Ingrid Carlqvist: Sverige kollapsar snart

Ingrid Carlqvist skriver för Dispatch International och Gatestone Institute. I förrgår gick hon ut med en varning om att läget i Sverige är allvarligt och att vi står inför en kollaps. Prognosen för hur många asylsökande som sannolikt kommer under det här året har höjts från 80 000, till 100 000, till 150 000 och nu är prognosen minst 180 000.

Sverige närmar sig med stormsteg en total kollaps. Allt fler kommuner slår nu larm om att de med nuvarande migrantström inte längre kan garantera normal service till sina medborgare. Att regeringen dessutom uttalar sig på ett mycket olycksbådande sätt har fått svenskarna att bäva inför morgondagen. Om migrantvågen fortsätter i samma takt som nu, kommer de att vara i minoritet i sitt eget land redan om 10-15 år.

På en presskonferens 9 oktober sa statsminister Stefan Löfven att Sverige är i en krissituation, men ombedd att förklara vad han menade med detta, lyckades Löfven inte prestera en enda begriplig mening.

Förutom statsministern framträdde ytterligare tre ministrar vid den hastigt sammankallade presskonferens som följde efter ett extrainsatt regeringsmöte. Syftet med presskonferensen var uppenbarligen att förmedla två budskap:

Att förklara för världen och svenska folket att Sverige står inför ”en av de största humanitära insatserna i svensk historia”.

Att bostäderna är slut och att migranterna därför måste förbereda sig på att bo i tält.

Efter ministrarnas framträdanden, frågade Tomas Ramberg på Sveriges Radio statsministern:

”Du säger att Sverige förbereder sig inför en krissituation, vad vill du säga med den dramatiska formuleringen?”

Stefan Löfvens svar var obegripligt:

”Ja, för det första att vi står mitt uppe i det, jag menar allvar när jag säger, när jag uttrycker ett, ett stort tack till alla människor som gör en sådan fantastisk insats, för det är en humanitär insats, det är precis som migrations- och justitieministrarna just sa. Vad vi gör egentligen är att vi räddar liv, när människor som kommer från bomber, från … från mördande, från förtryck … de har sina liv i spillror. Vi hjälper dem, då är det en, det är en stor humanitär insats och det är självfallet då, när vi nu ser … det antalet människor som behöver det, som söker det skyddet, så är det en, en, en av de största humanitära insatserna. Och att vi står inför en krissituation, de, det är ju bland annat därför jag, vi redogör för nu i dag att vi också förbereder för en situation där vi kan behöva förlägga människor i tält, därför att … vi står upp för den, den humanitära … flyktingpolitiken, asylrätten, men vi ser ju också, vi kan ju inte blunda för det faktum att vi har fler än vi någonsin har tagit emot på så kort tid och då ska vi kunna ge dem tak över huvudet. Då är det… då kan det komma att behövas annat.”

Att regeringen trots allt talar om att kommande migranter kan se fram emot att få bo i tält, kan dock vara en signal om att Sverige trots allt inte vill stå längst fram i det ”humanitära” ledet. Utsikten att tillbringa den svenska, iskalla vintern i tält skulle kunna få migrantströmmen att välja andra länder än Sverige. I annat fall väntar kollapsen av det svenska systemet runt hörnet.

Hela texten kan läsas här:

Relaterat:

Småkommuner måste vara beredda på social oro

Svenskarna i minoritet år 2025

Sverige är ett belägrat land

byt-ut-politikerna-innan-de-byter-ut-folket1

2 kommentarer på “Ingrid Carlqvist: Sverige kollapsar snart”

  1. Att sverige kollapsar är BRA! Tänk efter? Systemet i sverige, de som har makten, har gjort så här mot sveriges ursprungsbefolkning med flit. De är ondska. Att försöka få det hela att hanka sig fram är dels omöjligt och dels så lämnar det samma maktstrukturer kvar vid spakarna. Och det finns ingen möjlighet att ”fortsätta som förut”, att det här inte blir våldsamt, grymt, otäckt, vidrigt, kaotiskt, fattigt. Detta är en absolut garanti, det förstår var och en som har läst historia. Att då göra som till exempel SD och säga ”lita på oss, vi grejar så välfärdsstaten fortsätter fungera och allt blir så bra så bra, allt som behövs är bara att skruva litet på invandringskvoterna” är inte seriöst. Det är bara SD som försöker profitera på det här de också, eller något ännu värre.

    Sluta tro att kollaps av den här ondskan är något dålgit. Hitta litet mod i bröstet och välkomna det oundvikliga. Förr snarare än senare.

    Gilla

  2. Det var bättre då han koncentrerade sig ”alla döda som är på väg till Sverige”, det verkade knappt så skrämmande!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s