När Gunnar Werner fick ”ett oerhört otäckt brev” i brevlådan #asylkaos

Gunnar Werner bor i idylliska Frösunda i Vallentuna kommun norr om Stockholm. Han är en av alla dessa godhetsapostlar som lever ett gott liv långt från den verklighet som många andra tvingas leva i. Han är konsult och 64 år gammal.

gunnar_werner.png

Det är alldeles uppenbart att han tillhör den kategori människor som aldrig behövt bo i områden som Rinkeby eller ens besökt sådana områden. Han har inte en aning om sambanden mellan migration och utbredning av omfattande brottslighet i Sverige. Han har aldrig reflekterat över det demografiska förfallet som leder till att vi svenskar blir i minoritet i vårt eget land om tio år. Han har aldrig reflekterat över att svenska folket inte får folkomrösta i viktiga frågor som rör vår överlevnad som nation.

Han har inte brytt sig om att svenska politiker har ändrat lagar i det tysta för att kunna skapa ett mångkulturellt land. Han bryr sig inte om att regeringen har lagstiftat om att alla kommuner ska tvingas ta emot sin beskärda del av alla de problem som skapas i tredje världen.

Han är ett ypperligt exempel på en människa som lever i den politiskt korrekta värld som media och politikerna vill att vi alla ska leva i. Makthavarna vill ha människor som gör vad makthavarna önskar.

Gunnar Werner är ett perfekt exempel på en människa som utför de handlingar som politikerna ber om. När Gunnar Werner satt framför TV:n och hörde Fredrik Reinfeldt och andra politiker be svenska folket att ”öppna sina hjärtan” så reagerade den av massmedia lättpåverkade Gunnar Werner genom att öppna sitt hem för ett ”ensamkommande flyktingbarn”.

Inte för ett svenskt barn som behöver stöd och hjälp utan för en migrant från Afghanistan. Gunnar Werner har aldrig förstått att det finns många svenska ungdomar som skulle kunna behöva lite hjälp och må bra av att få bo hemma hos någon som kan ge stöd.

Men Gunnar Werner har aldrig brytt sig om att hjälpa det svenska samhället med de problem som finns i det svenska Sverige. När han hörde Fredrik Reinfeldt så såg han chansen att få visa att han minsann är medmänsklig och vill hjälpa andra. Han ville bli en godhetsapostel och få en klapp på axeln av det politiskt korrekta Sverige.

Så Gunnar Werner ville gör nytta åt de makthavare som slår sönder vårt land med en vansinnig migrationspolitik som redan skapat hundratals områden som det är livsfarligt att vistas i. Det är en politik som gör det farligt att vistas på vilket plats som helst i Sverige där det tidigare var lugnt och tryggt.

Men Gunnar Werner vet ingenting om det eftersom varken den TV han tittar på eller de tidningar han läser upplyser om vart Sverige är på väg. Gunnar Werner lever i en idyll avskild från verkligheten.

Nu har hans världsbild fått sig en törn. För några dagar sedan fick han ett brev i sin brevlåda, det var ”ett oerhört otäckt brev”. Det var så otäckt att Werner gick ut i sin lokaltidning och berättade om den hemska upplevelsen.

Jag fick ett oerhört otäckt brev. Det var adresserat till mig personligen och innehöll många provokativa uppmaningar, många gånger understrukna med tuschpenna. Det var inte undertecknat med namn. Tonläget var väldigt obehagligt med förslag på hur vi måste agera för att få invandrarna att lämna vårt land.

Exakt vilket slags brev, information eller flygblad som Werner fått i sin brevlåda framgick inte. Han nämnde inte med ett enda ord vad det stod i texten. Förmodligen var det ett ganska harmlöst invandringskritiskt meddelande som han fått. Ett meddelande som han chockades över av det enkla skälet att han sällan eller aldrig konfronterats med invandringskritiska människor eller texter.

Liksom många andra politiskt korrekta människor önskar Werner att det ska vara förbjudet att sprida invandringskritiska texter. Han säger:

Var går gränsen för yttrandefriheten? Det brev jag fick är som jag ser det ett starkt uttryck för hets mot folkgrupp.

Nu berättade inte Werner vad det stor i texten han fick i brevlådan, men det är ganska typiskt för anhängarna av ett mångkulturellt samhälle att de vill tysta andra människors åsikter. De vill lagstifta bort rättigheterna för vanliga människor att sprida sina åsikter om den politik som bryter ned vårt land. Godhetsapostlarna vill slippa kritik för att de inte kan försvara sina åsikter om de granskas.

Werner utvecklar sina tankar:

Polariseringen i vårt samhälle ökar. Backa ett halvår tillbaka. Då skulle vi öppna våra hjärtan. Då var det medmänskligheten som styrde våra tankar. Idag är det ifrågasättandet av allt och alla som styr agendan. Och nu börjar också vissa grupperingar aktivt agera och föreslå handlingar som långt ifrån är rumsrena och människovänliga. Var har vår tidigare visade medmänsklighet tagit vägen under den här korta tiden?

Här ser vi att Werner har tagit intryck av makthavarna. Han har tagit politikernas påbud bokstavligt istället för att ifrågasätta alla utspel och försöka sätta sig in i vad som händer med det svenska samhället när vi utsätts en massinvandring som mest liknar en invasion.

De politiskt korrekta svenskarna klarar inte av att tänka utanför de givna ramarna och vill inte förstå vad som sker utanför den egna föreställningsvärlden. Werner undrar ”var vår tidigare visade medmänsklighet tagit vägen” och bara genom att ställa frågan visar han sig helt oförstående för invandringskritiska åsikter.

Han tycks inte inse att det inte handlar om ”medmänsklighet” utan det handlar om flera saker.

Vi svenskar vill befria oss från politiska diktat som skadar landet.
Vi svenskar vill inte se vårt samhälle falla sönder etniskt, kulturellt och socialt.
Vi svenskar som drabbats av personrån eller annan mångkulturell brottslighet har fått nog.
Vi svenskar som ser förort efter förort förvandlas till farliga getton har fått nog.
Vi svenskar som hör godhetsapostlar vurma för asylinvandring kan inte ta dem på allvar när de nästan alltid själva bor i trygga helsvenska idyller.
Vi svenskar som kan grundskolematte och har räknat ut att vi blir i minoritet i vårt eget land om något decennium ska inte behöva acceptera det.
Vi svenskar bör hjälpa andra svenskar som har det svårt innan vi hjälper andra folk i nöd.
Vi svenskar kan hjälpa andra folk, men då ska hjälpen innebära att flyktingar stannar kvar i närområdet.
Vi svenskar är trötta på det politiska bedrägeriet som innebär att vi tar emot lycksökare och ekonomiska migranter, som inte är flyktingar.
Vi svenskar är trötta på alla hycklande godhetsapostlar som hyser in en afghan – och får betalt för det.

Gunnar Werner är svensk. Det är inte omöjligt att han har någon anfader som kommer från ett annat land och med det vill visa att han minsann också har invandrarpåbrå. Det invandringskritiska bladet han fick i brevlådan tycks ha fått honom att marginellt fatta att det finns människor med andra åsikter än hans egna. Så invandringskritisk information i brevlådorna ger viss effekt.

Gunnar Werner:

På Facebook förekommer det ofta delningar av karaktären ”nu har en flykting gjort det och det”. Man försöker föra i bevis att flyktingar är ett eget folkslag som är kriminella, som våldtar och som kommer att förgöra det svenska samhället.

Werner har alltså förstått att det finns en del svenskar som har andra åsikter än vad han själv har. Men Werner har inte noterat hur många problem det är på asylanläggningar, vilket många andra människor har fattat. Han har ingen aning om att vissa invandrargrupper är kraftigt överrepresenterade i viss brottslighet inklusive våldtäkter. Han saknar förmodligen vilja att ens försöka sätta sig in i alla de problem som uppstår i ett mångkulturellt samhälle.

Gunnar Werner:

Jag önskar att fler skulle kunna göra som vi gjort; Öppna era hjärtan men också era dörrar. Vi har hjälpt en pojke från Afghanistan. Vi vet att vi berikat hans liv. Men han har också berikat vårat. Man får perspektiv på livet, det ger värde och innehåll.

Gunnar Werner framstår som en mycket naiv människa. Han säger sig ha hjälpt en pojke från Afghanistan. ”Vi vet att vi har berikat hans liv”. Det är klart att en person som kommer från en dysfunktionell kultur i tredje världen uppskattar att komma till ett land där han får allt han pekar på gratis. Det vore konstigt annars. Werners belöning är att han känner sig som en hjälpare och god människa som har kunnat göra skillnad för en enskild migrant – som kommit till Sverige illegalt.

Men Gunnar Werner är ingen god människa. Han är inte heller ond. Han är bara naiv. Han borde ta en tur till Rinkeby och se sig omkring. Så kommer hela Sverige att se ut i framtiden för att naiva människor som Werner tar emot migranter från tredje världen – i stället för att hjälpa svenskar.

Det som är intressant med Werner att det bara behövdes ett invandringskritiskt blad i hans brevlåda för att han skulle tvingas inse att det finns andra svenskar än dem han brukar se i TV eller läsa om i tidningarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s