Jimmie Åkesson tänker offra svenska liv för Frankrikes vansinniga utrikespolitik

Frankrikes migrationspolitik och utrikespolitik är problematisk för Frankrike och övriga världen. Under lång tid har landets regerats av politiker som förordat nästan helt öppna gränser och en utrikespolitik som söndrar den egna och andra nationer.

jimmie-akesson
Åkesson vill offra svenska liv för
den franska regimens utrikespolitik

Det är Frankrikes politik som lett till att islamister begått terrordåd i Paris och det är Frankrikes utrikespolitik som bäddat för flyktingströmmar från Syrien. Nu när Frankrike har fått problem på halsen på grund av sin egen politiska ansvarslöshet så har den franska regeringen begärt assistans av Sverige. Man vill ha hjälp med leverans av precisionsbomber och annan hjälp. Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra vill att Sverige ska sätta in Jasplan mot IS och den socialdemokratiske försvarsministern som nu erbjudit Frankrike hjälp utesluter inte att Jasplan kan sättas in.

Svenska politiker tänker i blindo hjälpa den franska regeringen eftersom man har en samsyn på politiken inom många områden, en samsyn som när den omsätts i politisk handling är till skada för Frankrike, för Sverige och för övriga europeiska länder.

Frankrike har ju liksom USA låtsats bekämpa IS i Syrien med bomber, men i själva verket fungerat som stödtrupp åt islamisterna. Det är först när Ryssland angrep IS som USA:s och Frankrikes låtsaskrig mot IS kom i dagen.

The Guardian skrev 2012:

France has emerged as the most prominent backer of Syria’s armed opposition and is now directly funding rebel groups around Aleppo as part of a new push to oust the embattled Assad regime.

Large sums of cash have been delivered by French government proxies across the Turkish border to rebel commanders in the past month, diplomatic sources have confirmed. The money has been used to buy weapons inside Syria and to fund armed operations against loyalist forces.

The French moves have stopped short of direct supply of weapons – a bridge that no western state has yet been willing to cross in Syria. But, according to western and Turkish officials as well as rebel leaders, the influx of money has made a difference in recent weeks as momentum on the battlefields of the north steadily shifts towards the opposition.

Some of the French cash has reached Islamist groups who were desperately short of ammunition and who had increasingly turned for help towards al-Qaida aligned jihadist groups in and around Aleppo.

France has suggested that rebels should be given “defensive weapons” to use against the regime and was the first country to recognise a recalibrated political body as the legitimate voice of he Syrian people.

France has given a steady flow of humanitarian aid in recent months, including funds to rebel-held parts of Syria so that these “liberated zones” could begin to restore infrastructure and services for civilians. In September, the French defence minister stressed France was not providing weapons.

Det finns egentligen ingen utom den franska regeringen och säkerhetsstjänsten som vet exakt vilka motiv och mål man har med militära angrepp i Syrien. Om det är samma som Nato (under Obama, det kan ju bli annorlunda under Trump) så är det att skapa instabilitet, flyktingströmmar och gå vissa regimers ärenden i regionen.

Globalisterna vill ha bort Assad, men Assad har aldrig varit ett hot mot någon även om den regimen inte med våra mått mätt är särskilt demokratisk och human, tvärtom. Men om man kastar ut Assad får man ännu mer instabilitet i området och bereder vägen för islamister att hota fler länder i regionen.

Det är inte på något sätt fel att bekämpa IS, men det är inget som svenskar ska göra. Egentligen borde varken fransmän eller andra heller behöva göra det. IS framväxt är ju en följd av amerikansk utrikespolitik under Obama och en fransk utrikespolitik under Francois Hollande och Nicholas Sarkozy.

Att franska politiker begär hjälp från Sverige och andra nordiska länder för att agera mot IS är höjden av fräckhet. Visserligen kan man anklaga svenska regeringar under Reinfeldt och Löfven för att ha närmat sig Nato och globalisternas politik i Mellanöstern, men det är ingenting som vanliga svenskar ska offra sina liv eller skattemedel för.

Sverigedemokraterna tycks nu av någon anledning vilja gå längre än både Stefan Löfven och Anna Kinberg Batra i sin iver att delta i globalisternas krig. Jimmie Åkesson säger till Tidningarnas Telegrambyrå att han vill sända Gripenplan till Syrien för att bomba IS. Han säger också att vi ska använda ”alla till buds stående medel” vilket även inkluderar marktrupper.

Jimmie Åkesson säger till TT:

– Vi är beredda att skicka marktrupp till och med. Det här handlar inte bara om Frankrike eller Paris eller något enskilt terrordåd, det här är ett hot också mot oss. Jag kan tycka att vi har ett solidariskt, moraliskt ansvar att stödja Frankrike, men det ligger också i vårt eget intresse att trycka tillbaka Islamiska staten.

Jimmie Åkessons förhållningssätt är mer än problematiskt. Det är direkt ansvarslöst och farligt.

Det betyder nämligen att Åkesson vill skicka svenska soldater i döden för att andra politiker har misskött sin migrations- och utrikespolitik.

Det är mycket oroande att Sverigedemokraterna intar samma ställning som globalisterna och är beredda att offra sin egna medborgares liv bara för att visa sig lojal till politiker som förstört sina egna och andras länder. Det är inte bara svenskars liv som riskerar att gå till spillo i krig, det kommer också bli farligare att vistas på gator och torg i Sverige om IS sätter Sverige på sin karta som ett av de krigförande länderna i Syrien.

Vi vill starkt varna för Jimmie Åkessons vansinniga utspel och hoppas att alla hans förslag om svenskt deltagande i Syrien kriget möts med kritik och fördömanden.

IS är inte det största hotet mot Sverige, det är svenska politiker som släpper in IS som är hotet. Är det några som ska bekämpas så är det dessa politiker. Samma sak gäller för Frankrike. De är Stefan Löfven och Francois Hollande som ska bekämpas på alla nivåer, inte stödjas.

Nu ingår tyvärr Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna i den skara ansvarslösa politiker som går främmande makters ärenden.

Visst ska IS bekämpas, men det ska då ske genom ett helhetsgrepp som innefattar förändringar av migrationspolitiken och utrikespolitiken.

Relaterat:

IS är Obamas fel

Avpixlat vill offra svenska liv för socialisten Francois Hollandes utrikespolitik

Russofobisk SD-film

Vad försvarar Nato

Problem…lösning…

Öppenhetens pris

Sverige styrs av galningar som vill offra svenska liv för den franska socialistregimens utrikespolitik

 

En kommentar på “Jimmie Åkesson tänker offra svenska liv för Frankrikes vansinniga utrikespolitik”

  1. Vad skiljer SD numera från de andra i 7-klövern? Sverige kommer att bli ett mål för terrorism och de IS-celler som finns i varje EU-land aktiveras och begår sina terrordåd även i Sverige. Så snabbt gick de alltså för SD bli en del av etablissemanget som ljuger och bedrar folket i Sverige.

    Gilla

Lämna en kommentar