Nyanlända kan få bo i tält – Metro

Till Mikael Ribbenvik, vikarierande generaldirektör på Migrationsverket.

Mikael Ribbenvik
mikael.ribbenvik@migrationsverket.se

Kopia till:

Fredrik Beijer
fredrik.beijer@migrationsverket.se

Fredrik Bengtsson
fredrik.bengtsson@migrationsverket.se

Cecilia Borin
cecilia.borin@migrationsverket.se

Mikael Hvinlund
mikael.hvinlund@migrationsverket.se

Migrationsverket
migrationsverket@migrationsverket.se


http://www.metro.se/nyheter/nyanlanda-kan-fa-bo-i-talt/Hdzpjy!8QqW09qweGeRzcca9tTJkQ/

I denna artikel från Metro säger du bland annat följande:

”Den internationella flyktingkrisen fortsätter med oförminskad styrka, det tror jag alla kan se på nyheterna”.

Det är inte genom nyheterna på tv som man får reda på fakta om asylinvandringen till Sverige och Europa. Public Service mörkar, vinklar och sprider missvisande information om detta till svenska folket. Det finns andra informationskällor. Bland annat så saknar majoriteten av de asylsökande som har kommit till EU-länderna asylskäl. Det säger EU:s gränsmyndighet Frontex och Frans Timmermans, som är EU-kommissionens förste vice ordförande, socialdemokrat och tidigare utrikesminister i den nederländska regeringen. Ett exempel på asylsökande som saknar asylskäl är dom 5000 asylsökande i Sverige som hittills i år har dragit tillbaka sin asylansökan, vilket är en ökning jämfört med förra året.

Att det råder väpnad konflikt och förföljelse i ett land innebär inte med automatik att alla som bor i det landet har anledning att fly. Det kan finnas områden som är lugna och områden som är skyddade av FN. Det borde du som vikarierande generaldirektör på Migrationsverket veta.

Naser Khader, parlamentsledamot i danska Folketinget från Konservative Folkeparti och med rötter i Syrien, skriver följande på sin blogg i tidningen BT om de syrier som kommer till Europa:

”Många har bott i Turkiet i månader eller år, men har fått upp ögonen för en fri passage genom Europa. Andra är i själva verket libaneser eller nordafrikaner, som påstår att de är syrier. De är inte på flykt från ett olyckligt inbördeskrig utan söker sig helt enkelt en bättre framtid”.

Läs också vad han skriver i en artikel från BT, den 23 september, från en av nedanstående länkar (Rubrik: ”Naser Khader: Der finnes to typer flygtninge – og nogle af dem er direkte pinlige”).

Migrationsverket beviljar permanenta uppehållstillstånd till syrier som inte bor i Syrien. Dessa syrier har bott i andra länder där de har uppehållstillstånd och där det inte finns anledning att fly ifrån. De berörs inte av kriget i Syrien. Ändå får de permanenta uppehållstillstånd i Sverige. Man kan fråga sig på vilka grunder de får stanna. De är inga flyktingar i behov av skydd. De borde avvisas till de länder där de bor.

I en artikel från Sydsvenskan kan man läsa att sedan årsskiftet 2015/16 fram till den dag som artikeln publicerades, den 4 maj 2016, har drygt 200 syriska asylsökande i Sverige återtagit sin asylansökan. Detta är intressant med tanke på hur debatten förs i Sverige där alla syrier påstås vara flyktingar i behov av skydd, men så är det inte.

Debatten om asylinvandringen har mycket fokus på Syrien, men det är bara tjugo procent av de asylsökande som kommer från det landet.

Jag håller med vad Mohamed Omar skriver i en artikel den 12 oktober på ”Det goda samhället”:

”Svenska etablissemangsmedier kallar alla som söker asyl i Sverige ”flyktingar”. Till och med de som fått avslag på sina ansökningar kallas så. Det heter att de flyr för sina liv. Men ingen syrier behöver resa hela vägen till Sverige för att rädda sitt liv. Det räcker att ta sig till ett grannland. De som kommer till Sverige söker något annat”.

Ingen asylsökande har skäl att få stanna i Sverige därför att Sverige gränsar inte till konfliktområden. De asylsökande bör återvända till första asylland som ligger långtifrån Sverige. Asylinvandringen till Sverige från fjärran länder bör därför stoppas.

Paul Nilsson

Källor:

https://meritwager.se/2016/08/08/frans-timmermans-over-halften-av-alla-asylsokande-inom-eu-har-ekonomiska-motiv-och-darmed-ingen-ratt-till-asyl/

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/12123684/Six-in-ten-migrants-not-entitled-to-asylum-says-EU-chief.html

http://www.metro.se/nyheter/5-000-har-dragit-tillbaka-asylansokan-i-ar-blev-inte-som-de-tankt-sig/EVHpjm!K9HtoYMTRtIk/

https://meritwager.se/2015/09/11/naser-khader-i-berlingske-tidende-andra-ar-i-sjalva-verket-libaneser-eller-nordafrikaner-som-pastar-att-de-ar-syrier-de-ar-inte-pa-flykt-fran-ett-olycklig-inbordeskrig-utan-soker-sig-helt-enkelt/

http://blogs.bt.dk/verdenifoelgekhader/2015/09/11/flygtningenes-luksusproblem/

http://www.bt.dk/danmark/naser-khader-der-findes-to-typer-flygtninge-og-nogle-af-dem-er-direkte-pinlige

https://meritwager.se/2014/10/19/en-migga-alltsa-beviljar-vi-permanenta-uppehallstillstand-till-syrier-pa-grund-av-kriget-kriget-trots-att-de-inte-ar-bosatta-i-syrien-och-inte-pa-nagot-satt-berors-av-kriget/

https://meritwager.se/2013/05/03/en-migga-men-under-senare-tid-har-det-tyvarr-visat-sig-att-en-icke-forsumbar-del-av-dem-som-vi-trott-vara-asylsokande-pa-flykt-fran-krigets-syrien-istallet-ar-syrier-som-bott-i-andra-lander-i-mer-a/

http://www.sydsvenskan.se/2016-05-03/ny-flyktingstrom-gar-fran-sverige-till-irak

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3240010/Number-refugees-arriving-Europe-soars-85-year-just-one-five-war-torn-Syria.html

http://paflykt.aftonbladet.se/chapter/asylsokande-de-kommer-till-nya-asyl-sverige/

https://detgodasamhallet.com/2016/10/12/asylsokande-jihadister-bakom-attackerna-i-paris/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s