”Jag fick en lapp i brevlådan och har några frågor”

Jag fick en lapp i brevlådan idag med ”Asylkaos” som avsändare (?) och har några frågor och kommentarer.

– varifrån kommer uppgifterna om befolkningsförändring 2000-2015?

– vilka räknas i just det fallet som utländska?

– var hittar jag uppgifterna om att ”de som kommer hit” får förtur till vård, bostäder, arbeten, utbildning och ”annan samhällsservice”?

– jag vill även ha källa på retroaktivt efterlevandestöd.

– var hittar jag siffrorna på årskostnad?

– vad är det ni kallar ”ekonomiskt överflöd”?

– vem har granskat siffrorna över ökningen av anmälda våldtäkter så till den grad att man anser sig kunna bedöma vad det beror på?

– Siffrorna tagna ur BRÅ-rapporten syftar vad jag kan läsa mig till inte på den totala andelen begångna våldtäkter, utan andelen inom befolkningsgruppen.Jag befarar alltså att era siffror är missvisande.

– var hittar jag FN-rapporten som visar att Sverige ligger på andra plats på den globala listan över ”våldtäktsländer”?

– om ni verkligen vill väcka opinion och anser er ha torrt på fötterna, så borde ni hänvisa till mer pålitliga källor än ”Fria tider”.

Slutligen vill jag fråga vad ni menar med ”…sätta dig i kontakt med likasinnade som respekterar anonymitet och diskretion” och ”Det innebär inget risktagande”. Önskad anonymitet och befarat risktagande får alla mina varningsklockor att ringa.

Tacksam för snabbt svar!

XX

asylkaos-brev

Hej!

Du ställer ett antal frågor som vi gärna svarar på.

Uppgifterna om befolkningsförändring kommer från statistiska centralbyrån, SCB. Tabellen finns i boken ”Nötskalet – svensk invandringspolitik och dess konsekvenser” (Arnstberg & Sandelin, Debattförlaget 2016) sidan 68. Den visar att personer med utländsk bakgrund ökat med 894 156 personer sedan år 2000 och visar samtidigt att personer med svensk bakgrund minskat med 26 119 personer under samma period.

befolkningsforandring_2000-2014-2.png

Med utländsk menas i det här fallet ”utrikes född eller född i Sverige med två utrikes födda föräldrar”. Det framgick av texten under tabellen i flygbladet, men du orkade inte läsa texten?

Några uppgifter om invandrarnas förtur finns här och här. Många kommunala och även privata bostadsbolag delar efter samråd med kommunpolitiker ut hyresrätter till ”nyanlända”.

Uppgifter om retroaktivt efterlevandestöd finns här och har även rapporterats om i TV. En källa fanns angiven i flygbladet, men du orkade inte läsa den? Du kan kontakta Pensionsmyndigheten själv och få alla kompletterande uppgifter du önskar.

Siffrorna över ökningen av anmälda våldtäkter kommer från BRÅ. Eftersom 54 procent av våldtäkterna begicks av utlandsfödda och 13 procent av barn till invandrare så är det inte särskilt svårt att dra slutsatsen att invandringen ligger bakom de höga siffrorna.

När det gäller uppgifterna om våldtäkter som beskrivs i flygbladet kan du läsa mer här. Där finns även en länk till Aftonbladet som är en av källorna.

FN-organet UNODC (United Nations Office on Drugs and Crime) har visat att Sverige ligger högt när det gäller anmälda våldtäkter. Enligt UNODC ligger Sverige på andra plats med 180 polisanmälda våldtäkter och sexuella övergrepp inklusive övergrepp på barn per 100 000 invånare. Listan toppas (åren 2013-2014) av ön Saint Vincent i Västindien med 390 anmälningar per 100 000 invånare.

För enbart våldtäkter ligger Sverige tvåa på FN:s lista med 69 anmälningar per 100 000 invånare. Botswana ligger etta med 88,6 anmälningar per 100 000 invånare. Norge har 22, Finland 19 och Danmark sex anmälningar för våldtäkt per 100 000 invånare. Även om man räknar benägenhet att anmäla som högre i Sverige än i afrikanska länder så är siffrorna alarmerande höga.

När det gäller källor så är nog Fria Tider betydligt mer pålitlig är vilken annan tidning som helst. Övriga medier försöker dölja invandrarrelaterade samhällsproblem, det gör inte Fria Tider.

När det gäller frågan om anonymitet har det varit viktigt att ibland vara tydlig med att de som hör av sig ska veta att deras anonymitet respekteras. Deras namn kommer aldrig att sparas eller återfinnas i några register. Att dina ”varningsklockor ringer” för att anonymitet utlovas är nog ditt problem. Vi tycker att det är ett sätt att visa ansvar.

Asylkaos

2 thoughts on “”Jag fick en lapp i brevlådan och har några frågor””

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s