tusen människor per år. Vi behöver förbättra mottagandet, bygga flera bostäder, anpassa utbildningssystemet och arbetsmarknadspolitiken till de nya förutsättningarna, men vi kan klara det.”

Karin Pettersson, januari 2016.

Karl-Olov Arnstberg, professor i etnologi:

”Jag har deltagit i möten där djupt bekymrade forskare och byråkrater hyllat blandsamhället och vikten av att bekämpa segregationen. Så är sammanträdet slut och deltagarna hastar iväg till sina bilar, för att ta sig hem till de förortsvillor där de bor. De är inte beredda att för egen del praktisera det mångkulturella liv de ivrar för.”

Karl-Olov Arnstberg i sin bok ”Sverige och invandringen”.

Kasper Stövring, dansk litteraturkritiker:

”En nation är en spontan biprodukt av ett långt socialt samliv mellan olika människor som binds samman av en gemensam historia, språk och kultur. Nationalitet är en prestation, ett lyckat resultat av en stor insats av ett helt folk som bebor samma territorium.”

Kasper Stövring i Jyllands-Posten 12 november 2004.

Katrin Zytomierska, bloggare:

”Jag förstår hur frasen ”Jävla blatte” har uppkommit. Jag förstår det efter att vi var och såg Snabba Cash i Heron City igår kväll. Jag kommer inte att åkta till Heron City inom snar framtid igen. Och jag kommer aldrig igen att gå på bio där. Jävla blattar. Fan, det är helt obegripligt, vem är det som uppfostrar de här människorna? De har ingen respekt alls för andra i sin omgivning och sen undrar man varför det finns våld och slödder som försörjer sig på att kränga knark och själa prylar. Jag undrar inte. Om folk inte ens kan hålla käft i en biograf så är det ju klart som fan att de inte kan läsa en bok eller klara av en tenta. Det är ju solklart. Och som de håller på! Så jävla genomskinligt. De skrattar när det är minsta lilla kärlek på duken. De skrattar när folk gråter eller är upprörda. De skrattar åt felöversättning från serbiska till svenska. De skrattar för att de har ett stort behov av uppmärksamhet och brist på kärlek. För vem i helvete bryr sig egentligen om de översatt fitta till fitta eller hora? Vad spelar det för roll? För de här människorna spelar det tydligen jättestor roll. De skrattar så de kiknar när Mrado kallar sin dotters fröken för ”jävla fitta”. Eller kanske säger han ”jäva hora” och de översatt fel till svenska. Det är så roligt för de här ointelligenta blattarna så under vissa perioder trodde jag att jag satt på Raw eller Norra Brun när jag i själva verket kände sorg och försökte att uppskatta en väldigt välgjord och skitbra film.”

Katrin Zytomierska på sin blogg den 23 januari 2010 (hon tvingades sedan ta bort inlägget)

”Igår var vi i Södertälje. På ett badhus som heter Sydpoolen. Eftersom vi var på ett badhus i Östersund och barnen tyckte att det var så kul så tänkte jag mig att ett badhus i Stockholm kanske borde vara ännu bättre eller i alla fall minst lika bra som ett i Östersund men där misstog jag mig. I Östersund var det mysigt, rent, många olika barnpooler, god mat, lugn och behaglig atmosfär. I Södertälje var klimatet väldigt hårt. Hela tiden kände jag skräck och en fruktansvärd oro över att Ringo skulle skada sig. Barnen som var där var brutala, kastade sig, sparkade karatesparkar i luften, stänkte vatten på varandra med våld, skrek, det var ruffigt och osympatiskt och hela stället är uppbyggt av svinhala stenar så det kräver enorm koncentration för att inte falla som vuxen och Ringo kunde jag inte släppa en sekund för då föll han. Branta kakelkanor, kantiga kakeltrappor, smaklös mat och märkligast av allt var att ingen pratade svenska. Jag var i poolen, i cafét, i omklädningsrummet, i bastun. Mest var det arabiska, men andra språk också. Ganska mycket ryssar. Jag är helt övertygad om att de som var där inte uppfattade läget som jag. Jag tror att de lekte och åt och umgicks på sitt sätt. Det var bara inget för mig. Jag trivs bättre när det är som det var i Östersund där det var lugnt och barnvänligt. Inte av att få en kicksparkt i pannan och ett ”ey län ursäkta”, på det. Jag måste ta upp en sak till angående det här badhuset. Skyltarna. De vidriga skyltarna som är riktade till…djur? Ja, inte är de riktade till normalbegåvade civiliserade människor i alla fall. Hur kan man hänga ut såna här skyltar på ett badhus i Sverige? Att jag ska bli informerad om att jag ska tvätta mig på utsatta punkter och tvätta mig noga med tvål för att inte ta med mig mina läbbiga hudflagor in i bassängen. Att jag inte får bada i trosor och luktar jag klor så är det för att jag är smutsig. Jag vet inte vad som stör mig mest. Människorna som de här skyltarna är riktade till eller de människor som skrivit dem. Sydpoolen får två tummar ner av mig och hamnar på samma lista som Heron City, dvs inte-besöka-igen-listan.”

Katrin Zytomierska på sin blogg den 18 mars 2012

Kjell Öberg (S) generaldirektör för invandrarverket 1969-1979:

”Vi vet att vi kan välja idag, men det är osäkert om vi kan bestämma år 2000. I alla händelser är det dags för att på allvar inse att invandrarnas anpassning till Sverige kräver att vi anpassar oss till dem och en gång för alla accepterar att vi inte har ett evigt monopol på våra 448 000 kvadratkilometer.”

Kjell Öberg i Aftonbladet 4 november 1969.

”Sverige håller ju på att översvämmas av utlänningar. Det är ett påstående man hör ofta. Det är ingen sann beskrivning av det svenska samhället idag. Men det kan vara en vision av framtiden. En utveckling som vi får dela med de flesta länderna i Europa.”

Kjell Öberg i Aftonbladet 4 november 1969.

Kofi Annan, FN:s generalsekreterare:

”Multietniciteten i de flesta afrikanska länder förvärrar i dessa situationer redan existerande spänningar och fruktan, vilket gör konflikter näst intill oundvikliga.”

Kofi Annan i DN 7 maj 1998.

Kurt Westergaard, tecknare:

”Demokrati kan inte fungera utan yttrandefrihet. Vi danskar har erfarenhet av det. På 1930-talet lät vi bli att göra teckningar som var emot Hitler och Nazityskland. Det hjälpte inte, de ockuperade oss ändå. Vi lärde en bitter läxa. Om man vill göra någonting för yttrandefriheten idag har man bara ett val: Använd den! Tillämpa den!”

Kurt Westergaard i New English Review oktober 2009.

Laila Freivalds (S):

”Sverige är på väg att bli ett mångkulturellt samhälle och det ska man i Sverige vara väldigt glad för.”

Laila Freivalds, 1995.

Lars Bern, Teknologie doktor:

”Det mest anmärkningsvärda är dock Jimmie Åkesson som skall föreställa att leda det svenska antietablissemangspartiet SD. Han springer idag ängsligt runt och strör omkring sig politisk korrekta kommentarer i ett patetiskt försök att bli accepterad av etablissemanget – vilket han aldrig blir. Mitt intryck av hans osäkra flackande blick efter att han gick i väggen, är att han mest liknar en skotträdd vovve.”

Lars Bern på sin blogg Antrhopocene, 14 november 2016

Lars Hedegaard, journalist:

”Jag anser att den bästa förutsägelsen är att Sverige kommer att få muslimsk majoritet 2049, så vi vet vart det landet är på väg.”

Lars Hedegaard 12 mars 2009.

”Hellre dör jag än håller käften”

Lars Hedegaard, februari 2013 (efter att ha utsatts för ett mordförsök).

Lasse Ekstrand:

”Det är i praktiken omöjligt i dagens Sverige att svenskar skulle kunna hävda att de är utsatta för rasism! Invandrare kan åberopa detta men absolut inte svenskarna. Därmed faller principen om likhet inför lagen (…) Detta är verkligheten i dagens Sverige. Så här ser det ut. Och det går att vetenskapligt bevisa. Men inte offentligt säga.”

Lasse Ekstrand, Gävle Dagblad 22 augusti 2001.

Lena Mellin, journalist på Aftonbladet:

”Sverige har fått det bästa betyg ett land kan få. Massor med människor vill flytta hit, skapa sig ett liv och uppfostra sina barn här.”

Lena Mellin i Aftonbladet 2015.

Lena Posener-Körösi, judiska församlingen i Stockholm:

”Det här är ett nynazistiskt parti, artikulerade, belevade men mycket farliga. Vi vet var dessa människor kommer ifrån. Detta är nazistsympatisörer som under sina kavajer fortfarande bär de bruna skjortorna.”

Lena Posener-Körösi, Judiska Församlingen i Stockholm, om SD.

Libanesisk biskop om Sverige:

Ni har alla komponenter för att det ska gå käpprätt åt helvete, tro mig – vi vet.

Libanesisk biskop till Johan Westerholm våren 2016 angående migrationspolitiken i Sverige.

Lilian Sjölund, politisk redaktör på helahälsingland.se

Utan invandring kommer Hudiksvall att ha minskat sin befolkning med fem procent om tio år om inget görs. Motsvarande minussiffra för Ljusdal är 12 procent, Nordanstig nio procent, Bollnäs fem procent, Ovanåker sju procent och Söderhamn hela 15 procent. Nordanstig, Ljusdal och Söderhamn kommer helt enkelt inte att överleva.

Lilian Sjölund, november 2015

Lisa Bjurwald, antivit Expo-medarbetare:

”Genom främlingsfientliga partiers valframgångar har uppfattningar som tidigare varit förvisade till paranoida nätforum gjort entré i den legitima politiska sfären. Vad värre är: dessa idéer återfinns inte bara hos högerpopulister.”

Lisa Bjurwald, Expressen 24 kuli 2011.

Magdalena Graaf, sångerska, fotomodell, författare:

”Nu får det för det väl förtusan vara nog snart?! Vart är vårt samhälle på väg? HEN, rosa, blått, killar som Lucior, Gud nåde om det skulle råka vara blonda flickor?!?!! Då är vi rasister! Skolavslutningar i kyrkan, moskéer, finska pinnar, mörk choklad, vit choklad. Vad man än säger eller gör så trampar man på politiska minor. Jag må vara en inskränkt idiot, men jag börjar faktiskt få nog…Jag kräks på alla lättkränkta jävla människor i Sverige! Man vågar snart inte öppna munnen, för då blir någon stackare ledsen och diskriminerad. Är jag helt dum i huvudet, eller börjar det inte gå lite för långt nu?”

Magdalena Graaf på sin blogg 9 december 2012.

Margareta Wadstein, Diskrimineringsombudsman:

“De som fortsätter att använda begreppet ’negerboll’ förstår inte allvaret i att kränka en persons eller en hel grupps människovärde.“

Margareta Wadstein 26 januari 2004 i Dagens Handel.

Marian Radetzki, polsk jude som bor i Sverige:

”Hur stort är egentligen det svenska språkets egenvärde? Behövs svenskan över huvud taget? Skulle inte fördelarna överväga massivt om engelskan gjordes till Sveriges huvudspråk i alla väsentliga sammanhang, medan fortsatt odling av det svenska språket överläts åt grupper med särskilt historiskt eller kulturellt intresse för dess bevarande?”

Marian Radetzki i DN 28/6 2007.

Martin Jönsson, kulturchef på Svenska Dagbladet:

”De enda hyllningar jag sett till initiativet kommer från bloggare som norska Fjordman (som Anders Behring Breivik såg som sin ”intellektuelle storebror”) och på andra antimuslimska eller counterjihad-präglade bloggar.”

Martin Jönsson (november 2012) vill förringa tidningen Dispatch International genom att blanda in mördaren Anders Brevik, ett vanligt men väldigt fult grepp bland visa journalister.

Mats Dagerlind, debattör och krönikör på Avpixlat:

”Det har visat sig att nationer med hög grad av etnisk, kulturell och historisk homogenitet fungerar bättre”

Mats Dagerlind på Twitter den 16 mars 2013.

”Ett folk har faktiskt arvs- och äganderätt till sitt land”

Mats Dagerlind på Twitter den 16 mars 2013.

Mats Wingborg & Anna-Lena Lodenius, ”författare”:

”SD har mer gemensamt med tyska nazister än med danska folkpartister.”

Wingborg och Lodenius, 5 november 2009 i Newsmill.

Maud Olofsson (C), partiledare 2001-2011:

”Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige. Det var människor som kom utifrån.”

Maud Olofsson, partiledare för Centerpartiet (November 2007 i Östra Sörmlands-Posten).

”Svensk kultur, vad är det?”

Maud Olofsson i TV 20 oktober 2009.

Mauricio Rojas, f.d. vänsterextremist från Chile:

”Massinvandringen har förpassat Sveriges etniska homogenitet, landets mest karaktäristiska drag som nation, till historien…. Betydelsen av denna enorma omvandling har varken insetts eller bearbetats på ett adekvat sätt.”

Mauricio Rojas i DN den 24 september 1994.

Mehmet Kaplan, (MP) muslim:

”Självfallet är inte byggnader i sig något hotfullt. Minareter och moskéer är en del av svensk kultur precis som pizzerior och kiosker.”

Mehmet Kaplan i Aftonbladet 30 november 2009.

Michael Alonzo, ”sångare” i punkbandet ”Stockholms Negrer”:

”Död åt alla blonda präktiga jävla vikingar!”

Michael Alonzo i TV2 30 oktober 1986.

”Jävla svenskjävlar, flytta på er, vi bor här också. Blonda vackra blåögda jävla kräk.”

Michael Alonzo i TV2 30 oktober 1986.

Mickael Bäckman, skolkock:

”På min skola serverar vi dagligen 1 100 portioner till 34 olika nationaliteter, av dessa är 70 procent muslimer. Jag ser inget problem med detta, utan ser det snarare som en spegling av det nya svenska samhället som det ser ut idag.”

Mickael Bäckman, Annerstaskolan i Huddinge 2012.

Mikael Jalving, författare:

”Med den retoriska upptrappningen, att de som tycker annorlunda lider av en fobi. På så sätt reduceras problemet med invandringspolitiken till psykologi. Är man oenig med den rådande logiken, så är man sjuk i huvudet och blir utsatt för politisk och social nedtrampning.”

Mikael Jalving, Hyllands-Posten 30 november 2012.

Mogens Glistrup, dansk f.d. politiker:

”Självklart är jag rasist – det är alla goda danskar. Antingen är man rasist, eller så är man landsförrädare.”

Mogens Glistrup i Berlingske Tidene 1999.

Mona Sahlin (S):

”…det ska räknas som ett plus att ha annan etnisk bakgrund än den svenska. – Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet…”

Mona Sahlin i GP 22/10 2000.

“Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka.“

Mona Sahlin, P1 Morgon 17 maj 2001.

”Jag vill också uttrycka mitt stora stöd för det kurdiska folket, för ert land och för er rätt för eget språk och namn.”

Mona Sahlin talar vid Kurdiska Riksförbundets 20:e Kongress 2002.

”Jag har ofta fått den frågan men jag kan inte komma på vad svensk kultur är. Jag tror att det lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker.”

Mona Sahlin i mars 2002, inför turkiska ungdomsförbundets ”Euroturk”.

”Som jämställdhetsminister ser jag det som en viktig solidaritetshandling att ta emot utländska kvinnor som vill göra abort. Det vore också ett sätt att återgälda den gästfrihet som andra länder visade svenska kvinnor under 60-talet, då aborten ännu inte var fri här och många svenska kvinnor åkte utomlands för att göra abort.”

Mona Sahlin i DN den 15 februari 2004.

”Vi den vita majoriteten är så många och det är vi som måste förstå att vi är problemet, och vi måste förändra vårt sätt att vara.”

Mona Sahlin, intervjuad i TV4, mars 2013

Monica Gunne, journalist på Aftonbladet 1992-2000:

”Haram är ett uttryck i den islamiska rättsläran och betyder förbjudet eller synd. Det är mycket som kan kallas haram. Den svenska kulturen är haram. Julgran och tända ljus är haram. Att tala om Jesus är haram. Att pojkar och flickor leker ihop är haram. Gymnastik är haram. Att ta av sig kallingarna och duscha är haram. Att vara homosexuell är haram.”

Monica Gunne i Aftonbladet 17 september 2009.

Mordechai Kedar, akademiker, Israel:

”Börja alstra barn! Annars kommer inte Europa att han någon framtid. Ven inte européer hur man gör barn?”

Mordechai Kedar, Bar-Ilanuniversitetet i Israel september 2012.

Nabila Abdul Fattah, palestinier som bor i Sverige:

”Visst kan jag skriva under på att Vellinge kommun är fullsmockad av ignoranta bonnrassar…”

Nabila Abdul Fattah, 2009.

Nigel Farage, brittisk politiker och partiledare för UKIP:

”Fler människor kom till Storbritannien år 2011 än som kom hit mellan år 1066 och 1950.”

Nigel Farage i ett tal i Hove, England juni 2013.

Nyheterna P4 Örebro:

”På Sveriges största fängelse, Kumla anstalten, så uppskattar chefen Kenneth Gustafsson att var tredje fånge är muslim.”

Nyheter P4 Örebro 26 november 2012.

Oisín Cantwell, Aftonbladet:

”Står två överförfriskade lantisar och bräker iron-maiden-högt på gnällbältesdialekt nere på gatan. Om jag hade meskalin så skulle jag dricka det. Och om jag hade ett hagelgevär så skulle jag sedan prickskjuta på dem.”

Oisin Cantwell i inlägg på Facebook 2011.

”Vi är ett ociviliserat barbariskt land strax under Nordpolen, i direkt nedstigande led ättlingar från de här fullständigt vedervärdiga vikingarna, med dåliga gener.”

Oisín Cantwell i Aftonbladets web-TV ”Oj, vilken vecka!”, januari 2013.

Olof Lagercrantz, chefredaktör på DN 1960-1975:

”Det kommunistiska partiet har skapat ofantligt mycket som är värdefullt och framtidsdugligt. Det har bland annat – och det är en stor sak – befriat det ryska folket från påträngande materiell nöd medan samtidigt miljoner svälter ihjäl i USA.”

Olof Lagercrantz 11 juni 1968.

”Den avgörande skillnaden mellan Kina och vår värld är att människorna betyder så ofantligt mycket mer än hos oss… Människorna är Kinas största tillgång och därför blir automatiskt en människas värde högt… I Kina är människans roll betydelsefullare än på andra håll, och medvetandet därom smittar av sig och livar miljoner i deras vardagliga gärning.”

Olof Lagercrantz 10 november 1970 (medan folkmord och total rättslöshet pågick i Kina).

”Unga människor som tvingas ut på landet är lyckliga att få flytta ut och leva i folkhavet och där göra sin samhälleliga insats.”

Olof Lagercrantz 15 november 1970 (medan miljoner kineser fördrevs från sina hem och från sina familjer).

Olof Palme (S), Statsminister:

”Naturligtvis är det mångkulturella samhället en revolution. Den är oundviklig. Men eftersom jag är reformist, vill jag att denna revolution skall ske gradvis.”

Olof Palme i DN den 16 oktober 1985.

”Vår flyktingpolitik är ett viktigt uttryck för internationell solidaritet omsatt i praktisk handling. Tendenser till rasism och diskriminering av invandrare kommer att med kraft motarbetas”.

Olof Palme, november 1985.

Ottar Brox, samhällsvetare:

”Folks funderingar om hur flyktingpolitiken fungerar måste få komma fram i debatten. Problemet är att den inte gör det när debatten är polariserad. De som stuckit ut huvudet med nyanserade frågor har stämplats som rasister.”

Ottar Brox (okänt datum).

Paul Ronge, medierådgivare:

”Även om apan klär sig i siden är den fortfarande en apa.”

Paul Ronge den 15 november 2012 i TV.

Peder Kadhammar, journalist på Aftonbladet:

”Den som är medborgare i Sverige är svensk.”

Peder Kadhammar i Aftonbladet, den 15 december 2005.

Per Svensson, journalist:

”Malmö är en mer välmående stad än någonsin tidigare. Malmö är en strålande underbar stad, och det är tack vare invandringen.”

Per Svensson, kulturskribent på Sydsvenskan, 21 oktober 2010 i Debatt.

Per-Albin Hansson (S), Statsminister:

”Sverige åt svenskarna och svenskarna åt Sverige!”

Per-Albin Hansson, okänt årtal.

Per-Olof Bolander, kulturskribent:

”I Westerbergsk anda har all kritik mot skapandet av ett mångkulturellt Sverige förts samman till ett åsiktsreservat benämnt ”främlingsfientlighet” bevakat av massmedias väldresserade och käftstarka vakthundar. Där vajar pestflaggan och där är den som ifrågasatt svensk flyktingpolitik moraliskt jämställd med nazistiska folkmördare.”

Per-Olof Bolander, Finanstidningen 5 november 1998.

Peter Sutherland, bilderbergare, vd för Goldman Sachs Groups. Chef för Global Forum (som vill strömlinjeforma politiken i 160 länder):

”EU måste tvinga medlemsstaterna att bli mångkulturella.”

Peter Sutherland, juni 2012.

Pierre Schori (S):

”Asylrätten är helig.”

Pierre Schori (S) på möte, informationen, Rosenbad, den 2 juni 1997.

”…grupper som dessbättre har haft problem med att komma ut med sitt främlingsfientliga budskap…”

Pierre Schori (S) i riksdagen den 21 maj 1997.

”Rasism och främlingsfientlighet skall kriminaliseras och jagas. Det går inte att i en demokrati hitta några ursäkter, t.ex. att det är fel på invandrar- och flyktingpolitiken.”

Pierre Schori (S) i riksdagen den 21 maj 1997.

”Vi måste visa att vi inser och ser positivt på att Sverige är och kommer att förbli ett öppet samhälle…”

Pierre Schori (S) i riksdagen den 21 maj 1997.

”Mönstret känns igen från 30-talet – man försöker åter hitta en syndabock. Hitler använde samma argument…”

Pierre Schori (S) i Sydsvenskan den 20 februari 1998.

”Vi har till skillnad från andra länder givit flyktingar permanent uppehållstillstånd. Jag vill påstå att vårt mottagande inte bara kvantitativt utan också kvalitativt har varit sådant att vi har anledning att känna stolthet.”

Pierre Schori (S) Den 25 april 1997.

”Jag ser med oro på utvecklingen i våra grannländer Danmark och Norge.”

Pierre Schori (S) i Svenska Dagbladet den 15 december 1997.

”…ett framtida, socialdemokratiskt dominerat Europa, kommer att behandla asylfrågorna inte som ett problem, utan som en fråga om mänskliga rättigheter”

Pierre Schori (S) i tidningen Arbetet den 30 oktober 1998.

”Det mångkulturella samhället är framtidens berikande salt.”

Pierre Schori (S) på möte, informationen, Rosenbad, den 2 juni 1997.

Ramzpaul (amerikansk videobloggare):

”Om du är en nynazist så är du antingen mentalt störd eller en provokatör, de riktiga nazisterna skulle ha skjutit dig som efterbliven.”

Videobloggaren Ramzpaul 13 februari 2013.

Roger Akelius, finansman

”På jorden finns fler goda muslimer än goda kristna. Jag vill ta hit massor av flyktingar och vill gärna sponsra.”

Roger Akelius, okänt datum (2015 eller 2016)

Roger Scruton, brittisk filosof:

”Vi har sett detta överallt i Europa där situationen förvärras av trycket från statsunderstödd massinvandring. Medborgarna som med sina skatter betalar för floden av ny ”offer” kan inte protestera eftersom sentimentalisterna har genomdrivit lagar om ”hets mot folkgrupp” och ”förtal” och har uppfunnit brott som ”islamofobi” som gör att deras handlingar inte får diskuteras.”

Roger Scruton i The American Spectator 20 december 2009.

Roland Huntford, brittisk journalist:

”Ännu i slutet av 1950-talet blev konventionell nationalism med lätt bismak av längtan tillbaka till den tid då Sverige var en stormakt, den läxa som inpräntades i skolbarnen. Ett årtionde senare hade detta svängt över till en styrd och ledd internationalism, uttryckt i solidaritet med de underutvecklade länderna. Ett bra exempel på den makt de centrala myndigheterna har att dirigera vad som läres. Skolöverstyrelsen föreskrev denna ideologiska helomvändning och blev omedelbart åtlydd. Skolbarn och ungdom som lämnat skolan framvisade över hela landet samma åsikt, något de alltid gjort, och det på statens befallning.”

Roland Huntford i boken, The New Totalitarians (1971), (Det blinda Sverige, 1972.)

”Hela den svenska maffian av massinformatörer, kommentatorer, vägledare och uppfostrare uppträder som en kollektiv enhet och följer ögonblickets tendenser. De är konformister till övermått och önskar bara att befordra det allmänna samförståndet – en tradition som förstärkts av skolutbildningen. Partiideologerna säger att det nya skolsystemet har konditionerat den uppväxande generationen att tänka som ideologerna vill att de ska tänka. Indoktrineringen i skolorna har ständigt avancerat sedan 1950-talet, och systemets produkter dominerar nu medierna.”

Roland Huntford i boken, The New Totalitarians (1971), (Det blinda Sverige, 1972.)

”Liksom härskarna i Aldous Huxleys Du sköna nya värld har de svenska politikerna avsiktligt avskaffat Sveriges historia i akt och mening att klippa av det förflutna och, genom att göra invånarna desorienterade i sin tidskänsla, göra dem lättare att manipulera.”

Roland Huntford i boken, The New Totalitarians (1971), (Det blinda Sverige, 1972.)

Sebbe Stakset, hip-hoppare:

”Jimmie Åkessons mammas fitta! Vill tortera han i 3 dygn med avbitartång locktång blåslampa för att stoppa blödningar me! Jag vill döda bögen.”

Sebbe Stakset på twitter i maj 2012.

Siv Arb, numera död kulturmarxist:

”Du har ett fult tryne Sven-Olle, liksom de andra svinen i din sjöbostia. Vilken skadlig näring har du förätit dig på? Är det stekt fläsk och kokt gröt med grädde? Det är en ensidig kost som förstockar.”

Siv Arb fick in en dikt i Aftonbladet den 26 september 1988 riktad mot centerpartisten Sven-Olle Olsson i Sjöbo som tog strid mot flyktingmottagande till kommunen.

Socialdemokraterna

Globaliseringen öppnar nya exportmarknader, sänker priserna på många varor och förskjuter makt och rikedomar mellan länder och inom länder.

Socialdemokraterna på den egna hemsidan.

Stefan Löfven:

”Många döda försöker fly”

Stefan Löfven i TV angående flyktingkrisen 2015.

Stefan Torssell (SD), krönikör på Avpixlat:

”Sjuklövern och SD anser att medborgarskap och att vara svensk inte ska grundas på etnicitet.”

Stefan Torssell (SD), 17 sept 2013

Stellan Bojerud, Militärhistoriker (SD):

”Idag är det tveksamt om armén ens skulle kunna försvara Arlanda till dess det första kamerateamet från CNN är på plats och regeringen hunnit fly landet.”

Stellan Bojerud i artikel i Newsmill, januari 2013.

Sten Andersson (S), f.d. Utrikesminister:

”Sverige har på några få årtionden förvandlats från ett befolkningsmässigt homogent samhälle till ett mångnationellt.”

Sten Andersson i tal i FN 1987.

Susan Sonntag:

”Den vita rasen är den mänskliga historiens cancer. Det är den vita rasen och enbart den, dess ideologier och uppfinningar, som utrotar autonoma civilisationer överallt där den breder ut sig. Den har rubbat den ekologiska balansen på planeten, det som nu hotar själva livets existens.”

Susan Sonntag (okänt årtal).

Svante Nordin, författare, idéhistoriker:

”Ingen författare har så intensivt, nästan med en besatthet, talat om det svenska som Vilhelm Ekelund. Låt oss gå till Ekelund. Låt oss se hur han försökt beskriva svenskhetens väsen och kärna. Ty han tog det hela på allvar. För honom var nationalitet en förpliktelse.”

Svante Nordin om Vilhelm Ekelund (Ur boken ”Vad är Sverige? Röster om nationell identitet” (Alf W Johansson).

Sven Delblanc, författare:

”Jag kan spy trasor åt detta folkhem som blev ett horhus, med en socialdemokrati som är genomkorrupt och en vänster som knappt ger andra alternativ än sekterism och fäaktig eftergivenhet inför sovjetiskt förtryck.”

Sven Delblanc 10 oktober 1972

Sven Sörmark, författare:

“Med avseende på Sveriges storlek och ekonomiska förutsättningar, kan vi ta in runt 50 miljoner invandrare till, det skulle ge positiva ekonomiska effekter.“

Sven Sörmark i boken Aftonbladet – Ett reportage inifrån.

Sven-Erik Alhem, åklagare:

”Det finns risk för att Sverigedemokraternas inflytande ökar.”

Sven-Erik Alhem (okänt datum).

Sverige idag (blogg):

”Hur kan det komma sig att nästan 30 % av befolkningen röstar på en person som vill att muslimerna ska ta över Sverige? Och hur kan det komma sig att nästan 90 % av befolkningen röstar på partier som vill att islam ska fortsätta växa i Sverige och bli en majoritetsreligion?”

Bloggen Sverige idag 14 mars 2011.

Sveriges Television, programdirektör Jan Axelsson:

”Vår policy är att vi i våra program inte anger nationalitet på personer som utfört brott och/eller döms i domstol om det inte finns särskilda skäl för det, d.v.s. om själva nationaliteten o sig är en avgörande faktor för händelsen.”

Jan Axelsson, programdirektör på SVT svarar på mail. (Hela brevet finns återgivet i boken ”Världsmästarna. När Sverige blev mångkulturellt”, av Julia Caesar 2010, sid 59).

Sverker Åström (S):

”Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle ha svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land.”

Sverker Åström i DN 1990.

Tage Erlander (S), Statsminister 1946-1969:

”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden.”

Statsminister Tage Erlander 1965.

Therese Borg (SD):

”Öppen svenskhet. Det är vad vi i Sverigedemokraterna står för. Det innebär att vem som helst kan bli svensk.”

Therese Borg (SD), 14 februari 2011 på sin blogg

Thomas Jackson, läkare, debattör:

Den svenska allmänheten kan inte skylla på invandrare, muslimer eller judar. Det är infödda svenskar, med svenska efternamn som har huvudansvaret. Drivna av ett neurotiskt kulturmarxistiskt, ointelligent och synnerligen barnsligt paradigm.

Dr Thomas Jackson den 18 juni 2016 om förfallet i Sverige.

Tobias Hübinette, medgrundare av Expo:

”Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!”

Tobias Hübinette så sent som 1996, i tidskriften Creol.

“Jag började helt enkelt attackera och mer eller mindre misshandla personer som betedde sig rasistiskt i min närhet. Det kunde röra sig om allt från fullfjädrade skinheads, till barn i skolåldern eller äldre herrar och damer.“

Tobias Hübinette i tidningen Svartvitt, Nr 1, 1996.

Tomas Weber:

”Det enda som skiljer folket på Aftonbladet från vänsterpacket på gatunivå är en potemkinkuliss av pengar, prestige och fina titlar.”

Tomas Weber i Fria Tider den 5 februari 2013

Tommy Hansson (Sverigedemokrat):

”Jimmie Åkesson klargjorde, bland annat vid Stockholms valupptakt den 9 maj, att Sverigedemokraterna står för en öppen svenskhet där vem som helst som kommer till Sverige med giltiga skäl och har för avsikt att låta sig assimileras och inpassas i det svenska samhället också skall få chansen att göra det. Detta gäller självfallet också gruppen kaldéer, vilken till stor del består av välutbildade och språkkunniga individer.”

Tommy Hansson i maj 2010. Hansson, Åkesson och SD försvarar ett mångetniskt Sverige.

TT (Tidningarnas Telegrambyrå):

”En stor brun kackerlacka, på väg att gasas ihjäl – så väljer Länstidningen Östersund att porträttera Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i anslutning till en ledarartikel. Teckningen har väckt starka reaktioner, men försvaras av tidningsledningen.”

TT 25 november 2012.

Ulf Kristersson, moderat ultraliberal politiker och riksdagsman:

”Min övertygelse är att arbetskraftsinvandringen kommer att öppna upp den svenska arbetsmarknaden för fler talangfulla människor och att mötet mellan den som är född utanför Sverige och arbetsmarknaden därmed inte kommer att förbli lika stigmatiserande. Utöver detta ska det påpekas att vi har en ny diskrimineringslagstiftning.”

Ulf Kristersson, okänt datum.

Ulla Lindström (S), journalist, statsråd 1954-1966:

”Det vore roligt om detta land (Sverige) med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga och välbalanserade befolkning även i framtiden skulle komma att bebos av våra efterkommande utan alltför våldsam uppblandning av främmande folkelement”.

Utvecklingsminister Ulla Lindström (S) 1955.

Uje Brandelius (V):

”Vissa i vår personal tycker att det känns obehagligt att dela kopiator med Sverigedemokraterna.”

Uje Brandelius (V) efter SD:s inträde i riksdagen september 2010.

Ulrika Nettelblad, f.d. folkpartist:

”Jag trodde att Sverige var ett land där man kan hålla politiska möten utan att motståndarna ska dränka dem i vuvuzelakonserter och masspsykotiskt bröl. Jag trodde det var ett land där man skulle kunna få hyra lokaler för sitt parti eller sin organisation utan att de ska vandaliseras bara för att andra inte sympatiserar med ens åsikter.”

Ulrika Nettelblad 2010 (på den egna bloggen).

”Ni kan rätta mig om jag har fel, men jag trodde att grejen med det här landet var att vi har en demokrati. Ni vet, en sådan här där folk har rätt att uttrycka åsikter, där medierna är någorlunda objektiva, där valbara partier respekteras. Där valarbetare inte gömmer undan valsedlar. Där valarbetare inte ”rättar” personer som kanske tagit ”fel” sedel eller ger dem hotfulla blickar. Där folk inte knivhuggs på gatan för att man misstänker att de tillhör ett parti man själv inte uppskattar.”

Ulrika Nettelblad 2010 (på den egna bloggen).

Vilhelm Moberg, författare, debattör:

”Sverige är vårt, det är sex och en kvarts miljoner levande svenskars land. Men det är även de dödas land, deras som byggt upp det åt oss från början och lämnat oss sitt verk att förvalta och förkovra. De döda är åtskilliga millioner flera än vi. De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem. Vi lyssnar till dem genom att minnas vad de uträttat och genom att värdesätta deras strävan. De kan icke mera värja sitt verk. Det åligger oss.

Någon gudomlig rätt till ett visst landområde, någon rätt i och för sig att besitta ett visst land från begynnelsen och intill änden, gives naturligtvis icke åt vårt folk. Den rätten är någonting som skall förtjänas, som skall förvärvas av varje folk.

Svenskarna har förvärvat sig rätten till sitt land.

Sverige är vårt sedan årtusenden med odlarens och brukarens självklara rätt, genom fädernas offer i blod, genom den särpräglade kultur, som har skapats här.

Vad Sverige idag är, det har döda och levande svenskar gjort det till, och ingen annan. Sverige är idag vårt genom svensk strävan. De levande svenskarnas uppgift är att bevara det och förkovra det genom att fortsätta denna strävan – på frihetens grund.”

Vilhelm Moberg i boken svensk strävan 1941.

Wesley Clark, F.d. Nato-general:

”Det finns ingen plats i det moderna Europa för etniskt homogena stater. Det är en 1800-talsidé och vi försöker att gå in i 2000-talet och vi kommer att göra det med mångetniska stater.”

Nato-generalen Wesley Clark, 1999.

Zäta Höglund (S), journalist, riksdagsledamot, finansborgarråd 1940-1950:

”Här nedlägges stora kostnader på att hålla idioter och vanskapta vid lif, och årslånga mödor offras på att till exempel hjälpligt tala eller teckna; under tiden gå tusentals friska barn under i brist på näring eller uppfostran. Men förmodligen känner sig öfverklassen mest släkt med de förra.”

Socialdemokraten Zäta Höglund i folkbildningstidningen Fram 1906.

Åke Wedin, docent i historia:

”Uppsägningar väcker starka känslor och får stor uppmärksamhet i medier. Men man hör inte ett knäpp om importen av tiotusentals nya arbetslösa. Jag kan inte begripa att LO aktivt stöder regeringens ‘generösa flyktingpolitik’, som drabbar både de egna medlemmarna och Sveriges ekonomi som ett klubbslag. Och allra hårdast de invandrare som redan är här!”

Åke Wedin i Dagens Industri 10 februari 1999.

Åsa Linderborg, kulturchef på Aftonbladet

”Berlinmurens fall var en traumatisk upplevelse för mig. Jag kommer från en släkt där alla i många generationer varit kommunister. Jag är aktivist och vill förändra världen. Att vara kulturchef på Aftonbladet är bästa sättet att förändra världen just nu.”

Åsa Linderborg i Sydsvenskan 2 mars 2010.

En kommentar på “Citatsamling”

 1. Helt underbar citatsamling!
  Det är nu eller aldrig! Det är valet 2018 som gäller! Det är då vi (förhoppningsvis utan valfusk!) har chansen att välja mellan Nordkorea Light eller det Sverige som håller på att gå itu!

  Det är då vi har valet att slänga alla dessa glokommunister över ända.
  Dessa Globalister som ser sitt enda kall att rasera Sverige med en gränslös invandring och kalla det för solidaritet i Kommunismens namn.
  Men det går ju bra så länge någon annan får fakturan på bostäder, mat, kläder i kalla Sverige.

  Måtte Asylkaos få 4 % i nästa riksdagsval. Nånstans runt 400 000 röster krävs.

  Asylkaos måste registreras hos Valmyndigheten.

  Vem gör det? Jag eller någon bättre påläst i ämnet?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s